Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Ανατροπή στα όσα ξέραμε για το Boeing! Τι είπε ο πιλότος στον πύργο ελέγχου πριν χαθεί το σήμα;;;













Νέα δεδομένα φέρνουν στο φως οι μαλαισιανές αρχές αναφορικά με την τελευταία επικοινωνία που είχαν οι πιλότοι του μοιραίου Boeing με τον πύργο ελέγχου.

Ενώ λοιπόν μέχρι τώρα υποστήριζαν ότι ο πιλότος του αεροσκάφους είπε «Εντάξει, καληνύχτα», την Δευτέρα ανακοίνωσαν ότι στην πραγματικότητα είπε: «Καληνύχτα Malaysia 370», που ήταν ο αριθμός της πτήσης.

Το υπουργείο Μεταφορών της Μαλαισίας δεν έχει διευκρινίσει αν τα λόγια αυτά ανήκουν στον πιλότο ή στον συγκυβερνήτη και όπως τονίστηκε αυτό θα διαπιστωθεί από τις έρευνες που είναι σε εξέλιξη.

Και μπορεί αυτός να είναι ένας συνηθισμένος τρόπος επικοινωνίας των πιλότων με τον πύργο ελέγχου, ερωτηματικά όμως προκαλεί το γεγονός ότι οι αρχές έκαναν τόσο καιρό για να ανακοινώσουν τη νέα εκδοχή.

Πάντως, όπως ανακοίνωσαν οι αυστραλιανές αρχές, οι έρευνες για τον εντοπισμό του Boeing θα συνεχίσουν όσο χρειαστεί, αν και τα περιθώρια στενεύουν και σε λίγες μέρες τα μαύρα κουτιά θα σταματήσουν να εκπέμπουν σήμα.

star.gr

Ένταση και διαξιφισμοί

Ενταση στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων επικράτησε κατά την σημερινή συνεδρίαση του. Όλα ξεκίνησαν όταν ο ανεξάρτητος δημοτικος σύμβουλος Κώστας Τσίοδρας ζήτησε το λόγο και ρώτησε για την πορεία της προκαταρκτικής εξέτασης που έχει ξεκινήσει, για το θέμα της αντιμισθίας των αντιδημάρχων.

NAYΠΛΙΟ - ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ?

Αδέσποτα: «Θυσία» για το Μαραθώνιο Ναυπλίου ;
Μπάμπης Αντωνιάδης ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ
Καταγγελίες από κατοίκους της πόλης του Ναυπλίου αναφέρουν ότι παραμονή του Μαραθωνίου φωλιάστηκαν στην πόλη περισσότερα από 10 αδέσποτα.
Φήμες επίσης αναφέρουν ότι η εκκαθάριση έγινε ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα με τους αθλητές του Μαραθωνίου και τα αδέσποτα.
Θα θέλαμε μια απάντηση από τη δημοτική αρχή:

Ισχύουν οι καταγγελίες;
Εάν ναι, με τίνος πρωτοβουλία έγινε η εκκαθάριση;
Ήταν σύμπτωση ότι 10 αδέσποτα βρέθηκαν φωλιασμένα παραμονή των αγώνων;

ΝΑΥΠΛΙΟ 2014 ΔΕΣ ΤΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΑ...

ΔΕΣ ΤΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ <Μ.......ΚΕΣ> ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΟΛΕΨΕ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΕΙ

Ο Τάσος Σαλεσιώτης Στο ΜΑΧTV Τρίτη 10.30 μ.μ Μιλάει για όλα .. με τον ΑΓΓΕΛΟ ΔΡΙΤΣΑ

             Ο Δρόμος για την κάλπη καθημερινά 10.30 στο www.newchannel.gr LIVE Στο MAXTV
 

Εντόπισαν το πτώμα του 18χρονου που αγνοούνταν














Μετά από μία εβδομάδα ερευνών και αγωνίας της οικογένειάς του, εντοπίστηκε το άψυχο σώμα του 18χρονου παλικαριού.

Όπως διαβάζουμε στο EviaNews, με τραγικό τρόπο ολοκληρώθηκαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του νεαρού που είχε χαθεί πριν από 6 ημέρες στα νερά της Παραλίμνης στο Μουρίκι.

Οι δύτες της ΕΜΑΚ εντόπισαν τον άτυχο νέο στον πάτο της λίμνης και τον ανέσυραν.
Συνέβη στα νερά της λίμνης Υλίκη κοντά στο Μουρίκι. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 18χρονος είχε πάει μαζί με την παρέα του για ψάρεμα. Κάτω από άγνωστες συνθήκες, έχασε την ισορροπία του και έπεσε στη λίμνη.

Μάταια οι φίλοι του περίμεναν να τον δουν να επιπλέει στα νερά. Σoκαρισμένοι επικοινώνησαν με τις αρμόδιες αρχές.
freegossip

Χαιρετισμός Υπουργού ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτη



Κύριε Πρόεδρε, αγαπητοί φίλοι,

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση να παραβρίσκομαι στην εκδήλωση της ΔΕΥΑΑΡ-Μ για την Παγκόσμια Μέρα Νερού, ωστόσο, όπως αντιλαμβάνεστε, οι υποχρεώσεις μου στη Βουλή δεν μου επιτρέπουν να βρεθώ σήμερα μαζί σας.

Το νερό έχει μοναδική σημασία πολύ περισσότερο σήμερα, στην παγκόσμια κρίση, λόγω της μείωσης των αποθεμάτων. Το έλλειμμα νερού θα μπορούσε να
οδηγήσει σε κοινωνική και πολιτική αστάθεια, γεωπολιτικές συγκρούσεις και ανεπανόρθωτες περιβαλλοντικές ζημίες.
Προκειμένου να αποφευχθούν, πρέπει να δώσουμε έμφαση στην ανάπτυξη μίας πολιτικής,η οποία να βασίζεται στο λεγόμενο τρίπτυχο τροφή - νερό - ενέργεια.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, έχει από καιρού αναγνωρίσει αυτήν την προτεραιότητα και εργάζεται συστηματικά για τη συντήρηση και την ευθύδικη διαχείριση των υδατικών πόρων της χώρας.


Σημαντική όμως είναι η δραστηριοποίηση της κυβέρνησης και του Υπουργείου στο οποίο έχω την τιμή να προΐσταμαι, στη διαχείριση των υδατικών αποθεμάτων της Αργολίδας.
Το μεγάλο έργο του Αναβάλου που εντάχθηκε στο "Αλέξανδρος Μπαλτατζής" και
προκηρύχθηκε στις 10/5/2010, βρίσκεται ήδη, στο δρόμο επίλυσης όλων των δυσκολιών που εμφάνισε στα αρχικά του στάδια.

Το πρόβλημα που είχε εμφανιστεί στις περιοχές Φιχτίων και Μυκηνών επιλύθηκε, αφού ήδη διασφαλίσαμε την αναγκαία χρηματοδότηση για την υλοποίησή του.
Το κατασκευαστικό κομμάτι έχει επίσης επανεκκινήσει και σε πρώτο στάδιο ολοκληρώνεται το δομικό μέρος των δύο αντλιοστασίων της περιοχής Μαλαχιά, ενώ ταυτόχρονα ξεκινούν οι εκσκαφές για την τοποθέτηση αγωγών προς το Σχινοχώρι.

Μέσα στο Φεβρουάριο εγκρίναμε τους Περιβαλλοντικούς Όρους επέκτασης του έργου στην περιοχή της Επιδαύρου και αναμένουμε την έγκριση για την επέκταση προς Ερμιονίδα.

Με απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ήδη από το Δεκέμβριο του 2010, εγκρίναμε τους Περιβαλλοντικούς Όρους για τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα του Αργολικού πεδίου και σήμερα, δύο χρόνια μετά, μπορούμε να πούμε ότι αντιστρέψαμε την ανευθυνότητα των προηγούμενων δεκαετιών, να αφήνουμε το νερό του Κεφαλαρίου και της Λέρνας να χύνεται αχρησιμοποίητο στη θάλασσα.

Εντάξαμε ήδη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του Υπουργείου, το σημαντικό έργο της δημιουργίας της μονάδας επεξεργασίας πόσιμου νερού από τα νερά του Αναβάλου, για χρήση τόσο των κατοίκων του Δήμου ¶ργους - Μυκηνών, όσο και όλων των υπόλοιπων κατοίκων της Αργολίδας, με συνολικό προϋπολογισμό 12.800.000 ¤.
Η μελέτη του έργου προωθείται, ενώ έχουμε ήδη διασφαλίσει τη συνέχιση χρηματοδότησής του και κατά τη νέα χρηματοδοτική περίοδο Σ.Ε.Σ. 2014-2020.

Εντάξαμε και χρηματοδοτούμε ως Υπουργείο Περιβάλλοντος, το σημαντικό έργο της ΔΕΥΑΑΡ-Μ για το Τηλεμετρικό Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου Διαρροών στο Δίκτυο Ύδρευσης,συνολικού προϋπολογισμού 2.583.000 ¤, έργο που μόλις προ ημερών δημοπρατήθηκε.

Αναμφισβήτητα, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας.
Όμως πιστεύω βαθιά ότι η συνειδητοποίηση των αναγκών από τους ίδιους τους πολίτες,αποτελεί τον ισχυρότερο σύμμαχο για μια αειφόρο διαχείριση των υδατικών πόρων του τόπου μας.

Σας εύχομαι καλές εργασίες στη σημερινή εκδήλωση.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Γιάννης Μανιάτης

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας - Τα θέματα


Συνεδριάζει την Τρίτη 1/4/2014 το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Ερμιονίδας. Η συνεδρίαση θα γίνει σε αίθουσα του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου, στις 19:30. Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

1. Έγκριση αιτήματος παράτασης εκτέλεσης εργασιών «αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων έτους 2013».

2. Έγκριση αιτήματος παράτασης του έργου: «βελτίωσης βατότητας βοσκοτόπων έτους 2013».

3. Έγκριση παραλαβής της μελέτης με τίτλο: «κατασκευή πεζογέφυρας Ηλιοκάστρου».

4. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων οδών πλατειών έτους 2010».

5. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Επικαιροποίηση μελέτης οδοποιίας Δήμου Ερμιονίδας έτους 2011».

6. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Συντήρηση και επισκευή μανδρότοιχου νεκροταφείου Διδύμων έτους 2011».

7. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Συντήρηση γηπέδου Διδύμων Δήμου Κρανιδίου έτους 2009».

8. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Ασφαλτροστρώσεις – τσιμεντοστρώσεις Ερμιόνης και Ηλιοκάστρου έτους 2010».

9. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Επισκευές δημοτικών κτιρίων 2011».

10. Παραλαβή τεχνικής μελέτης περιβαλλοντικής αποκατάστασης για τους ΧΑΔΑ «ΡΟΡΟ της Τ. Κ. Θερμησίας και ΚΡΟΘΙ της Δ.Κ. Ερμιόνης».

11. Σχετικά με προμήθεια καυσίμων του Δήμου Ερμιονίδας και των Ν.Π.Δ.Δ (χρονική περίοδος 2014-2015 ) προσφυγή στη διαδικασία διαπραγμάτευσης.

12. Σχετικά με μεταφορά απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ της Φυλής.

13. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής για το έργο: «Εξειδικευμένες επεμβάσεις με ειδικά μηχανήματα στο χλοοτάπητα του δημοτικού γηπέδου ποδοσφαίρου Κρανιδίου».

14. Σχετικά με αναμόρφωση προϋπολογισμού.

15. Σχετικά με αγορά βιβλίου με τίτλο «Η Αργολίδα» οι εκκλησίες και τα μοναστήρια της».

16. Σχετικά με έγκριση με α. α 46/2014 απόφασης του Δ. Σ του Ν. Π. Δ. Δ Κοινωνικής Πρόνοιας Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Παιδείας.

17. Σχετικά με παραχώρηση δημοτικών κτιρίων για τη στέγαση υπηρεσιών του λιμενικού σώματος.

18. Σχετικά με αίτημα σπουδαστή για υλοποίηση πρακτικής άσκησης.

19. Σχετικά με διοργάνωση αθλητικού καλοκαιρινού τουρνουά στο Δήμο μας.

20. Σχετικά με διαγραφές χρεών.

21. Σχετικά με αξιώσεις επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθέντων.

22. Σχετικά με αίτημα για επιστημονική διερεύνηση περιβαντολλογικών επιπτώσεων στην Τ.Κ Διδύμων από τον καθηγητή κ. Α.Κελεπερτζής του τμήματος γεωλογίας και περιβάλλοντος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

23. Σχετικά με παραχώρηση δημοτικού κτιρίου στη Φιλαρμονική του Δήμου Ερμιονίδας.

24. Έγκριση απόφασης υπ΄αριθμ. 34/2014 περί τροποποίησης προϋπολογισμού του λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας.

25. Έγκριση απόφασης με α.α 11/2014 της Δ.Κ. Ερμιόνης σχετικά με παραχώρηση δημοτικού οικοπέδου για την τοποθέτηση της ρωμαϊκής σαρκοφάγου

O υποψηφίος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με την «Ελληνική Αυγή» Δημήτρης Δολτσινιάδης στην Αργολιδα






















Στην Αργολίδα βρέθηκε στις 24 Μαρτίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με την «Ελληνική Αυγή», Δημήτριος Δολτσινιάδης όπου και επισκέφθηκε κομβικής σημασίας περιοχές που σχετίζονται με εξαιρετικά σημαντικά θέματα για το νομό.Ειδικότερα επισκέφθηκε, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, Δημήτρη Δημούλη και από υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους, το φράγμα και το αντλιοστάσιο του Αναβάλου και είδε από κοντά τις τεράστιες ποσότητες νερού, κατάλληλου για άρδευση, να χύνονται στην θάλασσα καθώς η αξιοποίησή του-η οποία ξεκίνησε με την δημιουργία του φράγματος επί 21ης Απριλίου-έχει παραμείνει σχεδόν στάσιμη για 40 χρόνια, με προφανείς αρνητικές συνέπειες για τον πρωτογενή τομέα στην Αργολίδα.Επίσης επισκέφθηκε και τον χώρο στο αντλιοστάσιο των πηγών της Λέρνης, όπου και εντυπωσιάστηκε αρνητικά από την απουσία οιουδήποτε σημείου αναφοράς για το μυθολογικό υπόβαθρο του χώρου.

Επίσης ο Συναγωνιστής Δολτσινιάδης είδε από κοντά την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην χωματερή «Μπομπέικα» στη Νέα Κίο, με τις συνεχείς ανεξέλεγκτες καύσεις των απορριμμάτων να επιβαρύνουν την δημόσια υγεία, κατάσταση που βίωσε για μία ακόμη φορά πριν μερικούς μήνες ο πληθυσμός της ευρύτερης περιοχής.Ακόμη ο Δημήτρης Δολτσινιάδης συναντήθηκε και με τους επικεφαλείς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα που αφορούν την ασφάλεια των Αργολιδέων, η οποία και δοκιμάζεται διαρκώς από την, πολλές φορές σκληρή, παραβατικότητα Ρομά και λαθρομεταναστών.Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους φορέων και συλλόγων της περιοχής, ενώ επισκέφθηκε και διάφορα μνημεία στο Ναύπλιο. Ακόμη το βράδυ της 24ης Μαρτίου παρακολούθησε τον Εσπερινό στην Ιερά Μονή Ευαγγελίστριας στο Ναύπλιο και μαζί με κλιμάκιο Συναγωνιστών μετείχε στην περιφορά της Εικόνας.Οι επισκέψεις του κ. Δολτσινιάδη είχαν συγκεκριμένη στόχευση καθώς για την «Ελληνική Αυγή για την Πελοπόννησο» η επέκταση του δικτύου του Αναβάλου σε όλη την Αργολίδα, η διαχείριση των απορριμμάτων βάσει μεθόδων τελευταίας γενιάς πάντα επ’ ωφελεία του Λαού και όχι διαπλεκόμενων μεγαλοεργολάβων και η ασφάλεια των Αργολιδέων αποτελούν τις απόλυτες προτεραιότητες. Αυτονόητο είναι πως ο υποψήφιος Περιφερειάρχης το επόμενο διάστημα θα επισκεφτεί και άλλες περιοχές της Αργολίδας.

Ο Καθηγητής και τ. Λυκειάρχης Δημήτρης Τσάκαλης υποψήφιος και πάλι με τον Χρ. Γραμματικόπουλο



Ο Δημοτικός Σύμβουλος, Φιλόλογος και τ. Λυκειάρχης, Δημήτρης Τσάκαλης, στις προσεχείς εκλογές θα είναι πάλι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό "Ναύπλιο Νέα Ελπίδα" του Χρήστου Γραμματικόπουλου. 
Η εντιμότητα, το ήθος και η εργατικότητα του Δημήτρη Τσάκαλη είναι πασίγνωστα και είναι αυτά που των καθιστούν, εδώ και χρόνια ιδιαίτερα αγαπητό στους δημότες.
Ο κ. Τσάκαλης είναι παντρεμένος με την Χριστίνα Ασημομύτη με την οποία έχουν δύο παιδιά.

Κουζής, Τουρατζίδης, Λυρίου κυριάρχησαν στην Χαλκίδα στον 1ο αγώνα της χρονιάς!



Ο Παναγιώτης Κουζής στην ΜΧ1, ο Γιάννης Τουρατζίδης στην ΜΧ2 και ο Σταμάτης Λυρίου στην Open κυριάρχησαν στον πρώτο αγώνα του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Motocross στην Χαλκίδα κερδίζοντας και τα δυο σκέλη στις κατηγορίες τους. Η κατηγορία Quad δεν πραγματοποίησε αγώνα την Κυριακή όπως πέρυσι, σημειώνοντας το μοναδικό παρατράγουδο του 1ου αγώνα.

Ο καιρός της Κυριακής ήταν ιδανικός για να φέρει το κόσμο του μηχανοκινήτου αθλητισμού στην Χαλκίδα. Αρκετοί οι θεατές στην πίστα της Χαλκίδας και θα ήταν ακόμα περισσότεροι αν δεν συνέπιπτε με τον αγώνα Rally Acropolis. Η λέσχη ΑΜΛΕΧ έκανε μια πολύ καλή οργάνωση και μια πολύ καλή καμπάνια για τον αγώνα με μοναδικό μελανό σημείο την υπόθεση των Quad αφού έγινε ένα σκέλος του αγώνα το Σάββατο αναβάλλοντας το 2ο σκέλος και δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για τα αίτια.

Στο αγωνιστικό μέρος η μέρα ήταν γεμάτη με τους αγώνες δυο σκελών των κατηγοριών της MX1, της MX2 και OPEN .Κατηγορία ΜΧ1

Ο Παναγιώτης Κουζής από τον πρώτο γύρο κιόλας και στα δυο σκέλη έδειξε τις προθέσεις του να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Από την αρχή τέθηκε επικεφαλής και εκεί τερμάτισε μέχρι που πηρέ και τις δυο καρό σημαίες των δυο σκελών της κατηγορίας με την άνεση του πρωταθλητή.

Δεύτερος στην κατάταξη ο Γιώργος Ηλιόπουλος που τερμάτισε πίσω από τον Κοντολέτα στο πρώτο σκέλος, ενώ στο δεύτερο σκέλος τερμάτισε στην δεύτερη θέση.

Ο Δημήτρης Κοντολέτας στο πρώτο σκέλος τερμάτισε δεύτερος στην πρώτη του χρονιά στην κατηγορία ΜΧ1, ενώ στο δεύτερο σκέλος τερμάτισε στην τρίτη θέση αφού ένα λάθος, του στοίχησε την ευκαιρία να κυνηγήσει και πάλι τον Κουζή. Αξίζει να σημειωθεί πως στην προσπάθεια του αύτη ο Κοντολέτας σημείωσε και στα δυο σκέλη τον ταχύτερο γύρο, κάτι που δείχνει πως έχει ανέβει κατηγορία με πολύ κέφι και όρεξη για την κορυφή.Στην τέταρτη θέση της τελικής κατάταξης ο Δημήτρης Βαγγελάκος με δυο τέταρτες θέσεις αντίστοιχα στα σκέλη.Στην πέμπτη θέση ο Μανώλης Σκύβαλος με μια έκτη και μια πέμπτη αντίστοιχα.
Την εξάδα έκλεισε ο Δημήτρης Μπαξεβάνης με μια πέμπτη και μια έκτη αντίστοιχα.

Που είναι η Θάλεια;


















Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την εξαφάνιση της δημοσιογράφου Θάλειας Χούντα που
εξακολουθεί να αγνοείται εδώ και δέκα ημέρες. Μιλώντας στην «Espresso», ο δικηγόρος σύζυγός της Νίκος Μπούρας αφήνει να εννοηθεί ότι η σημερινή είναι «η μέρα της κρίσεως» επαναλαμβάνοντας την «υπόσχεσή» του προς τον άγνωστο άντρα που του τηλεφώνησε με απόκρυψη το βράδυ, όταν χάθηκαν τα ίχνη της Θάλειας Χούντα, και άφησε να εννοηθεί πως κρατά τη δημοσιογράφο.
«Είναι πολλές οι ημέρες που η Θάλεια αγνοείται... Αυτό που είναι να κάνω εγώ, από πλευράς μου, θα το κάνω αύριο (σ.σ.: σήμερα) και μετά θα περιμένουμε» τόνισε ο ποινικολόγος, χωρίς να αποκαλύψει για ποιο πράγμα δεσμεύτηκε απέναντι στον άγνωστο συνομιλητή του...

Κι ενώ οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται με όλα τα σενάρια να παραμένουν ανοιχτά, κάποιοι βρήκαν ευκαιρία να εκμεταλλευτούν την αγωνία των οικείων της που κορυφώνεται όσο οι ημέρες περνούν και η δημοσιογράφος δεν δίνει σημάδια ζωής! Μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης και τη δραματική έκκληση του συζύγου της προς τους απαγωγείς αλλά και προς όποιον γνωρίζει κάτι για την υπόθεση να επικοινωνήσει μαζί του, το τηλέφωνο του Νίκου Μπούρα δεν έχει σταματήσει να χτυπά. Ομως οι πληροφορίες που του δίνουν, όπως λέει ο ποινικολόγος, δεν έχουν οδηγήσει πουθενά.


«Μου έχουν πει διάφορες εκδοχές, ότι την έχουν δει στην Αλεξανδρούπολη, στο Σχιστό, στην Κηφισιά, στην Καλαμάτα, στην Κρήτη, ο καθένας ό,τι θέλει φαντάζεται!» αναφέρει με απόγνωση ο δικηγόρος, τονίζοντας μάλιστα αρκετοί τού ζητούν μέχρι και χρήματα ως αντάλλαγμα για μια πληροφορία! «Εχουν φτάσει στο σημείο να παίρνουν τηλέφωνο και να μου ζητούν τρελά ποσά. Εχουν βρει ευκαιρία διάφοροι απίθανοι τύποι και λένε “για να σου πω αυτό δώσε μου τόσα, για να σου πω το άλλο δώσε μου τόσα...”».


Ο κ. Μπούρας αναφέρει πως από την πρώτη ημέρα της εξαφάνισης της αγαπημένης του συζύγου βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τις αστυνομικές αρχές: «Ξέρω ότι κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια στην έρευνά τους, όμως δεν ξέρω αν και τι στοιχεία έχουν προκύψει μέχρι αυτή την ώρα. Το κινητό της είναι απενεργοποιημένο από την προηγούμενη Παρασκευή, όταν χάθηκαν τα ίχνη της... Σίγουρα οι αστυνομικές αρχές έχουν επιχειρήσει να το εντοπίσουν» λέει και προσθέτει: «Δυστυχώς, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία εξέλιξη. Οι αστυνομικοί δεν μου λένε απολύτως τίποτα» προσθέτει.
Η δημοσιογράφος είχε επισκεφτεί τον σύζυγό της στο δικηγορικό του γραφείο στο Κολωνάκι στις 8.00 το βράδυ της 21ης Μαρτίου λέγοντας πως θα πήγαινε στο λιμάνι του Πειραιά για τις ανάγκες ενός ρεπορτάζ που ετοίμαζε. Φέρεται μάλιστα να του είπε ότι θα έπαιρνε ταξί, καθώς δεν ήθελε να μετακινηθεί με το αυτοκίνητό της για λόγους ασφαλείας. Από την ώρα που αναχώρησε από το γραφείο του τα ίχνη της αγνοούνται...


Σοκ και κλειστά στόματα


Κλειστά στόματα συνάντησε η «Espresso» στην Παλλήνη, όπου μεγάλωσε και έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της η δημοσιογράφος Θάλεια Χούντα. Εκεί βρίσκεται και το πατρικό της σπίτι, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έμενε με τον σύζυγό της στο κέντρο της Αθήνας. Η τοπική κοινωνία είναι συγκλονισμένη από την είδηση της εξαφάνισης της Θάλειας Χούντα και κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει τι της συνέβη...
πηγή:anatakti

ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ!!! Η Ελένη Μενεγάκη έσκασε στην εκπομπή ΧΩΡΙΣ φούστα και μας έστειλε ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΥΣ


Κατερίνα και Ντέπυ υποψήφιες με τον Καμπόσο

Ομορφαίνει πάρα πολύ το ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Καμπόσου,μαζί του υποψήφιες στις δημοτικές εκλογές θα είναι... η Κατερίνα Μπόμπου και η Ντεπυ Δαμασκηνού. Καλή επιτυχία κορίτσια.

Αντωνόπουλος , Γαβρήλος η Παππάς θα είναι αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας ;



Τρεις οι διεκδικητές για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας και άλλος ένας πονοκέφαλος στη νομαρχιακή οργάνωση, αφού μετά την επιλογή του Οδυσσέα Βουδούρη ως αρχικά ανεπιθύμητου επικεφαλής και πλέον επιθυμητού, τώρα καλούνται τα μέλη της σε συνεργασία πάντα με τον υποψήφιο περιφερειάρχη να επιλέξουν το πρόσωπο που θα ηγηθεί στην Αργολίδα.

Ο Γιώργος Αντωνόπουλος οδοντίατρος, ο οποίος είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας και ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με την Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου του Θανάση Πετράκου.

Ο Γιώργος Γαβρήλος δικηγόρος, προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ το οποίο έχει εγκαταλείψει εδώ και καιρό, ενώ θεωρείται ικανός να αντλήσει ψήφους από τη μεγάλη δεξαμενή του ευρύτερου δημοκρατικού χώρου

Ο Νίκος Παππάς εκπαιδευτικός, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Ερμιονίδας με τον Δημήτρη Καμιζή.

Δ. Κοδέλας: "Μνημόνια τέλος, ζήτω τα μνημόνια" (βίντεο)



Η τοποθέτηση του Βουλευτή Αργολίδας, Δημήτρη Κοδέλα, στην κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου με θέμα ημερήσιας διάταξης [29/03/2014]:
Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου των Υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας: «Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας στο πλαίσιο εφαρμογής του ν.4046/2012 και άλλες διατάξεις»

                   

Ο κ. Αλέξανδρος Π. Μαλλιάς στο Άργος















Την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 και ώρα 7.30 μ.μ. στην αίθουσα διαλέξεων του Συλλόγου Αργείων «ο Δαναός» θα ομιλήσει: Ο κ. Αλέξανδρος Π. Μαλλιάς Πρέσβης επί τιμή με θέμα: « Το Ελληνικό Ζήτημα- Για μια άλλη Ελλάδα
σε μια διαφορετική Ευρώπη».

Θα παρουσιαστεί το βιβλίο του που κυκλοφόρησε το 2013 με θέμα '' Η ΑΛΛΗ ΚΡΙΣΗ - Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗ ( ΑΘΗΝΑ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ ,2013).

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Ο κ. Αλέξανδρος Π. Μαλλιάς

Διετέλεσε πρέσβης της Ελλάδος στην Ουάσινγκτον το διάστημα Σεπτέμβριος 2005 - Ιούνιος 2009. Κατά την περίοδο δηλαδή των μεγάλων διαφορών για τα ενεργειακά ζητήματα και της απόκλισης συμφερόντων. Επίσης, της Συνάντησης Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι.

Από το 2000 μέχρι το 2005 ήταν διευθυντής των Βαλκανικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών. Μετέσχε σε όλες τις διαπραγματεύσεις με τους πρώην υπουργούς Εξωτερικών Μιχαήλ Παπακωνσταντίνου και Γεώργιο Παπούλια για το ζήτημα της πΓΔΜ στα Ηνωμένα Έθνη. Μετά την υπογραφή της Ενδιάμεσης Συμφωνίας ορίστηκε ως ο πρώτος Διπλωματικός Εκπρόσωπος της Ελλάδος στα Σκόπια (1995-1999). Στη συνέχεια υπηρέτησε για δύο χρόνια ως πρέσβης της Ελλάδος στα Τίρανα. Κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Γιουγκοσλαβία υπηρέτησε ως Παρατηρητής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1994) στην Κροατία, στη Βουλγαρία και στην πΓΔΜ. Υπήρξε Πρώτος Σύμβουλος για Πολιτικές Υποθέσεις στην Ελληνική Αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ (1989 - 1993), στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία της Ευρώπης (1987 - 1988), Επιτετραμμένος της Ελλάδος στη Λιβύη (1982 - 1984), Αναπληρωτής Μονίμου Αντιπροσώπου στο Συμβούλιο της Ευρώπης (1978 - 1982).

Συνταξιοδοτήθηκε το 2010. Σήμερα είναι Διακεκριμένος Εταίρος (Distinguished Fellow) του New Westminster College (Καναδά), Ειδικός Σύμβουλος του ΕΛΙΑΜΕΠ και μέλος της Συμβουλευτικής Διοικούσας Επιτροπής του International Business College της Μητροβίτσα (Κόσοβο). Επίσης, είναι διπλωματικός αρθρογράφος στο περιοδικό «Άμυνα και Διπλωματία». Διατηρεί ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας με τις ηγεσίες των βαλκανικών κρατών τα οποία επισκέπτεται τακτικά.

Τον Μάιο του 2009, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ John Kerry έκανε, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, ειδική τιμητική καταχώρηση στο Κογκρέσο για τον Α. Μαλλιά, με τα ακόλουθα λόγια: «Ο Πρέσβης κ. Μαλλιάς εργάστηκε σκληρά για να αντιπροσωπεύσει κατά τον καλύτερο τρόπο στις Ηνωμένες Πολιτείες και την κυβέρνησή μας την Ελλάδα και την πολιτιστική κληρονομιά της, την οποία μοιράζονται και κάπου τρία εκατομμύρια Αμερικανοί ελληνικής καταγωγής. Εκτός του ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα είναι στρατηγικοί εταίροι και συνεργάζονται αρμονικά για την αντιμετώπιση διαφόρων θεμάτων, από το Αφγανιστάν μέχρι τις πρόσφατες επιχειρήσεις για την καταστολή της πειρατείας, έχουν παράλληλα και κοινές αρχές που βρίσκονται υπεράνω των κοινών συμφερόντων μας, και στις οποίες περιλαμβάνεται ο αμοιβαίος σεβασμός για τη δημοκρατία και την ελευθερία, τόσο στη Βοστώνη όσο και στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Ουάσινγκτον, ο Πρέσβης κ. Μαλλιάς ανέπτυξε ιδιαίτερη δράση στο Κογκρέσο, διοργανώνοντας ειδικές παρουσιάσεις και ενημερωτικές εκδηλώσεις για γερουσιαστές, βουλευτές και επιτελάρχες των μελών της νομοθετικής εξουσίας. Ο Πρέσβης διατηρούσε επίσης δεσμούς με δεξαμενές σκέψης, ομάδες προώθησης ειδικών θεμάτων, λαϊκές οργανώσεις και πανεπιστήμια και ταξίδευε σε πολλά μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών, για να ενημερώνει και να ανταλλάσει απόψεις με κοινοτικούς παράγοντες, Ελληνοαμερικανούς, φοιτητές και άλλα πρόσωπα γύρω από σημαντικά διμερή θέματα. Τέλος, οι δραστηριότητές του στην Εβραϊκή και την Αφροαμερικανική κοινότητα ήταν τόσο σημαντικές, που τιμήθηκε γι’ αυτές με διάφορες διακρίσεις, περιλαμβανομένου του Βραβείου Martin Luther King. Σε πολλούς από εμάς στο Κογκρέσο θα μας λείψει η εξαίρετη δουλειά που έκανε ο Έλληνας Πρέσβης, στον οποίον και ευχόμαστε κάθε καλό».

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ













Σας καλούμε να παρακολουθήσετε την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 02 Απριλίου 2014 και ώρα 20:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑ 1ο : Ανακοινώσεις- Eνημερωτικά θέματα.

ΘΕΜΑ 2ο : Έγκριση έργου «Πρόγραμμα δημιουργίας τουριστικής ταυτότητας και τουριστικής προβολής περιοχής περιφερειακής ενότητας Αργολίδας.

ΘΕΜΑ 3ο :Α΄ Αναμόρφωση προϋπολογισμού 2014.

Ο Πρόεδρος

Φώτιος Δαμούλος

Στο DRTV απόψε στις 10:00 o Χρ. Γραμματικόπουλος


Απόψε στις 10.00 μ.μ. στο τηλεοπτικό σταθμό DRTV ο Χρήστος Γραμματικόπουλος θα μιλήσει με τον δημοσιογράφο Γιάννη Πιτσάκη για όλους και για όλα.
Για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον Δήμο, για την μεγάλη ανάγκη αλλαγής σε πρόσωπα και νοοτροπίες αλλά και για το πώς ονειρεύεται ο ίδιος το αύριο αυτού του Δήμου.

Ο Δ. Καμπόσος στην εκπομπή "Πολιτική Τομογραφία" της Σωτηρίας Παπαδοπούλου

Χειμαρρώδεις όπως πάντα, απαντάει σε όσα ερωτήματα του έθεσε η δημοσιογράφος Σωτηρία Παπαδοπούλου, μια συνέντευξη που θα συζητηθεί...Την Δευτέρα το βράδυ αμέσως μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού της Πελοποννήσου!

Τιμητική εκδήλωση για τον ποιητή Πανο Λιαλιατση χτες στο βουλευτικο!!

Το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014, πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση στην αίθουσα του Βουλευτικού Ναυπλίου, για τον ποιητή Πάνο Λιαλιάτση, με την ευκαιρία της επανέκδοσης τεσσάρων ποιητικών συλλογών με νέο τίτλο «Λυρικό Ημερολόγιο».

Τα πάνω κάτω έρχονται στην κινητή και τη σταθερή τηλεφωνία – Διαβάστε τι αλλάζει από 31 Μαρτίου












Μετά από διαρκείς μεταβολές και καθυστερήσεις που έφτασαν μέχρι και το ενάμιση έτος, ενεργοποιούνται διατάξεις που ενισχύουν τα δικαιώματα των καταναλωτών τηλεφωνικών υπηρεσιών….

Πλέον οι εταιρίες υποχρεούνται να τηρούν λίστες με τους Διεθνείς Κωδικούς Κινητών Τηλεφώνων (International Mobile Equipment Identity, IMEI) κλεμμένων κινητών και να μπλοκάρουν τη χρήση των τηλεφώνων αυτών, να επιστρέφουν χωρίς αίτημα του καταναλωτή αναλογία του παγίου σε περίπτωση διακοπής τω υπηρεσιών άνω της μίας ημέρας (βλάβες ειδικά στα σταθερά τηλέφωνα) ή όταν οι υπηρεσίες είναι κατώτερες των συμφωνηθέντων, να μην κόβουν για χρέη τις συνδέσεις αν δεν έχουν προειδοποιήσει 15 ημέρες πριν (το SMS δεν θεωρείται ειδοποίηση) καθώς και να διατηρούν για μεγάλο διάστημα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι χρεώσεις που επιβάλλουν στους καταναλωτές είναι ορθές

Αναλυτικά οι νέες διατάξεις προβλέπουν:

1. Οι πάροχοι υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας τηρούν λίστες με τους Διεθνείς Κωδικούς Κινητών Τηλεφώνων (International Mobile Equipment Identity, IMEI) κλεμμένων συσκευών των χρηστών. Η εγγραφή του IMEI ενός κινητού στη λίστα αυτή πραγματοποιείται μετά από σχετική έγγραφη αίτηση των χρηστών, οι οποίοι δήλωσαν νομίμως την κλοπή της συσκευής τους. Κάθε πάροχος ενημερώνει ανά μήνα τους υπόλοιπους παρόχους σχετικά με τα IMEI κλεμμένων συσκευών των χρηστών του. Οι πάροχοι απαγορεύουν την πραγματοποίηση κλήσεων από συσκευή με IMEI που ανήκει στην εν λόγω λίστες.

2. Στην περίπτωση που η διαθεσιμότητα του δικτύου ή/και των παρεχόμενων υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών είναι χαμηλότερη από την ποιότητα παροχής υπηρεσιών που το πρόσωπο υποχρεούται να παρέχει σύμφωνα με τις διατάξεις των Γενικών Αδειών ή με τα ειδικά δικαιώματα χρήσης ραδιοσυχνοτήτων ή αριθμών που του έχουν εκχωρηθεί ή με τους όρους της σύμβασης καθώς και στην περίπτωση βλάβης που δεν οφείλονται σε υπαιτιότητα του συνδρομητή ή τρίτου προσώπου και οδηγούν σε διακοπή της παροχής των παρεχόμενων υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών στο συνδρομητή, εκτός από τις περιπτώσεις λόγω ανωτέρας βίας, o πάροχος οφείλει, να πιστώνει το συνδρομητή με το τμήμα του καταβαλλόμενου από αυτόν ποσού του παγίου τέλους, που αντιστοιχεί στη χρονική περίοδο της διακοπής των παρεχόμενων υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών και εφόσον η βλάβη υπερβαίνει το χρονικό όριο μίας (1) εργάσιμης ημέρας, από την επόμενη εργάσιμη της δήλωσης της βλάβης. Η πίστωση στις ανωτέρω αναφερόμενες περιπτώσεις πραγματοποιείται από τον πάροχο αυτόματα, προς τους συνδρομητές που έχουν δηλώσει βλάβη, σε επόμενο λογαριασμό του συνδρομητή, εντός εξαμήνου από την άρση της βλάβη, χωρίς προηγούμενη σχετική αίτηση του συνδρομητή. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να φαίνεται σαφώς στο λογαριασμό χρέωσης του συνδρομητή η πίστωση αυτή καθώς και η χρονική περίοδος κατά την οποία πραγματοποιήθηκε η διακοπή.

3. Σε περίπτωση μη εκπλήρωσης από τον συνδρομητή των συμβατικών του υποχρεώσεων, λόγω ύπαρξης ληξιπρόθεσμης και απαιτητής οφειλής του τελευταίου προς τον πάροχο, αυτός οφείλει να ειδοποιεί τον συνδρομητή, ακόμη και διαμέσου του λογαριασμού του, για την απειλούμενη προσωρινή ή μόνιμη διακοπή και να προβαίνει σε προσωρινή διακοπή της παροχής των υπηρεσιών μόνο μετά τη πάροδο δεκαπέντε (15) ημερών από την νόμιμη και προσήκουσα κοινοποίηση προς αυτόν της σχετικής ειδοποίησης. Η αποστολή σχετικού γραπτού μηνύματος (SMS) δεν λογίζεται ως νόμιμη ειδοποίηση. Η διακοπή αυτή εφόσον είναι τεχνικώς εφικτό, περιορίζεται στην συγκεκριμένη υπηρεσία για την οποία δεν γίνεται εξόφληση. Κατά τη περίοδο προσωρινής διακοπής και εφόσον αυτό είναι συμβατό με τη συγκεκριμένη υπηρεσία θα πρέπει να επιτρέπεται η λήψη εισερχόμενων κλήσεων, εφόσον αυτές δεν χρεώνονται στον καλούμενο και η πραγματοποίηση εξερχόμενων κλήσεων που δεν συνεπάγονται χρέωση (ανεξάρτητα
του σχήματος τιμολόγησης δηλαδή ανά λεπτό, ανά κλήση ή χρόνο ομιλίας που συμπεριλαμβάνεται στο μηνιαίο πάγιο) για τον Συνδρομητή.Ο πάροχος κατά την περίοδο προσωρινής διακοπής δύναται να χρεώνει τα πάγια τέλη σύνδεσης στο τηλεφωνικό δίκτυο συμπεριλαμβανομένων και τελών που αφορούν σε προπληρωμένα πακέτα με την εξαίρεση της περίπτωσης όπου η προσωρινή διακοπή διαρκεί ολόκληρη την περίοδο τιμολόγησης οπότε ο πάροχος δύναται να χρεώνει μόνο τα πάγια τέλη σύνδεσης στο τηλεφωνικό δίκτυο που αντιστοιχούν στις παρεχόμενες υπηρεσίες για τις οποίες δεν υφίσταται προσωρινή διακοπή, μη συμπεριλαμβανομένων τελών που αφορούν σε προπληρωμένα πακέτα υπηρεσιών. Τα τέλη αυτά αναγράφονται ρητά στην σύμβαση του συνδρομητή. Κατά την προσωρινή διακοπή ο πάροχος οφείλει να ενημερώνει τον συνδρομητή για τις ανωτέρω χρεώσεις και ο συνδρομητής δύναται να αιτηθεί την άμεση οριστική διακοπή του.

4. Οι πάροχοι Δημόσιων Τηλεφωνικών Υπηρεσιών υποχρεούνται να διατηρούν τα δεδομένα για την επιβεβαίωση των χρεώσεων των λογαριασμών των συνδρομητών τους για χρονικό διάστημα ίσο με το μέγιστο χρονικό διάστημα που επιτρέπεται, από την κείμενη νομοθεσία προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, να πραγματοποιείται η φύλαξη και η επεξεργασία αυτών.

Ναύπλιο: Ημερίδα για τους ασφαλισμένους και ανασφάλιστους του ΟΑΕΕ





Ημερίδα για τα ζητήματα που αφορούν τους ασφαλισμένους και ανασφάλιστους του ΟΑΕΕ διοργάνωνουν τηνΚυριακή 6 Απριλίου, στις 10.30 το πρωί, στο Βουλευτικό Ναυπλίου, οι «Ανασφάλιστοι Ναυπλίου, Επιδαύρου, Ερμιονίδος», από κοινού με τον Εμπορικό Σύλλογο Άργους. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων και του ΔΟΠΠΑΤ και τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα εξής:
Ασφαλιστικό ΟΑΕΕ, προτάσεις λύσεις.
Τραπεζικό, επαγγελματικά δάνεια.

Oμιλητές στην ημερίδα θα είναι:
οι Γενικοί διαχειριστές: 
Ελένη Βνάτσιου, Σωτήρης Τηγανίτας
οι Συντονιστές περιοχής: 
Αντώνης Καλοθέου, Απόστολος Ξένος
Οι δικηγόροι της ομάδας: Ντόρα Κρητικοπούλου, Χριστόφορος Παπαϊωάννου, Μάριος Μαρινάκος

Στο τέλος της εκδήλωσης θα δοθούν από τους ομιλητές απαντήσεις στα ερωτήματα που θα προκύψουν.

" Οι κάτοικοι του Δήμου Ναυπλιέων σ’ όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες βιώνουν την πλήρη αποξένωση..."


Άρθρο του Γιάννη Γκιόλα
υποψήφιος δημοτ. σύμβουλος της ΑΥ.Ρ.Α.

Οι κάτοικοι του Δήμου Ναυπλιέων σ’ όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες βιώνουν την πλήρη αποξένωση από τον τρόπο λήψης των αποφάσεων για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τον τόπο τους. Αυτό γίνεται γιατί όλα τα σχετικά θέματα (μελέτες, έργα, προϋπολογισμός της Κοινότητας) επιλύονταν πάντα συγκεντρωτικά από την παρούσα Δημοτική Αρχή, αφού η ίδια εισηγείτο και η πλειοψηφία της αποφάσιζε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ερήμην των πολιτών και «πριν απ’ αυτούς γι’ αυτούς».
Στην τακτική αυτή ουδέποτε υπήρξε διαφωνία και από την παράταξη ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ του κ. Γραμματικόπουλου, που δεν την αμφισβήτησε κατ’ ελάχιστο, ούτε εισηγήθηκε κάποιο διαφορετικό τρόπο συμμετοχής των πολιτών.

Εμείς συνεπείς με τη θέση μας για αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, λαϊκή συμμετοχή, υιοθέτηση του συμμετοχικού προϋπολογισμού και εκμεταλλευόμενοι και κάποια ψήγματα ανάμειξης του δημότη στα κοινά που περιέχει ο Νόμος ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ (ν.3852/2010), προτείνουμε και δεσμευόμαστε ότι θα εφαρμόσουμε τις εξής προτάσεις:

α.Θα ενεργοποιήσουμε τη θέση που προβλέπεται από το Νόμο (α.86 παρ. 1 & 2) ότι τα συμβούλια των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων θα καταρτίζουν τα ίδια τον προϋπολογισμό εξόδων της κάθε κοινότητας για το προσεχές οικονομικό έτος, από το ποσό που έχει καθορισθεί με απόφαση του Δ.Σ. που δεν θα είναι συμβολικό, αλλά επαρκές για να καλύψει σοβαρές ανάγκες του τόπου. Στη συνεδρίαση του τοπικού Συμβουλίου που θα είναι ανοιχτή, για όλους τους δημότες, θα μετέχουν και όλοι οι τοπικοί επαγγελματικοί, πολιτιστικοί, αθλητικοί κλπ σύλλογοι.

β.Τόσο για το θέμα του προϋπολογισμού, όσο και για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων που απασχολούν την κοινότητα, η απόφαση θα λαμβάνεται από την πλειοψηφία των παρόντων κατοίκων (α. 85 παρ. γ του ιδίου νόμου).

γ.Ενεργοποιείται ο ετήσιος απολογισμός του Δημάρχου και των Δ.Σ. των κοινοτήτων, σε ανοιχτή λαϊκή συνέλευση.

δ.Καθιέρωση συμμετοχικού προϋπολογισμού. Όλες οι Κοινότητες διαχειρίζονται και αποφασίζουν με τον τρόπο που εκθέσαμε πιο πάνω ένα μέρος του συνολικού προϋπολογισμού του Δήμου, ώστε να το διαθέτουν εκεί που οι ίδιοι επιθυμούν και όχι αναμένοντας την «δίκην ελεημοσύνης» υιοθέτηση των προτάσεών τους από το Δημ. Συμβούλιο και τέλος

ε.Καθιερώνοντας τοπικά Δημοψηφίσματα για επίλυση σοβαρών θεμάτων που απασχολούν την κοινότητα και μετά τη συγκέντρωση υπογραφών ενός ποσοστού (ενδεικτικά 20%) των κατοίκων.

Πιστεύουμε πως με την υιοθέτηση και εφαρμογή των προτάσεών μας αυτών οι δημότες θα πάρουν οι ίδιοι την τύχη του χωριού ή της κωμόπολής των στα χέρια τους, θα γίνουν συμμέτοχοι και ενεργοί, ώστε να παύσουν οι επιτήδειοι και οι ... ειδικοί της εξουσίας να τους κατηγορούν κι από πάνω για απάθεια, έλλειψη ενδιαφέροντος και αποξένωσή τους από τα κοινά.

Γιάννης Γκιόλας, υποψήφιος δημοτ. σύμβουλος της ΑΥ.Ρ.Α.

Η Άννα Μαντά-Τσούρνου στο ΜΑΧ ΤV ΔΕΥΤΕΡΑ 10.30 μ.μ στην εκπομπή ο Δρόμος για την κάλπη με τον Άγγελο

Απαντάει στα ερωτήματα του  Αγγελος Δριτσας για τα περιφερειακά και οχι μόνο ...Την Δευτέρα το βράδυ αμέσως μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων το ΜΑΧ ΤV και στο Διαδίκτυο www.newchannel.gr



 

VIDEO REPORTAZ Πανναυπλιακός -- Αχαϊκή, 2 0

                  


















                        

Μια ακόμη νίκη χωρίς αντίκρυσμα του υποβιβασμένου Πανναυπλιακού επί της Αχαϊκής με 2-0 αυτή την αγωνιστική.
Η Αχαϊκή που καίγεται για βαθμούς με απόδοση πολύ κατώτερη του αναμενόμενου για την βαθμολογική της θέση δεν μπόρεσε να κτυπήσει το παιχνίδι.

Ο Πανναυπλιακός απελευθερομένος πλέον από το άγχος είχε πολύ καλή απόδοση και ήταν το αφεντικό του παιχνιδιού σε ολόκληρο τον αγώνα.

Λίγο μετά την έναρξη του αγώνα ο Κομπόσης απέκρουσε στην πρώτη φάση του αγώνα.
Το 1-0 έγινε από τον Η. Γκολέμη που εκμεταλλεύτηκε σέντρα του Δριμούρα στο 35'.

VIDEO 1ος ΜΥΚΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΚΛΑΣΣΙΚΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ

ΣΚΟΡ... ΠΟΛΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Γ΄ Εθνική:ποδόσφαιρο


Οδυνηρή ήττα για την Αχαϊκή στο Ναύπλιο κόντρα στην τοπική ομάδα. Ο Ατρόμητος Αχαΐας αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα με την Ερμιονίδα στη Κάτω Αχαΐα. Το πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε ο ουραγός Εθνικός Σαγείκων απέναντι στον Παναργειακό.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής:

Πανναυπλιακός – Αχαϊκή, 2-0
Αστέρας Αμαλιάδας/Πανόπουλο - Καλαμάτα, 0-4
Κόρινθος – Μεσσηνιακός, 4-0
Ατρόμητος Αχαΐας - Ένωση Ερμιονίδας, 0-0
ΑΕ Μεσολογγίου - Δόξα Νέας Μανωλάδας, 0-1
Εθνικός Σαγέικων – Παναργειακός, 0-1
Παναρκαδικός - ΑΕ Καραϊσκάκης, 1-0
ΠΑΟ Βάρδας - Άρης Αιτωλικού, 1-1

H BΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 23 αγωνιστικές)

1. Ερμιονίδα 53
2. Καλαμάτα 49
3. Παναργειακός 49
4. ΑΕ Καραϊσκάκης 44
5. Δόξα Ν. Μανωλάδας 42
6. Αχαϊκή 34
7. Κόρινθος 34
8. ΠΑΟ Βάρδας 33
-----------------------------------
9. Παναρκαδικός 33
10. Μεσσηνιακός 31
11. Ατρόμητος Αχαΐας 30
12. Μεσολόγγι 26
13. Πανναυπλιακός 21
14. Άρης Αιτωλικού 12
15. Αστέρας Αμαλιάδας 11
16. Εθνικός Σαγεΐκων 10

Επόμενη αγωνιστική (24η)

ΑΕ Μεσολογγίου - Κόρινθος
Μεσσηνιακός- Παναρκαδικός
Δόξα Ν. Μανωλάδας- Πανναυπλιακός
ΑΕ Καραϊσκάκης- Ατρόμητος Αχαΐας
Αχαϊκή- Εθνικός Σαγείκων
ΑΕ Ερμιονίδας- Αστέρας /Πανόπουλου
Παναργειακός- ΠΑΟ Βάρδας
Καλαμάτα- Αρης Αιτωλικού

Αυτά θέλουμε στο Ναύπλιο ΟΧΙ τα σαλόνια για 3 ήμερες.. Όταν ο Σαρωνικός ήταν ρομαντικός

Το Πάσχα του 1962 άρχισε στον Αργοσαρωνικό δρομολόγια το πρώτο υδροπτέρυγο πλοίο με το όνομα «EXPRESS», που εδώ το βλέπετε στο λιμάνι του Ναυπλίου. Η πρωτοποριακή -για την εποχή- ιδέα της δρομολόγησής του, που μείωνε τη διάρκεια της διαδρομής στο μισό, ήταν του καπετάν Γιάννη Λάτση, που τότε είχε στην ίδια γραμμή το «ΝΕΡΑΪΔΑ» και αργότερα δρομολόγησε και τον «ΠΟΡΤΟΚΑΛΗ ΗΛΙΟ». Αυτή η επιλογή έφερε αργότερα τα «ιπτάμενα δελφίνια», που κατά μερικούς έλυσαν το πρόβλημα του Σαρωνικού, κατ’ άλλους κατέστρεψαν την τοπική ακτοπλοΐα.

Νέα ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-ΦΩΤΙΑ: Σε ποιο κόμμα δίνει το προβάδισμα;;;


Μικρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της ALCO.

Η ΝΔ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα, συγκεντρώνει 21,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,2%, η Ελιά 5,5%, το Ποτάμι 9,4%, η Χρυσή Αυγή 8,2%,  οι ΑΝΕΛ 4,5%,  η ΔΗΜΑΡ 2,8%, το ΚΚΕ 7,8%,  άλλο κόμμα 5,3%. Οι αναποφάσιστοι φθάνουν το 13,6%.


Μετά δε τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις και την προαναγγελία για τη διανομή κοινωνικού μερίσματος από το πρωτογενές πλεόνασμα, το ηγετικό προφίλ του πρωθυπουργού, Αντών Σαμαρά, εμφανίζεται σημαντικά ενισχυμένο.


Παράλλήλα, μειωμένη καταγράφεται η αποδοχή της κοινής γνώμης στο πρόσωπο του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΣΟΚ! Σεισμός στην Κρήτη...

Ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε το πρωί δυτικά των Χανίων.Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και επίκεντρο 23 χλμ δυτικά της Παλαιόχωρας.
Όπως γραφει το Flashnews, το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 20 χιλιόμετρα.

Θρήνος στη Βόνιτσα

Σήμερα το πρωί κυκλοφόρησε ένα πολύ δυσάρεστο νέο στην τοπική κοινωνία της Βόνιτσας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του katounanews ο νεαρός αστυφύλακας Ν.Π. 36χρονος έχασε την ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στην Αθήνα.
Το δυσάρεστο γεγονός αυτό προκάλεσε θλίψη στη Βόνιτσα.

Κατεβαίνει ο Σαραβάκος Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ

Vimeo is the home for high-quality videos and the people who love them.



Ο Δημήτρης Σαραβάκος αυτοδιοικητικός με ένα πλούσιο βιογραφικό όπως τέως Νομάρχης Αργολίδας και Πρόεδρος όλων τών Νομάρχων της Έλλάδας,
Πρόεδρος στην ΕΡΤ και σε πάρα πολλούς άλλους θεσμικούς ρόλους ,γνωρίζει καλά τα προβλήματα όλης της Πελοποννήσου και όπως έχει δείξει και στο παρελθόν έχει την ικανότητα για την επίλυσή τους.ΟΔημήτρης Σαραβάκος ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα του, αμέσως δημιούργησε μεγάλη προσέλευση στην παράταξη του όσο αναφορά την υποψηφιότητα Περιφερειακών Συμβούλων, αλλά και γιαστήριξη.Μετριοπαθής και αγαπητός σε όλους κατεβαίνει στο Πολιτικό Χώρο, χωρίς μεγάλα λόγια και θεατρινισμούς. Ένα όνομα πού στούςπολίτες δίνει βαρύτητα, υπευθυνότητα αλλά και σιγουριά πού στίς μέρες μας σπανίζει. Άκολουθώντας πάντα τήν δική του γραμμή πού στοχεύει στην καλυτέρευση της Περιφέρειας και κατ” επέκταση να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες στούς πολίτες. Προτεραιότητα στον Δημήτρη Σαραβάκο είναι να δημιουργήσει μία Περιφέρεια πρόνοιας, πού να μπορεί να αντιλαμβάνεται εγκαίρως τα προβλήματα τών πολιτών και να δίνει τίς απαιτούμενες λύσεις για να μπορούν να ζούν αξιοπρεπώς.

Ανακατασκευάζεται η πλατεία στην Επίδαυρο



Με απόφαση του Προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη εκταμιεύονται 11.300 ευρώ στο πλαίσιο δαπανών που προορίζονται «για την προώθηση εθνικών, πολιτιστικών και κοινωνικών σκοπών».
Την ανακατασκευή της πλατείας στην Επίδαυρο πληρώνει η Βουλή, καθώς ο Δήμος Επιδαύρου με επιστολή του προς το Εθνικό Κοινοβούλιο ζήτησε στις 21 Φεβρουαρίου την συμβολή της για την ανακατασκευή των κερκίδων του θεάτρου της πλατείας Α. Εθνοσυνέλευσης στη Νέα Επίδαυρο.

Με απόφαση του Προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη εκταμιεύονται 11.300 ευρώ στο πλαίσιο δαπανών που προορίζονται «για την προώθηση εθνικών, πολιτιστικών και κοινωνικών σκοπών».

ΑΡΓΟΣ:Ο Δ.Καμπόσος “Αληθινός και Άνθώπινος” στην εκπομπή με τον Άγγελο Δρίτσα στο ΜΑΧtv!!!















Τα είπε όλα ο Καμπόσος χθές στην εκπομπή με τον Άγγελο Δρίτσα, χωρίς να υπολογίσει το Πολιτικό κόστος, θέτοντας πάνω από όλα το συμφέρον τού Δήμου Άργους-Μυκηνών. Xειμαρώδης, Aυθόρμητος, Πραγματικός,Ειλικρινής, απάντησε σε όλες τίς “σκληρές” ερωτήσεις του Έμπειρου Δημοσιογράφου και δεν δίστασε να πεί την άλήθεια, όσο και άν πονάει μερικούς… πού τόσα χρόνια μας έκρυβαν. Με την ευαισθησία πού τον διέπει ειδικότερα για τα παιδιά, δεσμεύτηκε ότι κάθε χρόνο οι μαθητές θα πηγαίνουν τίς προγραμματισμένες εκδρομές, έχουν δεν έχουν χρήματα.

Η συνέντευξη του Δήμαρχου ήταν τόσο πραγματική πού μας συγκίνησε όλους,χωρίς ψεύτικα λόγια και υποσχέσεις, αλλά με άπλετο θάρρος, είπε ακόμα και για τα λάθη πού μπορεί να έκανε, γιατί είναι άνθρωπος και όχι επαγγελματίας Πολιτικός. Για μιά καλύτερη εικόνα δείτε το video της εκπομπής στον Παναργολικό Τύπο και στο ΜΑΧTV.

Κακούργημα η δωροδοκία για πολιτικούς, αιρετούς ΟΤΑ και δημοσίους υπαλλήλους



Aυστηρές ποινές για δωροληψία και δωροδοκία που αγγίζουν από τον πρωθυπουργό μέχρι και τον τελευταίο υπάλληλο θεσπίζονται με το πολυνομοσχέδιο που δημοσιοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης.
Συγκεκριμένα, η δωροληψία και δωροδοκία πολιτικών αξιωματούχων (πολιτικούς, εκπροσώπους ΟΤΑ, δικαστικούς λειτουργούς κ.λπ.) τιμωρείται πλέον σε βαθμό κακουργήματος (φυλάκιση από 10 έως 20 χρόνια και χρηματικές ποινές 15.000 – 150.000 ευρώ). Να σημειωθεί ότι για τις πράξεις αυτές μέχρι σήμερα είτε δεν τιμωρούνταν καθόλου, είτε τιμωρούνταν σε βαθμό πλημμελήματος με απειλή φυλάκισης 1 έως 5 ετών.
Παράλληλα καταργείται το χρηματικό όριο για την κακουργηματική δωροδοκία και απειλείται κάθειρξη 10 ετών και όταν τα ωφελήματα είναι μικρότερα των 120.000 ευρώ. Ετσι αντιμετωπίζεται στο εξής πάντα ως κακούργημα η δωροδοκία – δωροληψία δικαστή και υπαλλήλου ανεξαρτήτως ποσού, όταν οδηγείται σε πράξη ή παράλειψη που αντίκειται στα καθήκοντά του.
Με φυλάκιση 1 – 3 ετών απειλούνται για πρώτη φορά και οι προϊστάμενοι ή επιθεωρητές δημοσίων υπηρεσιών που από αμέλεια δεν απέτρεψαν τη δωροδοκία ή δωροληψία. Με φυλάκιση 1 – 5 ετών και χρηματική ποινή 5.000 – 50.000 τιμωρείται η εμπορία επιρροής και οι μεσάζοντες για όποιον εκμεταλλεύεται τη θέση του ή παίρνει οποιοδήποτε αντάλλαγμα για αθέμιτη επιρροή σε αξιωματούχο πολιτικό, δικαστή, υπάλληλο.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛ-ΝΗΣΟΥ



Το 2010 σε μία κίνηση σύνθεσης και συγκρότησης μιας αποτελεσματικής πρότασης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, συναντήθηκαν κάτω από την ίδια ομάδα, άνθρωποι με διαφορετικές αφετηρίες και πολιτικές διαδρομές, με αποκλειστική επιδίωξη την ανάδειξη μιας νέας αναπτυξιακής προσέγγισης για την Περιφέρεια μας. Μια διαφορετική πρόταση που θα διέθετε τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να είναι χρήσιμη και τεκμηριωμένη, στη προσπάθεια εκείνων που επιμένουν και συνεχίζουν να υπερασπίζονται αλλά και να διευρύνουν τον αναντικατάστατο ρόλο της αυτοδιοίκησης στην υπηρεσία του πολίτη .

Στο νεοδιαμορφούμενο πεδίο κληθήκαμε λοιπόν, να φέρουμε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ένα άλλο ήθος , μια άλλη στάση απέναντι στα αυτοδιοικητικά δεδομένα, μια άλλη οπτική στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται τα προβλήματα του πολίτη και τα καθημερινά του ζητήματα. Με νέες δομές που να είναι πιο αποτελεσματικές από τις υπάρχουσες, πιο διαφανείς και πιο κοντά στις ζωντανές δυνάμεις που μπορούν να στηρίξουν μια τέτοια προσπάθεια αποτελεσματικότερης, καλύτερης, διαφανέστερης λειτουργίας της Διοίκησης , της παραγωγής των έργων, της μικρής καθημερινής επανάστασης στον τρόπο που αντιμετωπίζονται τα δικαιώματα και οι ανάγκες του πολίτη.
Η πορεία όμως ήταν εντελώς διαφορετική από τα πρώτα της μάλιστα βήματα. Αυτή η οραματική σχέση αυτοακυρώθηκε και αυτοαναιρέθηκε. Διαψεύστηκαν και οι πιο ώριμες προσδοκίες όλων μας.
Όμως με ευθύνη του Περιφερειάρχη αναιρέθηκε και ο θεμελιώδης ρόλος της παράταξης, της συλλογικής δράσης, των δημοκρατικών ανοιχτών συμμετοχικών διαδικασιών, ακόμη και της ίδιας της Δημοκρατίας . Η παράταξη πρέπει να συναιρεί τις επί μέρους προσεγγίσεις και να συνθέτει πολιτικά σε προγραμματικό λόγο αλλά και σε πολιτική πρακτική την άσκηση της εξουσίας. Αυτό δεν έγινε ποτέ.
Αλλοτριωθήκαμε , μεταλλαχτήκαμε σε μονοπρόσωπη έκφραση της αρχής του ενός ανδρός , έτσι με εμφανή τα παρακμιακά χαρακτηριστικά με ιδεοληψίες, δόγματα και φαρισαϊσμούς, συνθήματα, αγκυλώσεις και εμμονές σε αυθεντίες , πορευόμασταν χωρίς πυξίδα, χωρίς όραμα, χωρίς εγερτήριες ιδέες απαραίτητες για την περίοδο που διανύουμε, χωρίς επιχειρήματα, χωρίς προτάσεις, χωρίς πρωτοβουλίες, χωρίς επιχειρησιακό σχεδιασμό. Όλα στο πόδι και όλα για τα προσχήματα. Μόνον οι εντάξεις έργων στο ΕΣΠΑ με υπέρβαση στο 193 % του προγράμματος καταδεικνύουν τη χαοτική και αλλοπρόσαλλη λειτουργία μας .
Μείναμε μόνοι στη διεκπεραιωτική λογική και μάλιστα στις χειρότερες εκδοχές της.
Χωρίς εκπτώσεις από τις αρχές μου με κυρίαρχη θέση αυτήν της συλλογικότητας και των αξιών της δημοκρατίας , υπηρέτησα αυτό το νεοπαγή θεσμό, μέσα από τη θέση του προέδρου του ΠΕΣΥ, θέση που μου εμπιστεύτηκαν τα μέλη της παράταξης μου πρώτιστα αλλά και μέλη από άλλες παρατάξεις. Με μοναδική επιδίωξη σε αυτό το χρονικό διάστημα τη στήριξη στα εφηβικά βήματα της νέας «Αρχιτεκτονικής του Καλλικράτη» και την καταξίωση του θεσμού του Περιφερειακού Συμβουλίου στη συνείδηση των συμπολιτών μας.
Όμως αναλαμβάνοντας και τις δικές μου ευθύνες όσες αναλογούν για τη λειτουργία του συλλογικού οργάνου , δηλώνω ευθαρσώς ότι ξεστρατίσαμε, χαθήκαμε στις ανασφάλειες , στις χαώδεις και ατελέσφορες ιδεολογικές αναγωγές του κ. Περιφερειάρχη σε αόρατους εχθρούς, σε μαξιμαλιστικές αναφορές , σε συνθηματολογία της περασμένης εικοσαετίας , στα παγιωμένα « κολλήματα» του, στις υπερβολές και στις κατά παραγγελία «αγιογραφίες» των δελτίων τύπου. Στο ΠΕΣΥ Πελοποννήσου ηττήθηκαν οι δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργίες, από ένα σύστημα παρωχημένο , ξεπερασμένο, συγκεντρωτικό , αδιαφανές , απολίτικο , ατελέσφορο που δεν έχει πλέον τίποτα άλλο να δώσει στην κοινωνία της Πελοποννήσου εκτός από βερμπαλισμούς και δελτία τύπου. Βέβαια η πολιτική δεν γίνεται με δελτία τύπου και κορώνες, που δεν αγγίζουν κανέναν που δεν λένε σε κανέναν τίποτα και που απλώς πιστοποιούν το τέλος εποχής, ενός « γερασμένου θεάτρου» που αδυνατεί να κάνει την υπέρβαση του και να κλείσει το κύκλο του.
Τα θλιβερά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη συνεδρίαση της 24 Μαρτίου, μιας μαύρης σελίδας για την ιστορία του θεσμού , όταν αυτό το τρομερό και αδίστακτο «σύστημα εξουσίας» σε μια αποτυχημένη επίδειξη της υποτιθέμενης δύναμης του, θέλησε με πραξικοπηματικό τρόπο να καταργήσει τον θεσμικό ρόλο του προέδρου , δηλώνει απερίφραστα πλέον ότι η πολιτική του αναλγησία δεν έχει όρια, δεν έχει φραγμό.
Σήμερα μετά από 27 μήνες θητεία στη θέση του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου καταθέτω την παραίτηση μου από τη θέση αυτή και ταυτόχρονα δηλώνω την ανεξαρτητοποίηση μου από την παράταξη της Νέας Πελοποννήσου.
Παραμένω στο συλλογικό όργανο, ως ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος Λακωνίας.
Είναι μια λυτρωτική πράξη πολιτικής ευθύνης , με την ελπίδα ότι μία παραίτηση μπορεί να προσφέρει έστω και στο ελάχιστο, στο αυτονόητο ζητούμενο, στην αναγκαιότητα αλλαγής πορείας στα αυτοδιοικητικά τεκταινόμενα του τόπου μας, κρίσιμης και απαραίτητης προϋπόθεσης για την κοινωνία μας και τους θεσμούς της.


Τρίπολη 28.03.2014


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΠΕΛ-ΝΗΣΟΥ

Α.Ο.ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ : ΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ( ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ