Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα εδέσματα μικρών και μεγάλων...

Μπορεί να μην είναι και τόσο υγιεινό, λόγω του τηγανητού της υπόθεσης, όμως λίγοι μέχρι τώρα γνώριζαν πως οι αγαπημένες σε όλους μας κοτομπουκιές περιέχουν εκτός από... λίγο κοτόπουλο και 27 άλλα συστατικά, που αυτομάτως το καθιστούν «απαγορευμένο».
Η Αμερικανίδα δημοσιογράφος, Μόνικα Ενγκ, όπως σημειώνει το Bussiness Insider, υπέβαλε πρόσφατα έρευνα στην αρμόδια αμερικανική αρχή για να της αποκαλυφθεί η συνταγή που χρησιμοποιούν σχολεία του Σικάγο για τις κοτομπουκιές που προσφέρουν ως γεύμα στους μαθητές.

ΤΩΡΑ : Μεγάλη φωτιά στον σκουπιδότοπο στο ΤΟΛΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Μεγάλη φωτιά στον σκουπιδότοπο στο Τολο Ναυπλίου 4 οχήματα κάνουν προσπάθειες να την περιορίσουν ... ρεπορτάζ στο maxtv  

Ξεκινάει στο Ναύπλιο η 23η Έκθεση βιβλίου


Την Παρασκευή 1η Αυγούστου 2014 και ώρα 7:30μ.μ. ανοίγει τις πύλες της η 23η Έκθεση βιβλίου στην Παραλία Ναυπλίου, την οποία συνδιοργανώνουν ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ και το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών Βιβλιοπωλών Ελλάδος.

Ένας σταθερός θεσμός που κρατάει 23 χρόνια μεταξύ εκδοτών και των βιβλιόφιλων τόσο του Ναυπλίου όσο και της ευρύτερης περιοχής της Αργολίδας.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 24 Αυγούστου 2014 και θα λειτουργεί καθημερινά και τις Κυριακές από τις 19:30 έως 24:00

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης «Μέχρι το τέλος του 2014 πρέπει να παραδοθεί στους πολίτες η γέφυρα της Τσακώνας»



Μέχρι τέλος του 2014 και σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα, η γέφυρα της Τσακώνας θα έχει ολοκληρωθεί και θα έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία, ώστε τον επόμενο χειμώνα να μη γίνεται χρήση της παράκαμψης» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, σύμφωνα με την ενημέρωση της κατασκευάστριας εταιρείας, κατά την αυτοψία που πραγματοποίησε στο σημείο την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2014, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Ιωάννη Αργυράκη, τους Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες κα Κωνσταντίνα Νικολάκου και κ. Φάνη Στεφανόπουλο, την επιβλέπουσα του έργου κα Καλοφωλιά και τον κ. Ντονά εκ μέρους της κατασκευάστριας εταιρείας.

ΤΩΡΑ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ( VIDEO )


Τροχαίο με έναν τραυματία στο κέντρο του Ναυπλίου  στης 10.10 μ.μ από άγνωστη αίτια ο οδηγός βρέθηκε στο αντίθετο  ρεύμα .. στο συμβάν άμεσα έφθασε  ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και παρέλαβε τον τραυματία    

ΝΟΝ-Τμήματα γνωριμίας με το waterpolo για αγόρια και κορίτσια











Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι από τη Δευτέρα 4 Αυγούστου ως και τη Κυριακή 10 Αυγούστου ο ΝΟΝ θα λειτουργεί τμήματα γνωριμίας με το waterpolo για αγόρια και κορίτσια!!!
Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τις μπάλες και θα μάθουν τα βασικά στοιχεια του αθλήματος από τους έμπειρους προπονητές της ομάδας!!!
Οι προπονήσεις θα γίνονται καθημερινά πρωί-απόγευμα!!!
Το πρωί στις θαλάσσιες εγκαταστάσεις του ομίλου και ώρα 10,30 και το απόγευμα στο κολυμβητήριο Ναυπλίου και ώρα 19,30!!!
Σας περιμένουμε όλους!!!!!!!

Αποκαλύψεις Νέγκρο και Κουράτολο απο την Ιταλία

Δεν έχει τέλος το σίριαλ με τους Ιταλούς στο Παναργειακό καθώς ο Ιταλός τεχνικός Πάολο Νέγκρο μίλησε για την εμπειρία του στη φημισμένη ιταλική ιστοσελίδα tuttomercatoweb.com, ενώ σε δηλώσεις του ο Λεονάρντο Κουράτολο δήλωσε πως ο λόγος που αποχώρησε από την ομάδα ήταν ότι οι κύριοι Τρύφωνας, Νίκος, Κατερίνα, έβαλαν τα προσωπικά τους συμφέροντα πάνω από την ομάδα...

40ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΣΕ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΓΕΙΩΝ Ο ΔΑΝΑΟΣ ΣΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ

ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΥΡΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΟΥΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η 23η ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ ΣΕ ΝΑΥΠΛΙΟ ΚΑΙ ΑΡΓΟΣ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΚΥΘΗΡΑ

"Εδεσματολόγιον Πελοποννήσου": Οι γεύσεις της Πελοποννήσου σε ένα βιβλίο


"Ήθελα να γράψω για το σπίτι των παιδικών μου χρόνων. Για το χώμα που αγάπησα και που δεν πρόλαβα να φυτέψω ποτέ. Ήθελα να γράψω για τις ελιές απέναντι από το σπίτι μας, τις παπαρούνες, τους νάρκισσους και τα βότανα. Να γράψω για τον ήλιο που έδυε στη θάλασσα, βουτηγμένος σαν γλυκό βύσσινο. Για τον ήλιο που ζέσταινε τις καρδιές των ανθρώπων. Για το εξαίσιο θαύμα της 

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

«ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ»

«ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ»

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΖΩΟΥ

ΔΟΚΙΜΕΣ ΝΕΑΡΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ 6 και 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟ Δ Α Κ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΣΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛ ΑΣ

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Ο Συνήγορος του Πολίτη, με αφορμή διαχείριση απορριμμάτων στην Ερμιονίδα


Με αφορμή σοβαρά προβλήματα στην υφιστάμενη διαχείριση απορριμμάτων σε διάφορες περιοχές της χώρας,ιδιαίτερα μάλιστα στις πιο τουριστικές περιοχές όπως η Ερμιονίδα στην Πελοποννήσο, ο Συνήγορος του Πολίτη εκφράζει την ανησυχία του για αυτό το σημαντικότατο κοινωνικό και περιβαλλοντικό ζήτημα. Παρά τη δέσμευση των αρμόδιων αρχών για την κατάργηση των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) -μετά την καταδίκη της χώρας από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ)- αρκετοί ΧΑΔΑ εξακολουθούν να παραμένουν σε λειτουργία, γεγονός που είχε ως συνέπεια τη νέα παραπομπή της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο ΔΕΕ τον περασμένο Νοέμβριο. Πρόσφατα δε υπήρξε νέα καταδίκη της χώρας μας από το ΔΕΕ για τον ΧΥΤΑ Ζακύνθου (17-07-2014).

Η Ελισάβετ Τελτσίδου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο European Open















Ασημένιο μετάλλιο στο τζούντο
Η Ελισάβετ Τελτσίδου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο European Open U21 (τζούντο, κατηγορία 63 κιλών) που διεξήχθη στην Πράγα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μέσα στη χρονιά έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση δύο χρυσών μεταλλίων και συγκεκριμένα στο 6th Iliadis Cup, αλλά και στην Κορούνια της Ισπανίας.

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΟΥ 2ου ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΝΑΥΤΟΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΡΟΜΒΗ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΠΙΝΕΛΙΕΣ

12ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ Ν Ο Ν

ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΒΟΥΛΗ

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

ΛΗΓΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ Α1, Α2, ΚΑΙ ΣΤΗΝ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ΑΡΓΟΥΣ

ΣΤΟ ΒΕΛΟ Η ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2014

«Γιορτή του Ψαρά» με τη Γλυκερία στο Παράλιο Άστρος

Μετά από την περσινή της πρώτη αναβίωση η «Γιορτή του Ψαρά» αναβιώνει και φέτος στο Παράλιο Άστρος Κυνουρίας Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014, στο Θέατρο του Παράλιου Άστρους και θα ξεκινήσει στις 21:30.
Η «Γιορτή του Ψαρά», η οποία διοργανώνεται από το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας σε συνεργασία με τον αλιευτικό σύλλογο Βόρειας Κυνουρίας «Η Ευαγγελίστρια», θα περιλαμβάνει προσφορά θαλασσινών εδεσμάτων, κρασί, μπύρα και γλέντι με τη φωνή τηςΓλυκερίας.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

«Βάτραχοι» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου


Με δύο παραστάσεις από το Εθνικό Θέατρο της κωμωδίας του Αριστοφάνη «Βάτραχοι», σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα και με πρωταγωνιστές τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Γιάννη Ζουγανέλη, Φάνη Μουρατίδησυνεχίζονται οι φετινές παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επιδαύρου 2014.

Καμπόσος: Το έργο της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου Άργους δεν απεντάσσεται από το ΕΣΠΑ - Κρίγκος: Στις 9 Σεπτεμβρίου ο διεθνής διαγωνισμός



Κατηγορηματικά απαντούν μέσω facebook ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δ.Καμπόσος αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος Δ. Κρίγκος στην είδηση για απεντάξεις έργων από το ΕΣΠΑ. Tο έργο της Ανάπλασης του ιστορικού κέντρου Άργους αναφέρουν, θα γίνει και μάλιστα έχει ήδη δημοσιευτεί η δημοπράτηση του και στις 9 Σεπτεμβρίου διενεργείται ο διεθνής διαγωνισμός.

DIGEA Χωρίς Σήμα ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ από της 01.μ.μ


Σύσκεψης και γλύψιμο προχθές στην περιφέρεια  Πελοποννήσου από μερικούς που έχουν κανάλια  λιβανιστήρια ..... για να παίρνουν το 30% τώρα τη κάνουν που δεν δουλεύει  τίποτα ? στην Τρίπολη ?? ας πάρουν   ένα λικέρ το τίποτα !!!   

ΤΟΥΡΝΟΥΑ BEACH VOLLEY ΣΤΗΝ Ν ΚΙΟ (VIDEO)



Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

ΟΙ ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ (FOTO & VIDEO)

                      

ΤΏΡΑ >> Ξυλο στο Αργος με πρωταγωνιστες τσιγγανους σε καταστημα ελαστικων!

 Πρωτοφανές βίαιο επεισόδιο συνέβη 1ο χλμ Επαρχιακής Οδού Άργους – Στέρνας, όπου διατηρεί κατάστημα ελαστικών ο κ. Χρήστος Φωτιάδης. τσιγγάνοι, που διαφώνησαν μαζί του  του επιτέθηκαν και καθώς ο ένας τον απωθούσε ο άλλος ........ , επέμεναν με τη βία πρωτοφανές και ανήκουστο! στο τέλος έσπασαν το κατάστημα ... 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με απόφαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός και γνωστοποιήθηκε προς όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες της χώρας, τα ιατρικά πιστοποιητικά και οι ιατρικές γνωματεύσεις οι οποίες σύμφωνα με το άρθρο 33 παρ. 9 Ν. 2725/1999 είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή αθλουμένων σε προπονήσεις και αγώνες, εφόσον εκδίδονται κατά τους νόμιμους τύπους, έχουν ίδια νομική ισχύ και κύρος ανεξάρτητα από το εάν εκδίδονται από ιδιώτες ιατρούς ή από ιατρούς που υπηρετούν σε ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ.

Κομάντος αυτοκτονίας για να κλέψουν μετασχηματιστές στην Αργολίδα ΣΕ ΣΥΝ ... ΕΡΓΑΣΊΑ ΜΕ PAKISTAN ... TOU BEKISTAN - AR..PAXSTAN !!!!

Κλέβουν μετασχηματιστές, την πληρώνουν οι αγρότες!
Κινδυνεύουν να χάσουν την καλλιεργητική περίοδο οι αγρότες της Αργολίδας αφού  Α...... άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες κατάφεραν και ξεγύμνωσαν από τον χαλκό τους μετασχηματιστές της ΔΕΗ που υπάρχουν στα αντλιοστάσια της περιοχής.
«Φαίνεται ότι τελείωσε ο χαλκός στο δίκτυο του ΟΣΕ και συνεχίζουν με της ΔΕΗ» λένε με μια δόση πικρού χιούμορ οι αγρότες. Οι δράστες που δεν έχουν αφήσει απείραχτο κανέναν μετασχηματιστή παίρνουν τον χαλκό αχρηστεύοντας τους προκειμένου να τον πουλήσουν και να αποκομίσουν οικονομικά οφέλη αφήνοντας τους γεωργούς στη μοίρα τους. 


Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία οι δράστες έχουν καταστρέψει περίπου 410 μετασχηματιστές στην περιοχή . ΣΕ ΣΥΝ ... ΕΡΓΑΣΊΑ ΜΕ PAKISTAN ... TOU BEKISTAN - AR..PAXSTAN !!!!

Η Ελλάδα Σήμερα ......


Σταματήστε την απάτη με τις επιδοτήσεις!



Με τη Νέα ΚΑΠ, υποτίθεται, ότι όλοι οι παραγωγοί θα απολάμβαναν μια "Ενιαία Στρεμματική Ενίσχυση". Όμως το ΥΠ.Α.Α.&Τ., αποφάσισε να "προστατεύσει", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, τα υψηλά δικαιώματα με δίχτυ ασφαλείας απωλειών έως 30%.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει "Ενιαίας Στρεμματικής Ενίσχυσης", αλλά ο καθένας θα παίρνει ανάλογα με το πόσο καλός ή κακός κλέφτης ήταν κατά την περίοδο διαμόρφωσης των ιστορικών δικαιωμάτων.

Γιάννης Μανιάτης: «Σε 1,5 χρόνο, ο Ανάβαλος θα καλύπτει όλο το Αργολικό πεδίο»


Ο Υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, σχετικά με την πορεία εξέλιξης του έργου του Αναβάλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σε λιγότερο από 1,5 χρόνο από σήμερα, όλο το Αργολικό πεδίο θα καλύπτεται από τον Ανάβαλο. Βρισκόμαστε πια στην τελική ευθεία. Ήμαστε σε θέση να πούμε πως έχουμε πια διασφαλίσει τη συνολική επίλυση όλου του αρδευτικού προβλήματος της Αργολίδας.

TREILER ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΤΟ ΜΑΧDIGITAL

HOME DESIGN ΙΟΥΛΙΟΣ 2014

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟ Στροφή σε Δημητρίου - Βελέντζα στον Παναργειακό! Για γενικός αρχηγός προορίζεται ο Καλιτζάκης



Αλλαγή δεδομένων υπάρχει στον Παναργειακό αναφορικά με την τεχνική ηγεσία… Και αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες του a-sports.gr, φαβορί για να αναλάβει είναι πλέον ο Πέτρος Δημητρίου, έχοντας μαζί του ως άμεσο συνεργάτη τον Λευτέρη Βελέντζα.

1η Αυγούστου η έναρξη του Nikki Beach στο Πόρτο Χέλι



Για την 1η Αυγούστου έχει προγραμματιστεί η έναρξη της επίσημης λειτουργίας του ξενοδοχείου 5 αστέρων Nikki Βeach Resort and Spa στο Πόρτο Χέλι.Πρόκειται για το πρώτο ξενοδοχείο που θα λειτουργήσει υπό την ομπρέλα της Νikki Beach Resort and Spa, ενώ θα ακολουθήσουν στην επόμενη διετία άλλες 4 μονάδες με την επωνυμία της σε Τουρκία, Ταϊλάνδη, Κύπρο και Κροατία. Tα Νikki Beach Club είναι γνωστά ως τα κλαμπ που επιλέγουν διάσημες προσωπικότητες για την ψυχαγωγία τους, όπως ο Αλ Πατσίνο, η Σίντι Κρόφορντ, ο Χάρισον Φορντ, η Σάρον Στόουν, ο Τζόρτζ Κλούνεϊ, η Ριάνα, ο Γούντι Αλεν, η Ντέμι Μουρ και πολλοί άλλοι. Η αλυσίδα διαθέτει 10 κλαμπ εντός 

Απεβίωσε η συνεργάτιδα του Σκακιστικού Συλλόγου Ναυπλίου "Αγιος Νεκτάριος" Γεωργία Σαμαρτζή-Βουγιούκα

Με μεγάλη λύπη σας ανακοινώνουμε, ότι έφυγε η πρεσβυτέρα Γεωργία Σαμαρτζή-Βουγιούκα, ύστερα από μια άνιση μάχη με την επάρατη νόσο. 
Η Γεωργία Σαμαρτζή-Βουγιούκα ήταν συγγραφέας και ζωγράφος-αγιογράφος. ‘Εγραψε το παραμύθι ‘Οι ιστορίες του γαλάζιου λαγού’ και με την δράση της συνέβαλλε σημαντικά στον τομέα πολιτισμού του συλλόγου.
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στην Ασίνη, την Δευτέρα 28 Ιουλίου και ώρα 10.30π.μ.

15.000€ Απο Τατουλη και Περιφερεια για το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Απόδημων Αρκάδων


Στο συνέδριο, το οποίο θα διαρκέσει έως τις 31 Ιουλίου και είναι αφιερωμένο στη «γενιά του αύριο» και τους απόδημους λογοτέχνες, θα συζητηθούν το παρόν και το μέλλον του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, το μέλλον του Ελληνισμού της Διασποράς στο μεταίχμιο της κρίσης, οι προοπτικές του ΣΑΕ και ο απόδημος ελληνισμός στην Ευρώπη και ο ρόλος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ως φορέας προσέλκυσης Αρκάδων ομογενών φοιτητών και επιστημόνων. Επίσης θα συζητηθούν τα θέματα που απασχολούν το Αρκαδικό Χωριό, την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της Αρκαδίας, αλλά και θέματα πολιτισμού, όπως η αναστύλωση του ναού της Αλέας Αθηνάς στην Τεγέα.
Ήδη, έχουν φτάσει στην Τρίπολη τα προεδρεία των Ομοσπονδιών Αμερικής, Αυστραλίας, Καναδά και η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος, καθώς και πολλά μέλη από τους πρωτοβάθμιους ομογενειακούς συλλόγους.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Παναρκαδικής Συνομοσπονδίας, Χρήστος Τσιμόγιαννης, αναφέρει για το 8ο συνέδριο: «Σκοπός όλων μας είναι η διατήρηση, η ενίσχυση και η ανάδειξη των δεσμών με την ιδιαίτερη πατρίδα μας, προκειμένου οι επόμενες γενιές να εξακολουθήσουν να πορεύονται αδελφωμένες και αποφασισμένες να συμβάλουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας, ιδιαίτερα σήμερα που η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα από τα δυσκολότερα σταυροδρόμια της ιστορικής της διαδρομής».

Κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου, η Παγκόσμια Παναρκαδική Συνομοσπονδία θα βραβεύσει αρκετούς ομογενείς, μεταξύ των οποίων είναι η ομογενής από την Αυστραλία Γιαννούλα Γκουντάνη, για την πρόσφατη δωρεά του αιμοδυναμικού εργαστηρίου στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, και ο Δημήτριος Αποστολόπουλος, ευεργέτης του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης.

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

PARTY FIX ASSADO BAY

Χάος Και Εγκατάλειψη Στο Σιδηροδρομικό Δίκτυο Πελοποννήσου


Λεηλασίες σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, κλοπές τροχαίου υλικού, καταστροφή εξοπλισμού, εξαφανισμένα ιστορικά αρχεία. Το ιστορικό σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου «αιμορραγεί» και το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Επιτροπής για τη Διατήρηση της Βιομηχανικής Κληρονομιάς (TICCIH) κάνει έκκληση προς τους αρμόδιους φορείς για τη διάσωσή του.

Να στεγαστούν τα Αρχεία του Νομού Αργολίδας στο Παλιό Τελωνείο


Η παρούσα επιστολή απευθύνεται σε όποιον/- α ενδιαφέρεται για τη στέγαση των τεκμηρίων της Ιστορίας του νομού Αργολίδας, είτε κατέχει κάποιο αξίωμα είτε όχι.
Ειδικότερα, πληροφορηθήκαμε μέσω του ηλεκτρονικού τύπου ότι το κτήριο του Παλιού Τελωνείουπαραχωρήθηκε για χρήση από το Υπουργείο Οικονομικών στο Υπουργείο Πολιτισμού (ΥΠ.ΠΟ.) «με όρο την αξιοποίηση και ανάδειξή του.». Μάλιστα, η Γενική Γραμματέας του ΥΠ.ΠΟ, καθηγήτρια κα Λίνα Μενδώνηυπογράμμισε: «Πιστεύω ότι είναι ιδανικός χώρος για να στεγάσει τη νεότερη οικονομική ιστορία της Πελοποννήσου, που είναι ενδιαφέρουσα και υπάρχει και μεγάλο αρχειακό υλικό σχετικά. Αυτή, όμως, είναι απλά μια ιδέα, και θα τη δούμε όταν έρθει η ώρα. Τώρα, θα πρέπει να κάνουμε αυτοψία και στη συνέχεια να δούμε τα στάδια της μελέτης για την αποκατάσταση του κτιρίου».

Προσπάθησαν να καταλάβουν το κτίριο στον Μεγάλο δρόμο που εκποιεί το ΤΑΙΠΕΔ στο Ναύπλιο

Το απόγευμα της Παρασκευής 25 Ιουλίου, έγινε εκδήλωση των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου οικονομικών, στην πλατεία δημαρχείου στο Ναύπλιο. Μετά το πέρας της συγκέντρωσης και των ομιλιών ακολούθησε πορεία στη πόλη του Ναυπλίου, όπου συμμετείχαν και μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης Συλλογικοτήτων, Φορέων και Πολιτών Αργολίδας.

1ο Θερινό Τουρνουά Υδατοσφαίρισης από το Ναυτικό Όμιλο Ναυπλίου


Γιορτινό Σαββατοκύριακο υδατοσφαίρισης στο Ολυμπιακό κολυμβητήριο Ναυπλίου, με συμμετοχή των ομάδων υποδομών του Ιωνικού Νικαίας, που θα αγωνιστούν με τις αντίστοιχες του ΝΟΝ, αλλά και των ανδρικών ομάδων της Τρίαινας Βούλας και του Ν.Ο. Καστέλας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για την τελική φάση της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.
Το τουρνουά πραγματοποιείται για την προβολή του αθλήματος στις νέες γενιές και για τον εορτασμό των 41 χρόνων ανελλιπούς συμμετοχής των ομάδων πόλο του Ν.Ο. Ναυπλίου στα επίσημα εθνικά πρωταθλήματα.
Το τουρνουά διεξάγεται το Σάββατο 26.7 και Κυριακή 27.7 (πρωί-απόγευμα) και συνδιοργανώνεται από τον ΝΟΝ και την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, με την υποστήριξη της ΚΟΕ και του ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου

ΝΑΥΠΛΙΟ !!! ΘΑ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ; ΡΟΜΠΕΣ ΓΙΝΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Aν τα πότιζαν θα είχαν κρατήσει γιατί ήταν μολόχες αλλά κανείς δεν έδειξε λίγο τοπικό <φιλότιμο> και αγάπη να πάει να ρίξει λίγο νερό αλλά και ο Δήμος - όχι ο Δήμαρχος - αφανείς 

Νεκρός εντοπίστηκε ο 57χρονος αγνοούμενος από την 19/07/2014,


Νεκρός εντοπίστηκε ο 57χρονος αγνοούμενος από την 19/07/2014, ο οποίος είχε μεταβεί με το υπό ιδιοκτησίας του Α/Κ ''ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΟΣ'' Σ.Λ. 701 στη θαλάσσια περιοχή ''ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΜΟ'' Κυθήρων, για τη διενέργεια αλιείας.
Ειδικότερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Γυθείου, απογευματινές ώρες σήμερα, για την ύπαρξη πτώματος σε προχωρημένη σήψη, επί της ακτής στην παραλία ''ΑΣΤΕΡΙ'' Τ.Δ. Αστερίου Δήμου Ευρώτα εντός Λακωνικού κόλπου. Ανωτέρω πτώμα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο ''ΜΟΛΑΩΝ'' όπου αναγνωρίστηκε από τους οικείους του.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Γυθείου, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

«Ηλεκτρονικό Καλάθι (πύλη) Αγροτικών – Διατροφικών Προϊόντων Περιφέρειας Πελοποννήσου»,

Έγκριση του από Πρακτικού της Επιτροπής Ενστάσεων του έργου «Ηλεκτρονικό Καλάθι (πύλη) Αγροτικών – Διατροφικών Προϊόντων Περιφέρειας Πελοποννήσου», σύμφωνα με το οποίο εξετάστηκε η από 14/7/2014 (αριθμ. πρωτ. Υπηρεσίας 53217/17435/140-07-2014) προδικαστική προσφυγή της εταιρείας με την επωνυμία COSMOS BUSINESS SYSTEMS – ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ για την ακύρωση/ανάκληση της υπ΄ αριθμ. 1184/30-06-2014 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Πελοποννήσου.

«Στα κάγκελα» οι καναλάρχες στην Πελοπόννησο λόγω … Digea – Τα τεχνικά προβλήματα, το υπερβολικό «ενοίκιο» και τα λουκέτα (vd)

Ανάστατοι είναι οι ιδιοκτήτες των 16 τηλεοπτικών σταθμών που εκπέμπουν από τη Digea στην Πελοπόννησο. Την Παρασκευή το μεσημέρι, εξέφρασαν τις αγωνίες τους για το μέλλον των επιχειρήσεων τους, μετά την μετάβαση τους στην ψηφιακή εποχή, κατά τη διάρκεια συνάντησης που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη.
Η συνάντηση έγινε παρουσία του Μενέλαου Δασκαλάκη (γενικός γραμματέας τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων) και του Ιωάννη Παναγιωτόπουλου (γενικός γραμματέας μέσων ενημέρωσης).

Ο Μ. Δασκαλάκης κατά την εισήγηση του μεταξύ άλλων ανέφερε ότι "είναι τεχνικό - τεχνολογικό και θεσμικό το ζήτημα. Τα πρώτα πράγματα που μας απασχόλησαν για τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή είναι το εύρος κάλυψης κάθε τηλεοπτικού σταθμού, η διαμόρφωση κατανομής συχνοτήτων, το κόστος ανάπτυξης του δικτύου, η περιοχή κάλυψης και ο αριθμός των καναλιών. Θέλουμε να υπάρχουν περιφερειακά κανάλια, η μετάβαση σε γενικές γραμμές στην Πελοπόννησο πήγε καλά, υπάρχουν προβλήματα αλλά λιγότερα απ' αυτά που περιμέναμε. Η εθνική επιτροπή τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων έχει ορίσει τις τιμές για κάθε περιοχή και κάθε ζώνη. Ο πάροχος ήδη έχει προβεί σε έκπτωση αυτού του κόστους, είναι ρυθμιζόμενο και επανεξετάζεται όταν πρέπει. Η υποχρέωση του παρόχου είναι να κάνει κάλυψη κατά 95% του πληθυσμού, η ΝΕΡΙΤ έχει υποχρέωση να καλύπτει το 98% επειδή είναι εθνικός φορέας. Βέβαια υπάρχουν κάποιες περιοχές που είναι "λευκές", δεν έχουν σήμα δηλαδή, είμαστε η πιο δύσκολη περιοχή, οι Δήμοι θα πρέπει να καλύψουν δαπάνες. Λένε ότι δεν μπορούν γιατί δεν έχουν κωδικούς, θα δούμε μήπως υπάρξει μια τροπολογία που θα τους δώσει αυτή τη δυνατότητα.
-

Γ. Μανιάτης: Άμεση η ενεργοποίηση Φορέων για το Αεροδρόμιο Τρίπολης



Συνάντηση είχε χθες ο Υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης με φορείς επαγγελματικών, ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων της Πελοποννήσου, σχετικά με τη λειτουργία πολιτικού Αεροδρομίου στην Τρίπολη. Στη συνάντηση συμμετείχαν, ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου κ. Κων-νος Μαρινάκος, οι Αντιπρόεδροι Δημήτρης Πολλάλης και Δημήτρης Παππάς, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Τολού Αργολίδας κ. Ευστάθιος Κωτσιόπουλος και το μέλος κ. Ιωάννης Γεωργιδάκης, που ως πρώην πρόεδρος είχε και έχει την ευθύνη σύνταξης του φακέλου διεκδίκησης.

Το Φεστιβάλ Λίμνης Λάδωνα θα διεξαχθεί φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά στις 9 και 10 Αυγούστου 2014


 Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το πρόγραμμα και τις παράλληλες εκδηλώσεις που φέτος συμπεριλαμβάνει:
Σημαντικούς μουσικούς όπως Νίκος Ξυδάκης, Βασιλική Καρακώστα, Στάθης Δρογώσης, Βασίλης Βασιλάτος και Ιστορίες για Κρουστά, Salto Mortale και dj sets.
Διάφορα παράλληλα δρώμενα όπως θεατρικές παραστάσεις από τις ομάδες Πείρα(γ)μα και Προςάναμμα, βόλτες με ποδήλατα, ψυχαγωγία με καγιάκ και προβολές ταινιών.
Σας επισυνάπτουμε εδώ το σχετικό διαφημιστικό υλικό και το δελτίο τύπου που συνοδεύουν το φεστιβάλ. Ελπίζουμε να το βρείτε ενδιαφέρον ώστε να το προωθήσετε κατάλληλα.
Παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση χρειαστείτε.
Με εκτίμηση,
Η ομάδα του Φεστιβάλ

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

HOME DESIGN ΙΟΥΛΙΟΣ 2014

Μεσσηνία: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών που προσπάθησαν να σκοτώσουν 48χρονο

Συγκεκριμένα οι δράστες αφού ακινητοποίησαν όχημα, στο οποίο επέβαινε 48χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, μαζί με ακόμα δύο άτομα, στο Ασπρόχωμα Μεσσηνίας τραυμάτισαν με τη χρήση πυροβόλων όπλων στο χέρι και στο πόδι τον 48χρονο, ενώ στη συνέχεια, επιβιβάστηκαν σε όχημα και τράπηκαν σε φυγή.

Όμιλος Δράσεων και Πολιτισμού: Καλοκαίρι 2014


16 ΚΑΙ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ (ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ) 
2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΜΕ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ, ΣΤΗΣΙΜΟ ΠΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ, ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ, ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ (ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ)
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΛΙΟΥΓΚΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗς ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

30 ΚΑΙ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗΣ

Απαγορεύεται η πώληση ακινήτων αν δεν εξοφληθεί ο ΕΝΦΙΑ

Απαγορευτικό σε όσους ιδιοκτήτες σχεδίαζαν να πουλήσουν ακίνητα για να μην επιβαρύνονται από φόρους και χαράτσια, βάζει η εφορία. Με έγγραφό της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων υπενθυμίζει πως κανείς δεν θα μπορεί να μεταβιβάζει ακίνητο, αν δεν έχει πληρώσει πρώτα τον ΕΝΦΙΑ, τα εκκαθαριστικά του οποίου αναμένεται να εκδοθούν σε λίγες εβδομάδες.

ΝΑΥΠΛΙΟ 24-25 ΙΟΥΛΙΟΥ


Διατροφή για να μην ανεβαίνει το σάκχαρό σας


Οι χρυσοί κανόνες για να μην ανεβαίνει τα ζαχαρό σας.
Με τον όρο Σακχαρώδης Διαβήτης αναφερόμαστε σε ένα νόσημα, κατά το οποίο οι τιμές του σακχάρου του οργανισμού βρίσκονται υψηλότερα των φυσιολογικών ορίων.
Υπάρχουν δύο τύποι σακχαρώδη διαβήτη: αυτός που εμφανίζεται σε ηλικίες συνήθως άνω των 40 και ονομάζεται τύπου 2 κι αυτός που λέμε νεανικός διαβήτης ή τύπου 1 και εμφανίζεται από την παιδική ηλικία. Εμείς θα μιλήσουμε για τη σωστή διατροφική αντιμετώπιση που αφορά τον διαβήτη τύπου 2, που είναι και ο πιο συχνός.

Οι χρυσοί διατροφικοί κανόνες

Απο το Αργός ο οδηγός ... Τροχαίο δυστύχημα στη Μαγνησία με νεκρούς δύο κοπέλες και ένα νεαρό


Τροχαίο αυτοκινηστικό δυστήχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στη 1:35 στο 36ο χλμ της Περιφερειακής οδού Βόλου - Λάρισας.
Αυτοκίνητο όπου επέβαιναν ένας 20χρονος νεαρός και δύο κοπέλες 18 και 21 ετών, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με μία νταλίκα.
Ο νεαρός μετέφερε τις κοπέλες,που ήταν αδερφές στο σπίτι τους ενώ η νταλίκα μετέφερε φρούτα από τον Πύργο Ηλείας προς τον Βόλο και την οδηγούσε ένας 22χρονος.

«Κιανά 2014» από το Μορφωτικό Σύλλογο Νέας Κίου - Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων


Ανακοινώθηκε από το Μορφωτικό Σύλλογο Νέας Κίου το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Κιανά 2014», τα οποία ξεκινούν το επόμενο Σάββατο 2 Αυγούστου και ολοκληρώνονται το Σάββατο 23 Αυγούστου 2014.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, κατασκευές για παιδιά, εικαστικά, κ.λπ. Ξεχωρίζει η συναυλία του Παναγιώτη Λάλεζα.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι το εξής:

Λαϊκόδημοτική βραδιά στο Αραχναίο

 Μορφωτικός πολιτιστικός σύλλογος απανταχού Αραχναιωτών το " ΑΡΑΧΝΑΙΟ " στις 26 Ιουλίου 2014 γιορτή του Αγίου Παντελεήμονα, διοργανώνει μουσική Λαικοδημοτική βραδιά στο προαύαλιο του δημοτικού σχολείου.


Δήμος Ναυπλιέων: Αλλαγή πολιτικής στο ΤΑΙΠΕΔ - Καμία ενέργεια χωρίς την συναίνεση του Δήμου


Σε πολύ θετικά αποτελέσματα για τον Δήμο Ναυπλιέων κατέληξε η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, στο υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, μεταξύ του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου, του υπουργού ΥΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη, του Γενικού Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Σωκράτη Αλεξιάδη και του Εντεταλμένου Σύμβουλου του ΤΑΙΠΕΔ, αρμόδιου για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας Ανδρέα Ταπραντζή, με θέμα την αξιοποίηση των ακινήτων που βρίσκονται στο Δήμο Ναυπλίου και έχουν μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ.