Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Γ.Ανδριανός: Κάθε Έλληνας φίλαθλος αισθάνεται υπερήφανεια για την αξιοπρεπέστατη παρουσία της Εθνικής μας ομάδας


Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός, μετά το τέλος του αγώνα της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου με την Κόστα Ρίκα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κάθε Έλληνας φίλαθλος αισθάνεται απόψε υπερήφανεια για την αξιοπρεπέστατη και πλήρως επιτυχημένη παρουσία της ομάδας μας σε ολόκληρη την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, παρά το σημερινό αποτέλεσμα που κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

Λήξη της πρώτης φάσης του Θερινού Προγράμματος Πρακτικών Ασκήσεων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών


Την Παρασκευή 27 Ιουνίου ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση τουΘερινού Προγράμματος Πρακτικών Ασκήσεων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών στο Ναύπλιο. Στην τελετή λήξης, οι 14 συμμετέχοντες φοιτητές παρουσίασαν τα πεπραγμένα των φετινών πρακτικών ασκήσεων, ενώ προηγήθηκαν σχετικές εκδηλώσεις στους συνεργαζόμενους φορείς κατά τις τελευταίες μέρες του προγράμματος.

"Το τραγούδι του μετανάστη" στο Μικρό Θέατρο Επιδαύρου

Δύο σπουδαίοι τραγουδιστές ο Δημήτρης Μπάσης και η Γιώτα Νέγκα, παρουσιάζουν την μουσικήπαράσταση «Το Τραγούδι του Μετανάστη», στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, 18 και 19 Ιουλίου 2014, στο πλαίσιο τουΕλληνικού Φεστιβάλ 2014.

Εκεί στα ξένα πού ’σαι…

Μικρή χώρα «σε μιαν αυλή μικρή που την κουνούσε η θάλασσα/Πέρα-δώθε», όπως έχει γράψει ο Ελύτης. Μεγάλα βάσανα, πολλές τρικυμίες, μακρινά ταξίδια. Που σημαίνει ότι η μετανάστευση, η μετακίνηση, ο ξενιτεμός κι η αυτοεξορία ήταν προδιαγεγραμμένη μοίρα αυτού του τόπου. Η θέση του στον χάρτη, το ναυτικό dna, το εμπορικό δαιμόνιο, οι κατά καιρούς ανυπέρβλητες οικονομικές δυσκολίες, τα συντριπτικά κοινωνικοπολιτικά γεγονότα, συνήργησαν όλα για να συνδεθεί άρρηκτα η πορεία της Ελλάδας στον Χρόνο με την μετανάστευση. Και ύστερα τον 20ο αιώνα των μεγάλων πολιτικών αναταράξεων που άλλαξαν τον ιστορικό ρου, ο όρος «μετανάστης» έπαψε να περιγράφει μία κίνηση «μονόδρομη» (προς το εξωτερικό) χρήζοντας την χώρα των μεταναστών σε σημείο υποδοχής των «ξένων», μέχρι που η οικονομική κρίση να επαναφέρει με ενισχυμένα ποσοστά στις νέες γενιές την έννοια της ελληνικής μετανάστευσης.

Ιστορικός μάρτυρας και αφοσιωμένος παρατηρητής των όσων συνέβησαν και συμβαίνουν σ΄αυτή τη χώρα η έμμετρη αφήγηση (ξεκινώντας από το Ομηρικό Έπος και την έννοια του Νόστου) και το τραγούδι, παρακολούθησαν το φαινόμενο εξαρχής: στο δημοτικό τραγούδι, στο ρεμπέτικο , στο λαϊκό, στο έντεχνο , το θέμα της μετανάστευσης απασχολούσε και ενέπνεε αδιάκοπα τους δημιουργούς. Τόσο ώστε στην ιστορία της ελληνικής τραγουδοποιίας, το κεφάλαιο που αφορά την πίκρα της ξενιτιάς να είναι τεράστιο. Σ΄αυτό οΚαζαντζίδης έχει ως ερμηνευτής εξέχουσα θέση. Αλλά δεν ήταν ο μόνος, ούτε βέβαια ο τελευταίος…

Δύο σύγχρονοι, καταξιωμένοι και πολύ σπουδαίοι τραγουδιστές που έχουν δοκιμαστεί με εξαιρετικά αποτελέσματα και στο λαϊκό τραγούδι, ο Δημήτρης Μπάσης, παιδί κι ο ίδιος μεταναστών στη Γερμανία και ηΓιώτα Νέγκα, αντλούν υλικό από αυτή την πλούσια και πικρή παρακαταθήκη του ελληνικού τραγουδιού. Στην μουσική τους παράσταση, που σχεδιάστηκε ειδικά για το Ελληνικό φεστιβάλ, ανατρέχουν μέσα από μεγάλα τραγούδια Ελλήνων δημιουργών στον ήχο και στον στίχο του ξεριζωμού τα τελευταία εκατό χρόνια. Και ταξιδεύοντας από την Μικρά Ασία και τον Πόντο, έως την Γερμανία και την Αυστραλία, φτάνουν στη σημερινή εποχή για να θυμίσουν τελικά ότι το ζήτημα της μετανάστευσης που έχει τεθεί επί του διεθνούς χάρτη ξανά με δραματικό τρόπο, μπορεί να είναι πικρό τραγούδι του Ελληνισμού είναι όμως κι ένα τραγούδι που «μιλά» με όλες τις γλώσσες του κόσμου.

Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ο Υ Μ Ε για τις όμορφες στιγμες που μας προσφέρατε,

Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ο Υ Μ Ε γιατί ακούστηκε ο Εθνικός Υμνος στα γήπεδα της Βραζιλίας, εις το επανειδείν !!!!!!!

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η εορτή του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και όπως αρμόζει στον Μεγάλο Απόστολό μας, τον ένδοξο Πολιούχο και Ιδρυτή της Εκκλησίας της Κορίνθου και φωτιστή της Ελλάδος και ολοκλήρου της Οικουμένης Άγιο Παύλο, εορτάστηκε κι ̓ εφέτος η μνήμη Του στον Ι. Καθεδρικό Ναό, που τιμάται στο όνομα Του, στην Κόρινθο.

Rock Festival 2014 στην Καραθώνα


Το Rock Festival στην παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο, έγινε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2009 με τεράστια επιτυχία ! Ο θεσμός είναι πλέον καθιερωμένος και συνεχώς γίνεται καλύτερος! Φέτος το διήμερο 18 και 19 Ιουλίου φιλοξενούνται τα συγκροτήματα:

Παρασκευή 18/7/2014: Freak Out και One Way, Δ.Π. (Δίχως Πνοή), Indigo Kid, Half Note, Breath After Coma, Ωρίωνες, Ghost Bastards

Σάββατο 19/7/2014:Dreamwavers, Masquera di Ferro, Fingersnap, Δρακοσυλλέκτες, Vault of Acanthus, Plastika και Lux S

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Σεισμός στον Αργολικό


Σεισμός, αισθητός και στο Αστρος, μικρής διάρκειας, έγινε στις 22.09, με επίκεντρο θαλάσσια περιοχή κοντά στο Τολό. Σύμφωνα με το seismos.gr, η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 3,9 R, 9,4 χλμ νοτιοανατολικά του Ναυπλίου και με εστιακό βάθος 2χλμ. Σϋμφωνα δε με το seismoi.gr το εστιακό βάυος ήταν 5 χλμ και η δόνηση μεγέθους 3,7 R.

ΤΩΡΑ-Σεισμός ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΤΟ ΕΠIΚΕΝΤΡΟ

Location  11.9 km SSE of Nafplio 33.7 km N of Leonidhion 94.5 km SW of Athens  Solution type utomatic



ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Ισχυρός σεισμός στο Ναύπλιο!











ΕΡΕΥΝΑ - Τα τρία σημάδια που σου δείχνουν ότι έρχεται… κέρατο!

Η έρευνα έγινε σε γυναίκες που …κεράτωσαν τους άνδρες τους
Μελέτες έχουν αποδείξει ότι η πιο βασική αιτία διαζυγίου είναι η απιστία. Αλλά ποιες είναι οι αιτίες που οδηγούν έναν άνθρωπο στην απιστία; Νέες έρευνες, αποκαλύπτουν τα τρία σημάδια που οδηγούν στη γυναικεία απιστία.
Η έρευνα έγινε σε γυναίκες που …κεράτωσαν τους άνδρες τους και τελικά ο γάμος τους διαλύθηκε. Η «σε βάθος έρευνα» που πραγματοποιήθηκε, αναγνώρισε τα τρία σημάδια που προειδοποιούν και συμβάλλουν στην γυναικεία απιστία.

Αλλος ένας χορηγός επικοινωνίας προστέθηκε στην αφίσσα μας! Σε ευχαριστούμε MAX TV!


Ο Αγαπούλας το παιδομάζωμα και ο παίκτης που οργώνει!!!Βίντεοκλιπ

Tελετή αποφοίτησης στο ΙΕΚ Πελοποννήσου του Υπ. Τουρισμού στο Άργος


Tελετή αποφοίτησης πραγματοποιήθηκε την πέμπτη στο ΙΕΚ Πελοποννήσου του Υπ. Τουρισμού στο Άργος. Μαθητές γονείς καθηγητές και εκπρόσωποι φορέων στον προαύλειο χώρο του Κωνσταντοπούλειου όπου στεγάζεται η σχολή χειροκρότησαν τις προσπάθειες 2 χρόνων όλων των αποφοιτησάντων σέφ. Τα αποφοιτήρια παρέδωσαν οι καθηγητές και ο διευθυντής Κων/νος Καχριμάνης.Μετ'α την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν
τις γευστικές πανδαισίες των μαθητών μαγειρικής τέχνης.Το ΙΕΚ πελοποννήσου θα λειτουργήσει του χρόνου αναβαθμισμένο και με νέες ειδικότητες.

Στην 21η Επετειακή Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας στη Μόσχα ο Ανδριανός



Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός έχει μεταβεί σήμερα στη Μόσχα όπου θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στην 21η Επετειακή Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (26-30 Ιουνίου).

Θερινό ωράριο στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου "Ο Παλαμήδης"


Από Δευτέρα 30/6/2014 η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου "Ο Παλαμήδης" θα λειτουργεί σύμφωνα με το θερινό ωράριο 8:00 – 15:00. Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι!

Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Αργολίδας


Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, του Επιμελητηρίου Αργολίδας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 02 Ιουλίου 2014 και ώρα 20:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
ΘΕΜΑ 1ο : Ανακοινώσεις- Eνημερωτικά θέματα.
ΘΕΜΑ 2ο : Συνδρομές υποκαταστημάτων.

Ο Πρόεδρος
Φώτιος Δαμούλος

Ψηφιακή TV στην Πελοπόννησο από την Digea 4.300 ευρώ τον μήνα για τα περιφερειακά κανάλια και για το σύνολο των σημείων εκπομπής.


Περί τις 3.00 τα ξημερώματα του Σαββάτου αναμένεται η ψηφιακή μετάβαση (switch off) στην Πελοπόννησο, κατά την οποία 19 κέντρα εκπομπής θα σταματήσουν την αναλογική μετάδοση και θα ξεκινήσουν την ψηφιακή. Τι σημαίνει αυτό για τους κατοίκους της Πελοποννήσου; Κατ' αρχάς ότι πρέπει να διαθέτουν ψηφιακούς δέκτες τηλεόρασης για την πρόσληψη του σήματος, ή έστω ψηφιακό αποκωδικοποιητή. Σημαίνει επίσης ότι θα πρέπει να επανασυντονίσουν τις τηλεοράσεις τους, προκειμένου να λαμβάνουν το νέο σήμα.

Το νέο σήμα ποιων καναλιών; Κατ' αρχήν όλων των μεγάλων ιδιωτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας, όπως Mega, ANT-1, Star κ.λπ. Θα λαμβάνουν επίσης το σήμα από άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό περιφερειακών καναλιών, τα οποία θα πρέπει να έχουν λάβει σχετική άδεια από το ΕΣΡ για ψηφιακή εκπομπή. Ποια και πόσα κανάλια είναι αυτά, είναι ακόμα άγνωστο. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχουν τη δυνατότητα να εκπέμπουν σε μεγαλύτερη εμβέλεια, καλύπτοντας όλη την Πελοπόννησο, από τα 19 κέντρα εκπομπής.

Την υπηρεσία ψηφιακής εκπομπής του σήματος θα παρέχει η Digea (εταιρεία που ανήκει στα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια), ως «πάροχος δικτύου», έναντι αμοιβής, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες αγγίζει τα 4.300 ευρώ τον μήνα για τα περιφερειακά κανάλια και για το σύνολο των σημείων εκπομπής.

Α.Γ.Ν.

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Σε ψηφιακή εποχή η Πελοπόννησος!

Με επιτυχία στέφθηκε η ψηφιακή μετάβαση στην Πελοπόννησο, στα 16 από τα 19 σημεία εκπομπής της περιφέρειας που εξέπεμπαν ακόμη αναλογικά.
Σε ψηφιακή «τροχιά» πέρασε πλέον και η Πελοπόννησος καθώς ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η ταυτόχρονη περιοχική ψηφιακή μετάβαση στα 16 από τα 19 σημεία εκπομπής της περιφέρειας που εξέπεμπαν ακόμη αναλογικά, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 30150/901/φ11α/16-05-14, Φ.Ε.Κ. Β’ 1338/27-05-14.
Όσοι τηλεθεατές της Πελοποννήσου έβλεπαν ήδη ψηφιακά από τα κέντρα εκπομπής «Αρόη», «Ξυλόκαστρο» και «Πεταλίδι» και δεν έχουν επανασυντονίσει τους δέκτες τους θα πρέπει να το κάνουν άμεσα, καθώς έχουν αλλάξει οι συχνότητες μετάδοσης.
Σύμφωνα με τη Digea, για τη λήψη του ψηφιακού σήματος οι τηλεθεατές χρειάζεται να ανήκουν σε περιοχή κάλυψης των κέντρων εκπομπής του συγκεκριμένου switch – off και να διαθέτουν δέκτη που υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG-4. Για τη λήψη του ψηφιακού σήματος όλοι οι τηλεθεατές θα πρέπει να επανασυντονίσουν τον τηλεοπτικό τους δέκτη.
Σε περίπτωση που στον επανασυντονισμό υπάρχουν προβλήματα, οι τηλεθεατές θα πρέπει να ανατρέχουν στην κατηγορία του μενού της τηλεόρασής τους «εργαστηριακές ρυθμίσεις» και στη συνέχεια να επιλέγουν τη ρύθμιση «συντονισμός». Διευκρινίζεται τέλος ότι δεν απαιτείται αλλαγή ή αντικατάσταση κεραίας.
Οι τηλεθεατές δηλαδή μπορούν να απολαμβάνουν πλέον, δωρεάν, τα αγαπημένα τους προγράμματα επίγεια ψηφιακά, με άριστη εικόνα και ήχο, χωρίς χιόνια και είδωλα, και μπορούν να ενημερώνονται ηλεκτρονικά μέσω του δέκτη τους και της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Προγράμματος (EPG), για το τηλεοπτικό πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη ή αυτά που ακολουθούν σε διάστημα μίας εβδομάδας.

Τα περιφερειακά κανάλια που θα μπορούν πλέον όλοι να βλέπουν σε οποιοδήποτε σημείο της Πελοποννήσου είναι 16 και συγκεκριμένα τα εξής: Το ΑCHAIA από την Πάτρα, η ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ από την Τρίπολη, το AXION από την Κόρινθο, το ΒEST από την Καλαμάτα, το DR από το Άργος, το ΕΛΛΑΔΑ TV από την Σπάρτη, το ΗΛΕΚΤΡΑ από την Κόρινθο το ΙΟΝΙΑ TV από τη Ζάκυνθο, το LEPANDO από τη Ναύπακτο, το MAX από το Ναύπλιο, το ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ από την Καλαμάτα, το ΝΕΤ από την Καλαμάτα, την ΟΡΤ (Ολυμπιακή Τηλεόραση) από τον Πύργο Ηλείας, το RTP από την Κόρινθο, το SUPER από την Κόρινθο και το SUPER-B από την Πάτρα.
Με αφορμή την επιτυχή ψηφιακή μετάβαση στην Πελοπόννησο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Digea, κύριος Γιώργος Μαθιός δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που αποτελούμε «όχημα» του τόσο σημαντικού έργου για την χώρα, την οριστική μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεοπτική εκπομπή. Το 2009 ενεργοποιήσαμε το πρώτο μας κέντρο εκπομπής, το ‘Ξυλόκαστρο’, και τώρα ολοκληρώσαμε με επιτυχία το πρώτο ‘περιοχικό’ switch – off σε όλη την Πελοπόννησο. Όλα τα κέντρα εκπέμπουν πλέον στις τελικές συχνότητες, κατοχυρωμένες σε παγκόσμιο επίπεδο, εξαλείφοντας τον κίνδυνο των παρεμβολών από τις γειτονικές χώρες. Οι τηλεθεατές επανασυντονίζοντας τους δέκτες τους θα μπορούν να απολαμβάνουν περισσότερα κανάλια, με τέλεια εικόνα και ήχο, δίνοντας μία νέα διάσταση στη μέχρι σήμερα τηλεοπτική τους εμπειρία».

ΚΑΗΚΕ ΦΟΡΤΗΓΟ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ

Ολη η Ερμιονίδα ένας απέραντος σκουπιδότοπος. Μήπως πρέπει να γίνει κάτι γρήγορα. Ξεκινάει η τουριστική περίοδος.




DIGEA MAXΤV DIGEA ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ !!!

α) Όσοι έχουν αγοράσει νέες επίπεδες τηλεοράσεις LCD ή Plasma τα 3-4 τελευταία χρόνια, θα χρειαστεί μόνο να τις συντονίσουν στις νέες ψηφιακές συχνότητες.
β) Όσοι έχουν παλιότερες τηλεοράσεις θα χρειαστούν εξωτερικό δέκτη DVB-T/MPEG-4, απλής ή υψηλής ευκρίνειας, που θα μπορέσουν να προμηθευθούν από τη τοπική αγορά. Η σύνδεση του δέκτη στην τηλεόραση γίνεται είτε με βύσμα SCART, για τους δέκτες απλής ευκρίνειας που συνδέονται σε παλιές τηλεοράσεις CRT, ή με βύσμα HDMI, με το οποίο είναι εξοπλισμένοι οι δέκτες υψηλής ευκρίνειας που συνδέονται σε νεώτερες τηλεοράσεις LCD/Plasma.

δ) Όσοι κάνουν λήψη από υπολογιστές ή tablet, θα πρέπει να προμηθευθούν εσωτερική PCI/PCIe κάρτα DVB-T (για dekstop) ή στικάκι USB DVB-T που να υποστηρίζεται από το λειτουργικό που χρησιμοποιούν στον υπολογιστή ή στο tablet τους. Οι κάρτες αυτές μπορούν να κάνουν λήψη των ψηφιακών καναλιών είτε με σύνδεση στην εξωτερική κεραία του σπιτιού, είτε με τη μικρή κεραία εσωτερικής λήψης που συνοδεύει τα στικάκια USB, εφόσον βέβαια το σήμα εκπομπής είναι αρκετά ισχυρό στην περιοχή.

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΤΏΡΑ BINTEO Σοβαρό τροχαίο ατύχημα στο δρέπανο Ναυπλίου....


           Στο νοσοκομείο μετά από τροχαίο - Σύγκρουση ΙΧ με μηχανάκι  ...ΣΤΟ ΜΑΧΤV




ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ DIGEA ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΘΈΣΗ ΠΡ.ΗΛΕΙΑΣ

                      

42 βαθμούς Κελσίου σκαρφάλωσε το θερμόμετρο στην Αργολίδα



Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το θερμόμετρο στην περιοχή του Αργολικού κάμπου σκαρφάλωσε στους 42 βαθμούς κατά τις μεσημεριανές ώρες δημιουργώντας στους κατοίκους συνθήκες Αφρικής καθώς η υγρασία ήταν μόνο 7%!!!

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΧ DIGITAL ΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ RADIO ADELIN 107.3 FM ΚΥΘΗΡΑ !!!




                                              

Το πρώτο ενημερωτικό ραδιόφωνο των Κυθήρων που εκπέμπει στα fm και διαδικτυακά σε όλο τον κόσμο έχει την χαρά να σας ανακοινώσει ότι το μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι της Πελοποννήσου MAX TV DIGITAL!
 O  ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ επέλεξε σαν αποκλειστικό συνεργάτη Νότιας Λακωνίας και Κυθήρων !!! To ADELIN  Τις επόμενες ώρες το MAX DIGITAL στους τηλεοπτικούς σας δέκτες μέσω DIGEA !! ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ !!! ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΣΕ ΜΑΣ Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΡΕΧΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΟ !!! ΜΑΧ TV DIGITAL- ADELIN FM - MAXDIGITAL   2736034004***** ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΙ  ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ ΜΑΖΙ ΠΑΝΤΟΥ !!!!

Καύσωνας επιπτώσεις και οδηγίες

Εφόσον επισκέπτεστε ή βρίσκεστε σε μια περιοχή όπου οι τιμές της θερμοκρασίας ή της υγρασίας είναι μεγαλύτερες από εκείνες στις οποίες έχετε συνηθίσει, θα πρέπει να λάβετε πρόσθετες προφυλάξεις, για να προστατευτείτε από τις βλάβες του δέρματος ή τα νοσήματα που προκαλούνται από τη ζέστη.
Όταν είστε εκτεθειμένοι στον ήλιο, θα πρέπει να φοράτε ανοιχτόχρωμα, ελαφριά ενδύματα που θα αντανακλούν τη θερμότητα και θα καλύπτουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιφάνεια του δέρματός σας. Πρέπει να προτιμάτε τα ενδύματα που είναι κατασκευασμένα από βαμβάκι ή λινό και να φροντίζετε να μη σας σφίγγουν για να αισθάνεστε άνετα. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε τους τοπικούς ερεθισμούς και τα ηλιακά εγκαύματα. Καλό επίσης είναι να φοράτε ένα ανοιχτόχρωμο καπέλο με φαρδύ γείσο.

Ξεπούλημα μεγατόνων το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ

Ολοκληρώνεται το έγκλημα του αιώνα – το ξεπούλημα της ηλεκτρικής ενέργειας, μετά από μια 15χρονη πορεία ιδιωτικοποίησης που προωθήθηκε σταδιακά. Η ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας είναι μέρος της λείας των αρπαχτικών που έχουν πέσει και ξεσκίζουν την ενεργειακή πίτα της χώρας μας.

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΠΟΤ DIGEA

ΤΩΡΑ ! Έρευνα για τον δήμο Ναυπλιέων

Γίνε δήμαρχος Ναυπλίου

Τί πρέπει να αλλάξει ώστε να γίνει ο δήμος Ναυπλιέων, όπως θέλουμε

"Ώρα για βουτιές" για τους μαθητές των Εκπαιδευτήριων Μαλτέζου



Φέτος το σχολείο των Εκπαιδευτήριων Αφών Μαλτέζου για πρώτη φορά μεταφέρθηκε από το προαύλιο στη θάλασσα.Το σχολικό μας αλλάζει τον προορισμό του και τα παιδιά φθάνουν στη θάλασσα της Νέας Κίου, όπου με την καθοδήγηση του κ. Σωτήρη μαθαίνουν τεχνικές κολύμβησης και απολαμβάνουν παιχνίδια στον ήλιο.Η ημέρα τελειώνει με δημιουργικές δραστηριότητες στο χώρο του σχολείου.

Το SUMMER CAMP ξεκίνησε!

Πρωταθλήτρια Πελοποννήσου η ομάδα κορασίδων βόλεϊ της Γ.Ε. Ναυπλίου


H ομάδα βόλεϊ της Γ.Ε. Ναυπλίου στην διαδικασία του φάιναλ φορ κορασίδων, που πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο στις 23-24 και 25 Ιουνίου, εξασφάλισε την πρώτη θέση και τον τίτλο στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

ΧΟΡΟΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Τουρνουά ποδοσφαίρου κατά των Ναρκωτικών από την ΚΝΕ

Mε αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών στις 26 Ιούνη, το Τομεακό Συμβούλιο ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ της ΚΝΕ διοργανώνει τουρνουά ποδοσφαίρου στις 18:30 στο γήπεδο της Ν. ΚΙΟΥ.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ

ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΣΥΦ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ 23ο ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠ ΕΜΠ ΣΥΛΛ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΓΛΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΥΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΠΕΛ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡΡΟΪΚΟΥ ...

ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

ΧΑΜΗΛΗ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΚΑΜΠΙΝΓΚ

ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

«ΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ» ΣΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΟΪΚΟ ΠΥΡΕΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

ΜΠΑΡΑΖ ΚΛΟΠΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΡΡΗΞΕΩΝ ΣΤΟ ΚΙΒΕΡΙ

ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΒΟΛΕΥ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΟΥ ΚΛΗΔΟΝΑ ΑΝΑΒΙΩΣΕ ΣΤΗ Ν ΚΙΟ

ΧΟΡΟΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ

Παράλληλη Εκδήλωση Φεστιβάλ Ναυπλίου:


Παράλληλη Εκδήλωση Φεστιβάλ Ναυπλίου:
Στην ισόγειο αίθουσα του Βουλευτικού, από 20 έως και 29 Ιουνίου, το εργαστήρι κλασικών οργάνων των Κώστα Ξυπολιά και Georgi Georgiev θα παρουσιάσει τον τρόπο κατασκευής εγχόρδων μουσικών οργάνων που θα συνοδεύεται από έκθεση με βιολιά, βιόλες και βιολοντσέλα.

57 κλοπές Αλβανοί οι δράστες ..


Εξιχνιάστηκαν, μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, πενήντα επτά (57) περιπτώσεις διαρρήξεων–κλοπών (και απόπειρες) σε οικίες, στις ευρύτερες περιοχές των νομών Αργολίδας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Πιερίας και Ημαθίας. 

«Καβαφικές φωνές»


Το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας παρουσιάζει ένα μουσικοποιητικό δρώμενο με την στήριξη της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου και υπό την αιγίδα του ΔΟΠΠΑΤ, Δήμου Ναυπλιέων, την Δευτέρα 30 Ιουνίου, στο Θέατρο Τριανόν και ώρα 20:30μμ με Θέμα:
«Καβαφικές φωνές»
Στη δραματοποίηση συμμετέχουν 15 μαθητές/τριες.
Σκηνοθετική επιμέλεια: Δημήτρης Μανιός
Μουσική επιμέλεια: Βασίλης Ρώτας, Άρης Κονιδάρης
Είσοδος Ελεύθερη

TO ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ.. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ.IΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ,ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΦΤΟ!!!! 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΔΑΚΡΥΣΟΥΜΕ!!!!!!!


Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Το Τμήμα Κτηνιατρικής Αργολίδας προσκαλεί τους κτηνοτρόφους



Το Τμήμα Κτηνιατρικής Αργολίδας προσκαλεί τους κτηνοτρόφους των περιοχών των Δήμων Άργους-Μυκηνών και Ναυπλίου προκειμένου να ενημερωθούν για τον Καταρροϊκό Πυρετό, μέτρα πρόληψης αλλά και αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων.

“TerraSubmersa” Συνάντηση Γ.Μανιάτη με τον Πρέσβη της Ελβετίας



Συνάντηση Γ.Μανιάτη με τον Πρέσβη της Ελβετίας για την υλοποίηση της αποστολής “TerraSubmersa” που αφορά την εξερεύνηση του κόλπου της Κοιλάδας στην Αργολίδα

Ψήφισμα του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου για το ΤΑΙΠΕΔ και η μεγάλη τρύπα ....

Από την εποχή της εμφάνισης του Κρατικού φαινομένου, τα κοινόχρηστα στοιχεία του υλικού και άυλου πλούτου μιας κοινωνίας θεωρήθηκαν ως σκελετός της Πατρίδας. Χωρίς οικολογικά συστήματα, χωρίς παραλίες, χωρίς υδροβιότοπους, χωρίς τα νερά και τα ποτάμια, χωρίς όλα τα μορφώματα της κοινωνικής οικονομίας και βέβαια χωρίς τα κάστρα, τις πολεμίστρες και τους Ιστορικούς χώρους όπου έδρασαν ηρωικά οι πρόγονοί μας για να διατηρήσουν την υπόσταση της Ελληνικής κοινότητας, δεν υπάρχει Πατρίδα.

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

O παίκτης που οργώνει!!! Βίντεοκλιπ

                                       Ο Αγαπούλας το παιδομάζωμα και ...............VIDEO

                             

ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΞΕΝ. <ΤΑΫΓΕΤΟΣ> Η ΟΜΟΣΠ.ΕΜΠ.ΣΥΛ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & Ν/Δ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


ΚΥΡΙΑΚΗ 22/06 ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΞΕΝ. <ΤΑΫΓΕΤΟΣ> Η ΟΜΟΣΠ.ΕΜΠ.ΣΥΛ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & Ν/Δ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΡΚΕΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ -ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΠΟ ΌΛΟΥΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΗΣ. Η ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕ 

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΝ ΣΑΜΠΑΝΗ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Γ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΜΗΔΗ

ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΝ ΣΑΜΠΑΝΗ

ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΕΘΙΜΟΥ ΤΟΥ ΑΗ ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΥ ΚΛΗΔΟΝΑ

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΘΗΚΕ ΤΟ 1ο ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΟΝΟΣΟΥ

ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

Ο παίκτης που οργώνει ... Πινακιδες Βοιωτιας βλεπω η κατασταση σου ειναι σοβαρη

Kαι με μικρή κατανάλωση ρεύματος ..... 220 volt μπαλαντέζα !!! 

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ Κ Ε ΑΡΓΟΥΣ

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

41χρονη έχασε τη ζωή της πέφτοντας από τον 5ο όροφο


Βουτιά στο κενό έκανε μια 41χρονη στην Καλαμάτα, υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες. περίοικοι είδαν να πέφτει στο οδόστρωμα μία γυναίκα. Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο και άμεσα διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών δε στάθηκε δυνατό να κρατηθεί στη ζωή. Η άτυχη γυναίκα διέμενε μόνη σε διαμέρισμα στον 5ο όροφο πολυκατοικίας, απ’ όπου και έπεσε. Το Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας διερευνά τα αίτια του συμβάντος.

ΘΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΟΥ ΚΛΗΔΟΝΑ''



Την Δευτέρα 23 Ιουνίου στις 9 μ.μ στο λιμάνι της Ερμιόνης θα ξαναζωντανέψει με παραδοσιακό τρόπο το εθιμο του Κλήδονα..Έτσι όπως πρωτοξεκίνησε η αναβίωση του απο τον τέως Δήμο Ερμιόνης.Φέτος όπως μαθαίνουμε θα υπάρχουν εκπλήξεις στα πρόσωπα που θα μετενσαρκώσουν το έθιμο του κλήδονα .Θετικές αλλαγές με Ερμιονίτικο άρωμα και με την Νεολαία να πρωταγωνιστεί στην αναβίωση του Εθίμου.

5ος Επιδαύριος δρόμος «Η Τέχνη στην Υπηρεσία της Ανθρώπινης Ύπαρξης» -

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του 5ου Επιδαύριου δρόμου που διοργανώνει ο Δήμος Επιδαύρου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών και το ΠΑΣΓ «Καλλιπάτειρα» 21 με 22 Ιουνίου 2016, πραγματοποιείται το Επιστημονικό Συμπόσιο, με θέμα «Η Τέχνη στην Υπηρεσία της Ανθρώπινης Ύπαρξης» και ομιλητές από το χώρο της Ιατρικής, των εικαστικών, της μουσικής, του αθλητισμού και της φιλοσοφίας.

Γ. Μανιάτης: «Μας κάνουν υπερήφανους τα παιδιά του Διομήδη»


«Χθες πανηγυρίσαμε για άλλη μια φορά την ανάδειξη του Διομήδη ως κορυφαίας ομάδας της Ελλάδας στο χάντμπολ για το 2014.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη ομάδα, μας κάνει υπερήφανους. Φέτος όμως η περηφάνια είναι διπλή, αφού πέρα από αυτή καθεαυτή την αγωνιστική επιτυχία, ο Διομήδης θριάμβευσε και στην ανάδειξη του αθλητικού ιδεώδους. Απέδειξε ότι η αθλητικές επιτυχίες κερδίζονται μέσα στα γήπεδα, πέρα και μακριά από την οπαδική βία.

Με μεγάλη συμμετοχή το «1ο Swim & Run» Ερμιόνης



Οι αγώνες και οι εκδηλώσεις του «1ου Swim & Ru» Ερμιόνης, ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή αθλητών και κόσμου.Οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 100 και ήταν όχι μόνο από τον Δήμο Ερμιονίδας. Στην πανηγυρική λήξη έγιναν και επιδείξεις από μαθήτριες της περιοχής.
Κύπελλα στους πρώτους των τριών αγώνων (δρόμος 5 klm, Βάδην 20 klm και κολύμβηση, αποδόθηκαν κύπελλα και διακρίσεις.Στους πρώτους νικητές τα βραβεία απέδωσαν ο υφυπουργός αθλητισμού και βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός και ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Ερμιόνης κ. Κριτσωτάκης.
Oι διοργανωτές: