Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Η παραλία της Αρβανιτιάς είναι μια δημοφιλής παραλία του Ναυπλίου.

Η παραλία της Αρβανιτιάς είναι μια δημοφιλής παραλία του Ναυπλίου. Απλώνεται κάτω από το Παλαμήδι και είναι μια δροσερή και όμορφη παραλία που προσφέρεται για κολύμπι και στιγμές ξεγνοιασιάς.


Την Κυριακή η 193η επέτειος της μάχης των Δολιανών



Την Κυριακή 1 Ιουνίου στα Άνω Δολιανά θα γιορταστεί με κάθε επισημότητα η 193η επέτειος της ιστορικής μάχης των Δολιανών.
Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Ν.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών


Ολιγόωρες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στη Ν.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών από τηνερχόμενη Δευτέρα 02/06 μέχρι και την Πέμπτη 05/06, από τις 21:00 το βράδυ ως το αργότερο τις 06:00 το πρωί της επόμενης μέρας, κατά τη διάρκεια των οποίων σε ορισμένα τμήματα της ΝΕΟ Κορίνθου-Πατρών η μία εκ των δύο κατευθύνσεων κυκλοφορίας θα εκτρέπεται στην Παλαιά Εθνική Οδό, ως εξής:

Τεχνικά Εφικτός ο Αγωγός ΦΑ Ελλάδας-Κύπρου


Την πίστη του ότι σύντομα θα ξεκινήσει η εκπόνηση της πλήρους μελέτης σκοπιμότητας του αγωγού Eastern Mediterranean Pipeline που, «με αφετηρία τα κοιτάσματα της Κύπρου θα καταλήγει στις αγορές της Ε.Ε. μέσω της Ελλάδας» εξέφρασε στην στην Αθήνα ο Έλληνας υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Ελλάδος, Γιάννης Μανιάτης. Τόνισε μάλιστα, ότι οι προκαταρκτικές μελέτες αποδεικνύουν ότι «ένας αγωγός είναι τεχνικά εφικτός».

Θανατηφόρο τροχαίο στο Κιάτο

Θανατηφόρο τροχαίο πριν λίγο στο Κιάτο με έναν 25χρονο νεκρό μετά από ισχυρή σύγκρουση με Ι.Χ.

Επανατοποθέτηση πρώην δημοτικών αστυνομικών

Τις υπουργικές αποφάσεις επανατοποθέτησης δημοτικών αστυνομικών που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα κινητικότητας, υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αποδείξεις της ανθρώπινης παρουσίας από τη Νεολιθική εποχή στο βυθό του Αργολικού κόλπου


Οι αρχαιολόγοι γνωρίζουν εδώ και χρόνια ότι η συγκεκριμένη περιοχή του Αργολικού, η οποία λέγεται όρμος της Κοιλάδας και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 70 χιλιομέτρων από το Ναύπλιο, δεν ήταν πάντα θάλασσα. Στη Νεολιθική εποχή, δηλαδή γύρω στο 7000 π.Χ., ήταν κοιλάδα με ακμάζουσα εμπορική ζωή, ενώ η ανθρώπινη παρουσία, βάσει των αρχαιολογικών ευρημάτων του σπηλαίου, τοποθετείται πολύ πιο πίσω, στο 35000 π.Χ.

Χρηματικές ποινές στον Ερμή Κιβερίου επέβαλε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ

Η ομάδα του Ερμή Κιβερίου βρέθηκε στο σκαμνί, για τον τελικό Κυπέλλου Ερασιτεχνών, αλλά και τον αγώνα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική με τον Πάμισο. 
Αναλυτικά οι αποφάσεις:

Σοβαρά επεισόδια στον αγώνα ΑΕΚ-Διομήδης Αργους

 Σκηνές απείρου κάλλους στο κλειστό της Κυψέλης πριν τον τρίτο τελικό της ΑΕΚ με τον Διομήδη Άργους, ο αγώνας αναβλήθηκε και μάλλον θα διεξαχθεί την προσεχή Τρίτη (3/6).
Αγώνα χάντμπολ περιμέναμε στο κλειστό της Κυψέλης που θα έκρινε μάλιστα και το πρωτάθλημα, αλλά μόνο τέτοιος δεν διεξήχθη τελικά, μετά τα όσα κωμικοτραγικά συνέβησαν ανάμεσα σε δυνάμεις της αστυνομίας και φίλους της ΑΕΚ.

1ο Φεστιβάλ Αγώνων “Swim & Run” Ερμιόνης 21-22 Ιουνίου 2014

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ερμιονίδαςσυνδιοργανώνουν με τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμοι Δρομείς Αργολίδας, Summit RunnersΕρμιονίδας, Φυσιολατρική Ομάδα Ερμιονίδας και Ναυταθλητικός Όμιλος Ερμιόνης τους παρακάτω αγώνες :

Η τηλεοπτική εκπομή «Στην Πράξη» του ΣΚΑΙ από το Ναύπλιο

Η Σύλβια Κλιμάκη και η εκπομπή «Στην Πράξη», υποδέχονται το καλοκαίρι από το Ναύπλιο, την Κυριακή 1 Ιουνίου στις 11.45 το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. 
Στο τελευταίο επεισόδιο της τηλεοπτικής σεζόν η Κλιμάκη, με αφορμή το Mediterranean Yacht Show, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά φέτος το Μάιο στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Ναύπλιο, μαθαίνει τα πάντα για τις προοπτικές του πολυτελούς τουρισμού που μπορεί να προσφέρει η χώρα μας.

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ Η Π Υ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΜΕ ΣΥΧΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΥΨΗΛΗ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

40 000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΡΙΤΗ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΕΜΜΕΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ Ε9

ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΑΡΓΟΥΣ

ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΗΔΗ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥ...

ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝ HARVARD

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Πρωτοδικείο Κορίνθου: Δήμαρχος ο Αλέξανδρος Πνευματικός


Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
Πριν απο λίγο το Πρωτοδικείο Κορίνθου ανακήρυξε τον δήμαρχο Κορινθίων που προέκυψε απο τις εκλογές της 25ης Μαϊου 2014.
Οπως αναρτήθηκε η απόφαση του Πρωτοδικείου αναφέρει:

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
Εγεγραμμένοι: 50.319
Ψηφίσαντες: 33.864
Ακυρα: 1358
Λευκά: 1082
Εγκυρα: 31.424
ΕΛΑΒΑΝ:
Αλέξανδρος Πνευματικός: 15.739
Βασίλειος Νανόπουλος: 15.685
Διαφορά 52 ψήφων

Εθελοντικός καθαρισμός του δρόμου Τρίπολης – Άστρους

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος «Οι Ρίζες μας» σε συνεργασία με τον Τεγεατικό Σύνδεσμο οργανώνουν μία πρωτοβουλία καθαρισμού, το Σάββατο 31 Μαΐου στις 10:00, στον κεντρικό δρόμο Τρίπολης-Άστρους, από γεφύρι Μαγούλας έως διασταύρωση Άστρους-Καστρίου (Κύρα).
Καλούμε όλους και ειδικότερα τη νεολαία να συμμετάσχουν στα πλαίσια της προσπάθειας για ένα καθαρότερο περιβάλλον. Θα ακολουθήσει κέρασμα για τους συμμετέχοντες στην Παλαιά Επισκοπή Τεγέας, καθώς και μία σύντομη ομιλία από τον αρχαιολόγο Δρ. Ραπτόπουλο Δημήτριο.
Τόπος συνάντησης: Πλατεία κεντρικού δρόμου Τρίπολης-Άστρους
Ώρα προσέλευσης: 9:30
Το ΔΣ του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου «Οι Ρίζες μας»

Η Αριστερά ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΠΟΤΕ !!! (λέμε τώρα...)


Διήμερο εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου στο πλαίσιο των δράσεών του «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», δράση που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.) και τους εθνικούς πόρους, οργανώνει διήμερο εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) με γενικό τίτλο: «Γιορτάζουμε το περιβάλλον και νοιαζόμαστε για αυτό, μέσα από τις σχολικές δραστηριότητες»
Οι εκδηλώσεις αυτές θα είναι διήμερες, θα πραγματοποιηθούν στη Νέα Κίο, γίνονται με τη συνεργασία των Υπεύθυνων Σχολικών Δραστηριοτήτων Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας και απευθύνονται σε σχολικές μονάδες της Αργολίδας.

Παραστάσεις από την Παιδική Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Κίου


Παραστάσεις της Παιδικής Θεατρικής Ομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Κίου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι θεατές, τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού, στη Νέα Κίο.

Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου στις 29/5/2014 Κατά την 10η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπλιέων


Κατά την 10η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπλιέων της Πέμπτης , 29.05.2014, συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:
1ο προ ημερήσιας διάταξης
Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης εργασιών για το έργο : «Επισκευή Στέγης Δημαρχείου Ναυπλίου».
ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ

Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Αργολίδας



Σας καλούμε να παρακολουθήσετε την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 04 Ιουνίου 2014 και ώρα 20:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
ΘΕΜΑ 1ο : Παραίτηση μέλους Διοικητικού Συμβουλίου.
ΘΕΜΑ 2ο : Ανακοινώσεις- Eνημερωτικά θέματα.
ΘΕΜΑ 3ο :Επισκευή – Διαμόρφωση εσωτερικών χώρων Επιμελητηρίου.
Ο Πρόεδρος Φώτιος Δαμούλος

Θρήνος για το «παιδί με το χαμόγελο»

Άσχημη κατάληξη είχε ο νεαρός αναβάτης του δίκυκλου οχήματος, μετά το σοβαρό τροχαίο ατύχημα που είχε τη Δευτέρα 26 Μαΐου στην περιοχή της Τεγέας.Δεν άντεξε και υπέκυψε τελικά σήμερα στο βαρύ τραυματισμό του από το πρόσφατο τροχαίο, ο νεαρός Τάκης Κοδέλλας που αυτή την περίοδο υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία ως οπλίτης Πεζικού στην Τρίπολη. Το νήμα της ζωής του άτυχου νεαρού κόβεται απότομα στην τρυφερή ηλικία των 19 ετών κι ενώ ήταν ήδη ιδιαίτερα κοινωνικός και αγαπητός στον τόπο που ζούσε και εργαζόταν καθώς και ιδιαίτερα γνωστός για το αυθόρμητο και γεμάτο χαμόγελο που σκορπούσε σε όποιον συναναστρεφόταν.

Άρχισαν οι εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Άργους Μυκηνών

Ξεκίνησε στις 27 Μαΐου 2014 η υποβολή αιτήσεων για τις νέες εγγραφές και τις επανεγγραφές νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Άργους-Μυκηνών, για το σχολικό έτος 2014-2015.
Εγγραφές μπορούν να γίνουν μέχρι τις 23 Ιουνίου 2014. Πέραν της ημερομηνίας αυτής οι αιτήσεις θα θεωρούνται εκπρόθεσμες. Επίσης, αιτήσεις με ελλιπή δικαιολογητικά δεν θα γίνονται δεκτές. Θα πρέπει να συγκεντρωθούν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και στη συνέχεια θα υποβάλλονται:

Τις εισπράξεις που πήγαινε να καταθέσει στην τράπεζα πήραν από τον 43χρονο άντρα δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μηχανή


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες το μεσημέρι, διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε βάρος 43χρονου, διευθυντή super market στη Χαλκίδα.

Νέοι περιορισμοί στην έκδοση άδειας οδικού μεταφορέα επιβατών


Νέοι περιορισμοί στην έκδοση άδειας οδικού μεταφορέα επιβατών Αποδεκτή έκανε το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων την Γνωμοδότηση του Γ' Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) για περιορισμού στην έκδοση άδειας οδικού μεταφορέα επιβατών . 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ ΒΟΣΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ...

11 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

«ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ»

ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Ι ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

ΕΚΘΕΣΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΤΗΣ Μ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ «Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ»

ΕΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ Β2 ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 3ο ΤΕΛΙΚΟ

Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ 29 ΜΑΙΟΥ 1453

Θεατρική συμμετοχική παράσταση: " Μικρές Σκηνές Καθημερινής Βίας ΙΙ : Μπορεί και να μη γίνει και τίποτα ! "


Το Αντιφασιστικό Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας σε συνεργασία με την Ακτιβιστική Ομάδα Θεάτρου του Καταπιεσμένου παρουσιάζουν τη συμμετοχική παράσταση Θεάτρου Φόρουμ.

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - Φορολογία και δημοσιονομική διαχείριση, Συγκρότηση και αποστολή της Κυβέρνησης, Σχέσεις Βουλής και Κυβέρνησης, (Αρθρα 78-86)


ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΚΤΟ
Φορολογία και δημοσιονομική διαχείριση
Άρθρο 78
1. Κανένας φόρος δεν επιβάλλεται ούτε εισπράττεται χωρίς τυπικό νόμο που
καθορίζει το υποκείμενο της φορολογίας και το εισόδημα, το είδος της περιουσίας,
τις δαπάνες και τις συναλλαγές ή τις κατηγορίες τους, στις οποίες αναφέρεται ο φόρος.
2. Φόρος ή άλλο οποιοδήποτε οικονομικό βάρος δεν μπορεί να επιβληθεί με νόμο αναδρομικής ισχύος που εκτείνεται πέρα από το οικονομικό έτος το προηγούμενο εκείνου κατά το οποίο επιβλήθηκε.

AΡΓΟΛΙΔΑ - ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΕ SUPER MARKET


Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε μετα τα μεσάνυχτα πιθανότατα απο ανάφλεξη ψυκτικής μοναδας φορτηγού ψυγείου και μεταδόθηκε στο υπόλοιπο μεταλλικό κτίριο με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική του καταστροφή(η εύρεση των αιτίων αιτία είναι αντικείμενο της Πυροσβεστικής υπηρεσίας).Στο συμβάν επιχείρησε το συνολο της δύναμης του τοπικού πυροσβεστικού κλιμάκιου και οχήματα απο το Ναύπλιο.Παρόλες τις προσπαθειες του προσωπικού της ΠΥ η ταχύτητα επεκτασης της φωτιάς λόγω ότι τα υλικά ήταν ιδιαίτερα εύφλεκτα δεν άφησε περιθώριο για κάτι καλύτερο.

Οι “Ανασφάλιστοι του Ο.Α.Ε.Ε.” είναι μία πανελλαδική ομάδα


Οι “Ανασφάλιστοι του Ο.Α.Ε.Ε.” είναι μία πανελλαδική ομάδα που γεννήθηκε στις 13 Απριλίου του 2013 στο Facebook. Εχει πλέον την μορφή Αστικής Εταιρίας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Δεν έχει και ούτε επιθυμεί να έχει καμία κομματική στήριξη. Προέκυψε από την ανάγκη μας ως πολίτες, να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και τις περιουσίες μας από τις παράλογες και καταχρηστικές απατήσεις του "ασφαλιστικού μας φορέα" Ο.Α.Ε.Ε. Οι διαχειριστές της Ομάδας είναι: Τηγανίτας Σωτήρης (από Αγρίνιο) και Ελένη Βνάτσιου (από Αγρίνιο). Εγινε ανάθεση εντολής στην δικηγόρο κ. Ντόρα Κρητικοπούλου για να μας εκπροσωπήσει ως νομικός σύμβουλος! Η ομάδα αυτή έχει ως στόχο την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ και την αλλαγή της ισχύουσας κατάστασης, δηλαδή η ασφάλισή μας να γίνει ανταποδοτική και όχι εισπρακτική όπως είναι τώρα! Στην ομάδα είναι ευπρόσδεκτοι όλοι όσοι ανήκουν στον εν λόγω ταμείο. Οι δράσεις δεν είναι μόνο ιντερνετικές αλλά και έξω στον πραγματικό κόσμο!

Θύματα του Ο.Α.Ε.Ε.

Ενωσε τη φωνή σου μαζί μας, όλοι μαζί μπορούμε

«Ανασφάλιστοι του Ο.Α.Ε.Ε.»

Η πανελλαδική ομάδα «Ανασφάλιστοι του Ο.Α.Ε.Ε.» δεν υπόκειται σε κανένα κομματικό χώρο

Αυτοί ετοιμάζουν κατασχέσεις - Εμείς ετοιμάζουμε αγωγές

Ολοι μαζί μπορούμε !!!

Τέλος Ιουνίου η οριστική μετάβαση της Πελοποννήσου στην ψηφιακή εποχή



Πρόκειται για ταυτόχρονη ενεργοποίηση 19 κέντρων εκπομπής που θα δώσουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε επίγειο ψηφιακό σήμα στους νομούς Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας, Ηλείας καθώς και τα νότια παράλια της Στερεάς Ελλάδας και μέρος της Ζακύνθου.
Έπειτα από μια τρίτη και ελπίζουμε και τελευταία αναβολή, το πρώτο περιοχικό switch off για την οριστική μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεοπτική εποχή ορίστηκε τελικά για την Πελοπόννησο στις 27 Ιουνίου.
Πρόκειται για ταυτόχρονη ενεργοποίηση 19 κέντρων εκπομπής που θα δώσουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε επίγειο ψηφιακό σήμα πλέον στους νομούς Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας, Ηλείας καθώς και τα νότια παράλια της Στερεάς Ελλάδας και μέρος της Ζακύνθου.
Για την περιπέτεια με τις αλλεπάλληλες αναβολές, τις καταγγελίες για το τίμημα των συχνοτήτων, το ψηφιακό μέρισμα που έπεται διαβάστε στο Media art της αυριανής (29/5) «Εφημερίδας των Συντακτών».
Περισσότερες πληροφορίες για το switch off της Πελοποννήσου ΕΔΩ.

Δεν απάντησε ο υπουργός Α. Τσαυτάρης για το ΟΣΔΕ – Επιβράβευση της πολιτικής του από τους αγρότες συμπέρανε από τις κάλπες!


ΘΕΜΑ: Δεν απάντησε ο υπουργός Α. Τσαυτάρης για το ΟΣΔΕ – Επιβράβευση της πολιτικής του από τους αγρότες συμπέρανε από τις κάλπες!
Δ. Κοδέλας: “Το μήνυμα δεν το πήρατε, το πήραν όμως όσοι σας ψήφισαν και θα πράξουν δεόντως στις επόμενες εκλογές”

Αντιλαμβανομαι οτι οι περισσοτεροι βριζετε την τυχη σας που δεν εισαστε λαθρομετναστες για να φατε τετοιο καθημερινο πρωινο….!!!




















Τα κεντρα Φιλοξενιας Αυγδαλεζας,οπως τα εχουν ονομασει, φιλοξενουν
γυρω στους 2000 λαθρομεταναστες.
Εκει υπαρχουν ολες οι φυλες αλλα κατα κυριο λογο η πλειοψηφια των κρατουμενων ειναι απο το Πακισταν και απο το Μπαγκλαντες….
Οι αλλοδαποι μενουν σε κοιτωνες(κοντεινερ)ανα 8 ατομα και ο κοιτωνας εμπεριεχει δυο δωματια για υπνο,1 δωματιο τουαλετα και 1 δωματιο με μπανιο….

Συγκέντρωση αναγκαίων ειδών για τη Σερβία και Βοσνία Ερζεγοβίνη

Την Τετάρτη 4 Ιουνίου και το Σάββατο 7 Ιουνίου 2014 στο θεατράκι της πλατείας του Αγίου Πέτρου στο Άργος θα στηθεί περίπτερο για την συγκέντρωση των αναγκαίων ειδών.Ωρες λειτουργίας 10.00 -13.00μ,μ.

H εκπομπή "Μένουμε Ελλάδα" σήμερα στη Νέα Κίο.

          Λαχταριστά εδέσματα από τις κυρίες του ΚΑΠΗ και όχι μόνο για το "Μένουμε Ελλάδα"


ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΙΒΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΡΓΟΥΣ

ΔΕΝ ΣΤΕΦΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤ...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΜΕ ΒΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΑΠΟΥΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΡΓΟΥΣ

                      

ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΕΣ, ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ, ΙΠΠΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΟΜΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΜΥΚΗΝΑΪΚΟ ΔΡΟΜΟ

                       

Καλή επιτυχία σε ΑΕΚ και Διομήδη από τον Γ.Μπόλλα

Ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού επί αθλητικών θεμάτων και μέλος του ΣΕΓΑΣ Γιάννης Μπόλλας εύχεται και στις δύο ομάδες, της ΑΕΚ και του Διομήδη Άργους, που θα διεκδικήσουν την Παρασκευή 30 Μαίου στον 3ο κατά σειρά αγώνα για τον τίτλο του πρωταθλητή της Α1 κατηγορίας του Χάντμπολ, καλή επιτυχία και ας κερδίσει ο καλύτερος σε έναν αγώνα που θα προάγει το αθλητικό πνεύμα και ιδεώδες.

Την Δευτέρα ανοίγει η 5η έκθεση Τουρισμού & Παράδοσης!!!


Η μόνη διοργάνωση για τον εσωτερικό τουρισμό ξεκινάει την Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014 και αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον του αθηναϊκού κοινού και να βοηθήσει στον προγραμματισμό του για τις καλοκαιρινές διακοπές.
Στην διοργάνωση συμμετέχουν οι περισσότεροι Ελληνικοί Τουριστικοί Προορισμοί, προβάλλοντας τις τουριστικές επιχειρήσεις τους, τα καταλύματα, τα προϊόντα και την παράδοση τους.
Η διοργάνωση διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και αποτελεί την μόνη διοργάνωση για τον τουρισμό φέτος στην Αθήνα.

Απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας εξέδιδε νεαρή καλλονή - Ζητούσε 100€ για κάθε ερωτικό ραντεβού!






















Μια θλιβερή ιστορία κρύβεται πίσω από την υπόθεση που αποκάλυψε το αστυνομικό δελτίο, με πρωταγωνίστρια μια 27χρονη που εκδιδόταν στον Πύργο και έναν 69 χρονοαπόστρατο της Πολεμικής Αεροπορίας, που ήταν ο άνθρωπος που την συνόδευε στα ραντεβού και κατηγορείται γιαμαστροπεία.Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr υπήρχαν πληροφορίες πως η 27χρονη από χωριό του Πύργου, εκδιδόταν έναντι αμοιβής χωρίς τις σχετικές για το επάγγελμα άδειες, σε διάφορους χώρους, κυρίως σε σπίτια ευκατάστατων κυρίων. Άλλωστε και η αμοιβή της… 100 ευρώ η ερωτική συνεύρεση, δεν ήταν διόλου ευκαταφρόνητη.

Πάτρα Λεωφορειο έπεσε από την Περιμετρική

                   



Στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας μεταφέρθηκαν λίγο πριν τις 10.00 πέντε άτομα, που τραυματίστηκαν κατα την ανατροπή του λεωφορείου στην Περιμετρική Οδό της Πάτρας κοντά στην έξοδο της Οβρυάς.

Εκδήλωση για την ιστορία και την παράδοση του Πόντου


Ο Σύλλογος Ποντίων Αρκαδίας «Αρκαδία» διοργανώνει εκδήλωση στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, αίθουσα «Δ. Μητρόπουλος», το Σάββατο 31 Μαΐου 2014, ώρα 8.00 μ.μ.
Ομιλητής: Ν. Ζουρνατζίδης, συγγραφέας-λαογράφος- χοροδιδάσκαλος
Θέμα: Πόντος: Ιστορία και παράδοση- οι χοροί του Πόντου
Την εκδήλωση πλαισιώνει χορευτικό συγκρότημα της Λαογραφικής Εστίας Τρίπολης με παραδοσιακούς χορούς από τον Πόντο.

Ο Σύλλογος προσκαλεί τα μέλη και τους πολίτες της Τρίπολης να παρακολουθήσουν την εκδήλωση
Η Οργανωτική Επιτροπή

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014


Τελάλης της επανάστασης στην Αθήνα.

                          

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΟΣΔΕ

                          

Το Πράσινο Ταμείο αποστέλλει τις 226.000 ευρώ για την οικία Τσώκρη στο Δήμο Άργους - Μυκηνών




















Σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, από τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείο, Παναγιώτη Βασιλείου, το Ταμείο απέστειλε προς το Δήμο Άργους Απόφαση χορήγησης εντολής αποδέσμευσης ποσού στο Δήμο Άργους-Μυκηνώνγια την χρηματοδότηση της απόκτησης του διατηρητέου κτιρίου «Οικία Τσώκρη», συνολικού ύψους 226.750 €.

Γ. Μανιάτης: Σε φάση ολοκλήρωσης εισέρχεται σύντομα ο Ανάβαλος


Ο Υπουργός ΠΕΚΑ, κ. Γ. Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με τη στενή συνεργασία των συναρμόδιων υπουργείων Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και τη συνεργασία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το μεγάλο έργο της Αργολίδας, ο Ανάβαλος, μπαίνει πια στην τελική φάση υλοποίησής του. Βεβαιώνω τους πολίτες της Αργολίδας ότι έχουν επιλυθεί όλα τα τεχνικά και οικονομικά προβλήματα που εμφανίστηκαν τον τελευταίο χρόνο.

Σύλληψη 43χρονου στο Ναύπλιο για οπλοκατοχή και ναρκωτικά


Για κατοχή ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή συνελήφθη ένας 43χρονος στο Ναύπλιο. Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, άνδρες της Ασφάλειας πραγματοποίησαν έλεγχο σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 43χρονου, όπου βρήκαν συνολικά και κατάσχεσαν:

Τσαυτάρης προς Ανδριανό: Άμεση λύση στο πρόβλημα των υψηλών επιβαρύνσεων του ΟΣΔΕ















Σε συνέχεια του προβλήματος της υψηλής οικονομικής επιβάρυνσης των αγροτών για τις δηλώσεις του ΟΣΔΕ που είχε θέσει ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη, ο κ. Ανδριανός επικοινώνησε σήμερα εκ νέου με τον κ. Τσαυτάρη, στον οποίο επανέλαβε την ανάγκη να ληφθούν άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειες για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που έχουν προκύψει.


















Με την ολοκλήρωση του 2ου κύκλου των αυτοδιοικητικών εκλογών Α΄ και Β΄ Βαθμού τοπικής Αυτοδιοίκησης θα ήθελα να συγχαρώ για την επιτυχία τους κατά την κρίσιμη αναμέτρηση της 25ης Μαΐου 2014 : τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλη - τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Αργολίδας κ.Τ.Χειβιδόπουλο - τον Δήμαρχο του Δήμου Ερμιονίδας κ. Δ. Σφυρή
Τους εύχομαι καλή δύναμη στα καθήκοντα που αναλαμβάνουν στα πλαίσια νέας της δημοτικής περιόδου 2014-2019. 

Ποιοι υποχρεούνται να υποβάλουν Ε9 - Μέχρι 30 Μαΐου



Μέχρι 30 Μαΐου, αλλιώς πρόστιμο
Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα τον κατάλογο των προσώπων που υποχρεούνται να υποβάλουν το έντυπο Ε9 μέχρι την Παρασκευή προειδοποιώντας ότι όσοι δεν ανταποκριθούν στη φορολογική τους υποχρέωση, θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο. Να σημειωθεί ότι ο καινούργιος ενιαίος φόρος ακίνητης περιουσίας (ΕΝΦΙΑ) θα καθοριστεί από το περιεχόμενο των δηλώσεων που θα υποβληθούν φέτος και σε συνδυασμό με τα στοιχεία που ήδη υπάρχουν στα αρχεία του υπουργείου Οικονομικών.
Υποχρεούνται να υποβάλουν Ε9:
Το 2ο Φεστιβαλ Ευ Ζην θα πραγματοποιηθεί από τους Surfers4Life, την Κυριακή 1 Ιουνίου στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά για την οικονομική στήριξη των συλλόγων Κ.Ε.Φ.Ι. (Καρκινοπαθών Εθελοντών και Φίλων Ιατρών) και Π.Ε.Σ.ΠΑ (Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων).