Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Αυτά θα ειναι τα νέα πακέτα τσιγάρων






















Περιθώριο μέχρι τα μέσα του 2016 έδωσε η ΕΕ στις χώρες - μέλη της για να εφαρμόσουν τη νέα αντικαπνιστική Οδηγία που εγκρίθηκε σήμερα και προβλέπει μεταξύ άλλων μεγαλύτερες προειδοποιήσεις και απωθητικές εικόνες πάνω στα πακέτα..

Η νέα Οδηγία για τα Προϊόντα Καπνού προβλέπει:

Οι συσκευασίες με λιγότερο από 20 τσιγάρα θα απαγορευτούν, καθώς οι συσκευασίες πρέπει να είναι αρκετά μεγάλες για να φιλοξενούν τις προειδοποιήσεις.

Για τον ίδιο λόγο οι συσκευασίες καπνού για στρίψιμο πρέπει να περιέχουν τουλάχιστον 30 γραμμάρια καπνού.

Οι προειδοποιήσεις για τις επιπτώσεις του καπνίσματος θα πρέπει να καταλαμβάνουν το 65% της εμπρόσθιας και οπίσθιας επιφάνειας όλων των συσκευασιών, αντί για 75% όπως προέβλεπε η αρχική πρόταση. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τα προειδοποιητικά μηνύματα πρέπει να καλύπτουν τουλάχιστον το 30% της μπροστινής επιφάνειας του πακέτου και το 40% της οπίσθιας.

Οι ίδιες προειδοποιήσεις θα υπάρχουν στις συσκευασίες καπνού.Ακόμα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αρνήθηκε να απαγορεύσει τα τσιγάρα slim και ανέβαλε για το 2020 την απαγόρευση των τσιγάρων με μενθόλη ή άλλες γεύσεις, τα οποία πιστεύεται ότι προσελκύουν τους νέους στο κάπνισμα.
Απαγορεύονται παραπλανητικά διαφημιστικά μηνύματα όπως το «χωρίς πρόσθετα».

Για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν θα υποβάλλονται σε ελέγχους και κλινικές δοκιμές, παρά μόνο εάν ο κατασκευαστής τα διαφημίζει ως προϊόντα για τη διακοπή του καπνίσματος.

Λόγω της τοξικότητας της νικοτίνης, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν θα πρέπει να περιέχουν πάνω από 30mg/l νικοτίνης και οι αμπούλες δεν πρέπει να ξεπερνούν ένα συγκεκριμένο μέγεθος.
Οι αμπούλες θα πρέπει να προσφέρουν προστασία κατά των διαρροών και του ανοίγματος από παιδιά. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα χωρίς νικοτίνη δεν καλύπτονται από τη νέα οδηγία.

Οι νέοι κανόνες αναμένεται να εγκριθούν από το αρμόδιο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ το Μάρτιο και να τεθούν σε ισχύ το Μάιο του 2014.

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ναυπλιέων


Κατά την 4η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπλιέων της Πέμπτης , 27.02.2014, συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

1Ο προ ημερήσιας διάταξης
Παράταση προθεσμίας εκτελέσεως του έργου «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥΝ ΑΥΠΛΙΕΩΝ 2012»
ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ

2Ο προ ημερήσιας διάταξης
Τροποποίηση της αριθμ. 424/2013 απόφασης του Δ.Σ. που αφορά το κριτήριο της ακίνητης περιουσίας ως κριτήριο εγγραφής των δικαιούχων στο κοινωνικό φαρμακείο
ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ

3Ο προ ημερήσιας διάταξης
Απόφαση για συμμετοχή του δήμου σε εκθέσεις τουρισμού, διάθεση και ψήφιση πίστωσης για έξοδα συμμετοχής
ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ

1Ο ημερήσιας διάταξης
Παράταση προθεσμίας του έργου « Κατασκευή Οδών Πυρόπληκτων περιοχών α) Μιδέα – Αμυγδαλίτσα β) Αμαριανού Αραχναίου .
ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ

2Ο ημερήσιας διάταξης
Τροποποίηση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος έτους 2014 για την εκτέλεση του έργου « Επισκευές στο Δημοτικό Σχολείο Άνω Ιρίων ».
ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ

3Ο ημερήσιας διάταξης
Τροποποίηση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος έτους 2014 για την εκτέλεση του έργου «Επισκευές στο Νηπιαγωγείο παραλίας Ιρίων ».
ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ

4Ο ημερήσιας διάταξης
Έγκριση της εκτελέσεως του έργου « Διανοίξεις και ασφαλτοστρώσεις στην Δημοτική ενότητα Ασίνης » και έγκριση της οικονομοτεχνικής μελέτης του έργου .
ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ

5Ο ημερήσιας διάταξης
Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου « Οδοποιία Δήμου Μιδέας».
ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ

6Ο ημερήσιας διάταξης
Απόφαση περί επάρκειας υφιστάμενης κυκλοφοριακής σύνδεσης ιδιοκτησίας κ. Πουρούλα Γεωργίου στη θέση Μπουρμπούλι Πάροδος οδού Ναυπλίου –Ν.Κίου .
ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ

7Ο ημερήσιας διάταξης
Τροποποίηση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος Δήμου Ναυπλιέων για την ανάθεση της εκπόνησης του τεύχους παραχώρησης του παλαιού Τελωνείου.
ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ

8Ο ημερήσιας διάταξης
Έγκριση σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τίτλο « πολεοδομικός και χωροταξικός σχεδιασμός Δημοτικής Ενότητας Νέας Τίρυνθας Δήμου Ναυπλιέων –Σύνταξη ΓΠΣ/ΣΧΟΟΑΠ»,έγκριση των όρων αυτής, ορισμός εκπροσώπου του Δήμου στην επιτροπή παρακολούθησης και εξουσιοδότηση του Δημάρχου για την υπογραφή της.
ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ

9Ο ημερήσιας διάταξης
Τροποποίηση του προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος του Δήμου για την εκπόνηση των μελετών της προγραμματικής σύμβασης με τίτλο «πολεοδομικός και χωροταξικός σχεδιασμός Δημοτικής Ενότητας Νέας Τίρυνθας Δήμου Ναυπλιέων –Σύνταξη ΓΠΣ/ΣΧΟΟΑΠ» και δέσμευση πίστωσης 35.000€.
ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ

10Ο ημερήσιας διάταξης
Έγκριση σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τίτλο « ολοκλήρωση πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού Δημοτικής Ενότητας Μιδέας Δήμου Ναυπλιέων –Σύνταξη ΓΠΣ/ΣΧΟΟΑΠ»,έγκριση των όρων αυτής, ορισμός εκπροσώπου του Δήμου στην επιτροπή παρακολούθησης και εξουσιοδότηση του Δημάρχου για την υπογραφή της.
ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ

11Ο ημερήσιας διάταξης
Τροποποίηση του προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος του Δήμου για την εκπόνηση των μελετών της προγραμματικής σύμβασης με τίτλο «ολοκλήρωση πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού Δημοτικής Ενότητας Μιδέας Δήμου Ναυπλιέων –Σύνταξη ΓΠΣ/ΣΧΟΟΑΠ» και δέσμευση πίστωσης 90.000€.
ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ

12Ο ημερήσιας διάταξης
Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης με τίτλο «εκπόνηση μελετών πλαισίου έργων ανάπτυξης Λιμένος Ναυπλίου », έγκριση των όρων αυτής, ορισμός εκπροσώπου του Δήμου στην επιτροπή παρακολούθησης και εξουσιοδότηση του Δημάρχου για την υπογραφή της
ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ

13Ο ημερήσιας διάταξης
Τροποποίηση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος για την εκπόνηση των μελετών της προγραμματικής σύμβασης με τίτλο «Εκπόνηση μελετών πλαισίου έργων ανάπτυξης Λιμένος Ναυπλίου » και δέσμευση πίστωσης 45.000€.
ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ

14Ο ημερήσιας διάταξης
Παραλαβή γεωλογικής μελέτης ΓΠΣ Ναυπλίου.
ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ

15Ο ημερήσιας διάταξης
Παραλαβή περιβαλλοντικής μελέτης για την έγκριση του τοπικού ρυμοτομικού στο ΚΕΜΧ Ναυπλίου.
ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ

16Ο ημερήσιας διάταξης
Απόφαση περί της διεξαγωγής εμποροπανήγυρης 25ης Μαρτίου 2014.
ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ

17Ο ημερήσιας διάταξης
Επί αιτήσεως κου Δανιήλ Ξύδη για παραχώρηση χώρου στον πεζόδρομο Βας.Κωνσταντίνου.
ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ

18Ο ημερήσιας διάταξης
Προσθήκες ομάδων προσανατολισμού ,τομέων και ειδικοτήτων στα επαγγελματικά Λύκεια για το σχολικό έτος 2014-2015.
ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ

19Ο ημερήσιας διάταξης
Επιχορήγηση της Ιεράς μητρόπολης Αργολίδας για το φιλανθρωπικό της έργο.
ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ

20Ο ημερήσιας διάταξης
Ανταλλαγή οικοπέδων στην τοπική κοινότητα Πουλακίδας.
ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ

21Ο ημερήσιας διάταξης
Ορισμός ενός (1) δημοτικού συμβούλου ως προέδρου , με τον αναπληρωτή του, στο Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο Επιθεώρησης Θεάτρων – Κινηματογράφων (Α.Ν. 445/1937, 446/1937 σε συνδυασμό με τις ισχύουσες διατάξεις Νόμων και εγκυκλίων) του Δήμου Ναυπλιέων για το έτος 2014 και ορισμός ενός υπαλλήλου του Δήμου με τον αναπληρωτή του ως γραμματέα της επιτροπής .
ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ

22Ο ημερήσιας διάταξης
Τροποποίηση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2014.
ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ

23Ο ημερήσιας διάταξης
Απόφαση περί συγκρότησης Επιτροπής Σφράγισης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ

24Ο ημερήσιας διάταξης
Έγκριση του ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης –στοχοθεσία προϋπολογισμού 2014 του Ν.Π.Δ.Δ. «ΔΟΚΟΙΠΑΝ».
ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ

Υποψήφιοι που στηρίζει το ΚΚΕ


Εργαζόμενε, εργαζόμενη, άνεργε, νέα-νέε, φτωχέ αγρότη, επαγγελματία, βιοτέχνη, έμπορε, συνταξιούχε. Το ΚΚΕ σου απευθύνει κάλεσμα συσπείρωσης και συμπόρευσης, ώστε στις ευρωεκλογές, στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές να γίνει το πρώτο βήμα προς της λαϊκή χειραφέτηση. Μην ανέχεσαι πια να σε φοβίζουν και να σε εξαπατούν τα κόμματα της ΕΕ και του συστήματος. Για να απαλλαγούμε από τα μνημόνια και τα βάρβαρα μέτρα βασική προϋπόθεση είναι να σπάσουμε τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων. Απόρριψε τους εκβιασμούς της ΝΔ, την κοροϊδία και τον καιροσκοπισμό του ΣΥΡΙΖΑ, που αντιγράφει πια σε όλα το ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ 2009 άλλα λέει στο λαό και αλλά στους μεγαλοεπιχειρηματίες στα όργανα και τις κυβερνήσεις ΕΕ και ΗΠΑ.

Μην τους επιτρέψεις να σε παγιδεύσουν με το κόλπο του άγριου δικομματικού καυγά. Ο τσακωμός τους αφορά το ποίος θα είναι στην κυβέρνηση, ποίος θα είναι ο εκλεκτός των ισχυρών τμημάτων του κεφαλαίου, της ΕΕ και των ΗΠΑ. Και οι δυο είναι με τον Ευρωμονόδρομο και με το καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που φέρνει ανεργία, φτώχεια , κρίσεις.

Απομόνωσε την Χρυσή Αυγή και καταδίκασε την εγκληματική ιδεολογία και δράση η οποία στρέφεται κατά του εργατικού και λαϊκού κινήματος και αξιοποιείται ποικιλοτρόπως από το σύστημα και ως μαστίγιο και ως φόβητρο.

Ακόμα και αν δεν συμφωνείς σε όλα με το ΚΚΕ, έλα μαζί μας.

Για να δυναμώσει η λαϊκή αντεπίθεση, η εργατική-λαϊκή αντιπολίτευση στην ΕΕ, τις κυβερνήσεις που υπηρετούν το βάρβαρο σάπιο σύστημα, για να ανοίξει ο δρόμος με το λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων.

Με την ψήφο στο ΚΚΕ δυναμώνουμε τον αγώνα για μια Ελλάδα της λαϊκής ευημερίας, της αξιοποίησης όλων των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας, της αλληλεγγύης και συνεργασίας με όλους τους λαούς, σε αντίθεση με τα δεσμά της ΕΕ., της εκμετάλλευσης και της αδικίας. Σπάμε τις αλυσίδες των μονοπωλίων του καπιταλισμού, ανοίγουμε το δρόμο για τον σοσιαλισμό.

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΚΟΙΛΑΔΑ


Διήμερο maske party θα έχουμε στο Baraonda στο Ναύπλιο.

Το Σάββατο έχουμε carnival party και την Κυριακή με τους ρυθμούς του dj Δημήτρη Κανελόπουλου cabaret party με guest star την Ελεάννα και την Έλενα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΝΔ


Εξιχνιάστηκε μία (1) υπόθεση ληστείας σε κατάστημα στην Κορινθία


Συνελήφθη ένας 55χρονος ημεδαπός, μετά από Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Κορίνθου

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μία (1) υπόθεση ληστείας σε κατάστημα, που είχε γίνει την 26.11.2013 στην Κόρινθο Κορινθίας.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη σήμερα (28.2.2014) το μεσημέρι, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου ένας (1) 55χρονος ημεδαπός, μετά από Ένταλμα Σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του από τον κ. Ανακριτή Κορίνθου, για ληστεία και παράβαση της Νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης, προέκυψε ότι ο ανωτέρω, μαζί με ακόμη ένα άτομο, την 26.11.2013 το μεσημέρι, στην Κόρινθο Κορινθίας, μπήκαν σε κατάστημα πώλησης προϊόντων καπνού ιδιοκτησίας ημεδαπού και με την απειλή όπλου εξανάγκασαν υπάλληλο να τους παραδώσει χρήματα, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν.
Ο 55χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για την ταυτοποίηση του συνεργού του και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

Ο ΑΘΕΟΣ, Ο «ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΗΣ» ΚΑΙ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ
















Στην σημερινή Ελλάδα του εικοστού πρώτου αιώνα της μνημονιακής κατοχής, στην χώρα που καθημερινά οι άνθρωποι αυτοκτονούν απελπισμένοι, έχουμε ένα αρχηγό της αντιπολίτευσης που δηλώσει ξεκάθαρα πως είναι άθεος, δεν έχει κάνει θρησκευτικό γάμο και δεν έχει βαπτίσει τα παιδιά του. Παράλληλα έχουμε ένα πρωθυπουργό που πρόσφατα επισκέφτηκε το Περιβόλι της Παναγίας και με περισσό στόμφο ανέγνωσε κρυφοκοιτάζοντας τις τηλεοπτικές κάμερες που είχαν στηθεί για την τελετουργική παράσταση, το Πάτερ υμών, σαν ο πιστός ηγέτης μιας παραδοσιακά ελληνορθόδοξης χώρας.

Την ίδια μέρα που είχε στηθεί αυτή η μεγαλοπρεπής παράσταση, στο ευρωκοινοβούλιο ο «εκλεκτός» του «πιστού» αυτού πρωθυπουργού, που επιλέχτηκε και για υποψήφιος περιφερειάρχης της Αττικής, ψήφιζε μαζί με τους άλλους ευρωβουλευτές του κυβερνητικού κόμματος το νομοσχέδιο που νομιμοποιούσε τον γάμο των ομοφυλόφιλων και αναβάθμιζε κάθε ανώμαλη σεξουαλική λειτουργία σαν κάτι το φυσιολογικό και το νόμιμο. Το σκανδαλώδες αυτό νομοσχέδιο που είχε την αμέριστη υποστήριξη όλων των Ελλήνων ευρωβουλευτών και φυσικά και των κυβερνητικών, έχει τον βαρύγδουπο τίτλο, «Χάρτης πορείας της ΕΕ κατά της ομοφοβίας και των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου». Με βάση αυτό το νομοσχέδιο οι ομοφυλόφιλοι, λεσβίες, τρανσέξουαλ και κάθε άλλη ανωμαλία που μπορεί να φανταστεί κανείς, (αρκεί να θυμίσουμε πως στην «πολιτισμένη» Γερμανία 700.000 είναι… επίσημα δηλωμένοι κτηνοβάτες ), αποκτούν όλα τα προνόμια των φυσιολογικών ανθρώπων. Πέραν δηλαδή του γενικού πλαισίου περί σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάθε ευρωπαίου πολίτη, με το νομοσχέδιο αυτό ζητείται η ιδιαίτερη μέριμνα για την «προαγωγή και προστασία της άσκησης όλων των ανθρώπινων δικαιωμάτων από τα ΛΟΑΔΔ», (δηλαδή τις ομάδες που αναφέραμε παραπάνω).

Ο ίδιος αυτός ο «θεοσεβής» πρωθυπουργός, συνοδεύονταν στο Περιβόλι της Παναγίας από τον εκλεκτό του υπουργό της Παιδείας που έχει καταργήσει ουσιαστικά το μάθημα των θρησκευτικών, ενώ σχεδιάζει να προωθήσει μαθήματα βουδισμού, γιόγκα και ότι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί, για να εξαφανίσει κάθε ίχνος ορθόδοξης πίστης και εθνικού φρονήματος στις τρυφερές καρδιές των μαθητών που οι γονείς τους τα έχουν εμπιστευτεί στο ελληνικό, (;;;) εκπαιδευτικό σύστημα. Παράλληλα προωθεί μαζί με τους τουρκολάγνους υπουργούς του την ανέγερση μουσουλμανικών τζαμιών σε όλη την επικράτεια ενώ αγωνίστηκε μαζί με τον προκάτοχο του, στενό φίλο του και συγκάτοικο του στην Νέα Υόρκη, τον Τζέφρυ, στην καταστροφή της ελληνικής κοινωνίας με όλα τα εξοντωτικά μέτρα που έχουν διαλύσει την ελληνική οικογένεια και έχουν στείλει χιλιάδες νέους της πατρίδας μας στο εξωτερικό, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζεται αθρόα η ανεξέλεγκτη εισβολή εκατοντάδων χιλιάδων φανατικών μουσουλμάνων.

Ο «θεοσεβής» αυτός πρωθυπουργός, δεν δίστασε να σπεκουλάρει το άγιο Όρος για τα ψηφαλάκια των πιστών καθώς πλησιάζουν κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις και τρέμει μήπως χάσει την καρέκλα του. Το θλιβερό όμως δεν είναι η στάση του. Το θλιβερό είναι πως αυτοί που τον υποδεχτήκαν, δεν του είπαν με ξεκάθαρο τρόπο πως ο Χριστός προτιμούσε τους αμαρτωλούς της εποχής του και όχι τους καθωσπρέπει φαρισαίους που με γραβάτες και κουστούμια παίζουν το θέατρο του ευσεβούς δολοφονώντας τον λαό τους.

Από την μια λοιπόν έχουμε ένα άθεο που φιλοδοξεί να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός μιας ελληνορθόδοξης χώρας, της πιο πιστής ακόμα στην δυτική Ευρώπη και από την άλλη έχουμε ένα θεομπαίχτη, που δεν διστάζει να εκμεταλλευτεί με τον χειρότερο τρόπο τα ιερά και τα όσια της ορθοδοξίας για να διασωθεί πολιτικά. Αλήθεια αυτό το ποίμνιο τι επιλογές έχει και κυρίως τι κατεύθυνση του δίνει η πνευματική του ηγεσία ; Δυστυχώς, η ηγεσία αυτού του ποιμνίου το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να τα έχει καλά και με τον άθεο και με τον θεομπαίχτη, να χαριεντίζεται και με του δυο και να κάνει τα στραβά μάτια στην πολιτική εξόντωσης του θρησκευτικού μας φρονήματος και της προδοσίας του ποιμνίου.

Σε εμάς τι μας απομένει ; Μας απομένει ότι πιο πολύτιμο έχουμε και μας έχει παραδοθεί! Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που σε παγκόσμιο επίπεδο ακόμα παράγει αγίους και αυτό είναι ο πιο πολύτιμος θησαυρός της και όσο και να προσπαθούν δεν θα μπορέσουν ποτέ να τον εξαλείψουν. Γιατί μπορεί ο δυτικός «πολιτισμός» της διαφθοράς και της διαστροφής για πολλούς να εξασφαλίζει, (;;;), την επιβίωση της ανθρωπότητας, μόνο όμως η αγιοσύνη εξασφαλίζει την ίδια την ζωή μας και το πιο σημαντικό, την σωτηρία μας. Από κάπου που δεν το περιμένουμε, θα έρθει η λύτρωση του ελληνισμού! Άλλωστε ότι περνάμε σήμερα είχε προφητευτεί πριν από χρόνια.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
















Οι παρουσιάσεις των αυτοδιοικητικών ψηφοδελτίων της Χρυσής Αυγής συνεχίζονται με απόλυτη επιτυχία σε όλη την Ελλάδα.
Κόντρα στα σενάρια συνταγματικής εκτροπής που προωθεί η χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά ο Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή απαντά με την παρουσίαση του ψηφοδελτίου "Ελληνική Αυγή για την Πελοπόννησο".

Την Κυριακή 2 Μαρτίου στις 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων "Μέλαθρον" στο 2ο χλμ. Εθνικής Οδού Τρίπολης - Πύργου θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του υποψηφίου περιφερειάρχη Πελοποννήσου.
Ομιλητές: Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος

Ας καταλάβουν άπαντες που μεταχειρίζονται άθλιους τρόπους για την κατάλυση του πολιτεύματος και την κατάργηση της λαϊκής βούλησης ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα υπάρχει εθνικιστικό ψηφοδέλτιο και ότι σύντομα όλοι οι μεγάλοι Δήμοι της χώρας θα γίνουν γαλανόλευκοι!
Κυριακή 2/3, Τρίπολη, Αίθουσα εκδηλώσεων "Μέλαθρον" (2ο χλμ. Εθνικής Οδού Τρίπολης - Πύργου) 19:00

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/parousiash-upopshfiou-perifereiarchh-peloponnhsou-kuriakh-2-martiou-tripolh#ixzz2ud9icrnD

ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ Μπορούμε να κερδίσουμε το στοίχημα με την κοινωνία και την αυτοδιοίκηση


Η γενική συνέλευση της ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ στο Βουλευτικό, την Τετάρτη 26-2-2014, συζήτησε και επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα ύπαρξης της αυτόνομης δημοτικής κίνησης στη σημερινή πολιτική και οικονομική κρίση και της παρέμβασής της στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Με αυτοκριτική διάθεση διαπιστώσαμε τα προβλήματα της μέχρι σήμερα παρουσίας της. Προβλήματα που εντοπίζονται κυρίως στην έλλειψη σταθερής και δημιουργικής επαφής με τον κόσμο και γόνιμης γόνιμης εσωτερικής λειτουργίας της παράταξης.

Καθημερινά διαπιστώνουμε την επιβεβαίωση των προτάσεων που όλα αυτά τα χρόνια έχουμε καταθέσει για το Δήμο.

Η κατοχύρωση, μέσα από αδυναμίες και προβλήματα, μιας συλλογικής παρουσίας ενός συνδυασμού χωρίς αρχηγούς και ηγεμονικές συμπεριφορές είναι σημαντική γι’ αυτούς που πιστεύουν σε συμμετοχικές διαδικασίες στο πολιτικό φάσμα και σε μια αυτοδιοίκηση αμεσοδημοκρατική και όχι συγκεντρωτική και δημαρχοκεντρική.

Ως δημοτική κίνηση δε μας χαρακτηρίζει ο επικεφαλής, δεν είμαστε ο συνδυασμός του τάδε ή του δείνα. Είμαστε η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ του δήμου μας. Σήμερα είναι περισσότερο αναγκαία η ύπαρξη και η παρέμβαση ενός συνδυασμού δημιουργημένου «από τα κάτω», πολυσυλλεκτικού, που ενώνει με άξονα ένα πρόγραμμα για ολόκληρο το Δήμο. Αυτή η διαφορετική λειτουργία, η διαφορετική προσέγγιση στο σήμερα και στο αύριο του δήμου είναι η προοδευτική, σύγχρονη ματιά για τα πράγματα, που διαμορφώνει ταυτόχρονα συνειδητούς και ενεργούς πολίτες.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης ακούστηκαν και οι απόψεις για συνεργασία του νεοσύστατου δημοτικού συνδυασμού Αυτοδιοικητική Ριζοσπαστική Ανατροπή. Με τους εκπροσώπους του συνδυασμού αυτού και με άλλα μέλη της νέας παράταξης μας συνδέει μια κοινή πορεία στο αυτοδιοικητικό κίνημα, σήμερα όμως επιλέγουν μία διαφορετική προσέγγιση με άλλες πρακτικές στη διαμόρφωση της πολιτικής παρέμβασης.

Η γενική συνέλευση αποφάσισε να διευρύνει το συντονιστικό όργανο της ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ για να συντονίσει τις παρεμβάσεις και να εντατικοποιηθούν οι επαφές με ενεργούς πολίτες που θα ήθελαν να συμμετάσχουν στις διαδικασίες της ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ή και να στελεχώσουν τον συνδυασμό στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Το νέο συντονιστικό όργανο αποτελείται από τους Μπάμπη Αντωνιάδη, Μανώλη Βέμη, Κώστα Γκότση, Δημήτρη Γεωργόπουλο, Ησαΐα Καραχάλιου, Κώστα Καράπαυλο, Μαργαρίτα Καραμολέγκου και Παναγιώτη Ψύχα.

Τέλος, η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ δηλώνει ότι εκπροσωπείται στα όργανα του Δήμου από τον εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο Βαγγέλη Βλαχάκη και τους εκλεγμένους τοπικούς συμβούλους Μαργαρίτα Καραμολέγκου και Γιάννη Δωροβίνη.

KAI Η ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΑΖΑ-ΡΟΪΝΙΩΤΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΗΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟ
















"Αυτή τη στιγμή ο Χρήστος Γραμματικόπουλος είναι μια μεγάλη ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο του Δήμου μας. Νομίζω, ότι αξίζει όλοι μας, να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια. "
Με αυτή τη σύντομη δήλωσή της η Σταυρούλα Καζά - Ροϊνιώτη ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της με το Χρήστο Γραμματικόπουλο. Η κυρία Καζά -Ροϊνιώτη είναι παντρεμένη με τον Τάσο Ροϊνιώτη, είναι μητέρα δύο παιδιών. Εργάζεται στην επιχείρηση που διατηρεί η οικογένειά της.

Ο ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΧΟΡΕΥΕΙ...


ΚΑΙ Ο ΑΝΑΠΛΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΗΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ Χ.ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ




Ο Γιάννης Μακρής, πασίγνωστος για την μακρόχρονη προσφορά του στα πολιτιστικά πράγματα του Ναυπλίου,στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές, θα είναι υποψήφιος με τον Χρήστο Γραμματικόπουλο.

Γνήσιος Αναπλιώτης ο Γιάννης Μακρής, είναι το τελευταίο παιδί της πολύτεκνης οικογένειας του Γεωργίου Μακρή και της Ελεούσας, το γένος Νικολάου Δασουρά (του ιδρυτού του πρακτορείου τύπου στ’ Ανάπλι το έτος 1923).

ΚΥΑ για τη δυνατότητα μεταφοράς των στερεών απορριμμάτων



Tων Δήμων Ερμιονίδας και Τρίπολης στον ΧΥΤΑ της Φυλής.
Υπεγράφη από τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, και προωθήθηκε στον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία δίδεται η δυνατότητα μεταφοράς των στερεών απορριμμάτων των Δήμων Ερμιονίδας και Τρίπολης στον ΧΥΤΑ της Φυλής.
Η Απόφαση, περιορισμένου χαρακτήρα γιατί αφορά ποσότητα συνολικά 6.000 τόνων των δύο δήμων, κρίθηκε απολύτως αναγκαία για την αποφυγή δυσάρεστων φαινομένων παρατεταμένης παραμονής συσσωρευμένων όγκων αστικών αποβλήτων, με δυσμενείς επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον και τη δημόσια υγεία των κατοίκων. Συνδυάζεται με την προώθηση έργων αποκατάστασης χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης στους δήμους αυτούς και την επέκταση του έργου της ανακύκλωσης.
Για το θέμα είχαν προηγηθεί σχετικά αιτήματα των δύο Δήμων, καθώς και του Περιφερειακού Συνδέσμου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου.

Η Πελοπόννησος στο κέντρο της Βιέννης και των Ευρωπαϊκών Μητροπόλεων




















Η Πελοπόννησος ΟΤΑ Α.Ε. στα πλαίσιο των συνδυασμένων δράσεων προβολής της Πελοποννήσου διενεργεί μια σειρά από εκδηλώσεις που έχουν ως στόχο τη γνωστοποίηση του προορισμού στις πόλεις όπου υπάρχουν πτήσεις γραμμής προς την Πελοπόννησο και συγκεκριμένα προς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.
Στο πλαίσιο αυτό, και μετά την επιτυχημένη προβολή της Πελοποννήσου στο Λονδίνο και το National Geographic, πραγματοποιείται αντίστοιχη εκδήλωση, με επίκεντρο τη γαστρονομική παράδοση, σε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της Βιέννης JULIUS MEINL AM GRABEN από τις 24.02.2014 έως τις 01.03.2014. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση θα διενεργηθούν και συναντήσεις με τουριστικούς επαγγελματίες της Αυστριακής Αγοράς (FTI, κα).
Οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σε μεγάλα εμπορικά κέντρα στις πόλεις του Ντύσσελντορφ και του Μονάχου.
https://www.youtube.com/watch?v=cTw1lKC0Zws&feature=youtu.be

Υποβολή αιτήσεων για μετάταξη για τους καθηγητές που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα



Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, καλεί το προσωπικό της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, λόγω κατάργησης ειδικοτήτων, και κατείχε οργανική ή προσωποπαγή θέση, να υποβάλει αίτηση-υπεύθυνη δήλωση για μετάταξη, καθορίζοντας τη σειρά προτίμησης των φορέων που επιθυμεί να μεταταχθεί, καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 82 του ν. 4172/2013.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 15 ημέρες από τη δημοσίευση (26/2/2014) της ανακοίνωσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Παρουσίαση βιβλίου της Μαρίας Τζιρίτα στο καφέ Nelly's στο Τολό



Στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Τζιρίτα Κλεισμένη πύλη παραδείσου μας προσκαλεί το βιβλιοπωλείο «Διαλόγου Αφορμές» και οι εκδόσεις Ψυχογιός.

Η παρουσίαση θα γίνει στο καφέ «Nelly’s» στο Τολό, το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014, στις 19:00. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η συγγραφέας θα συζητήσει με τους αναγνώστες και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

Εξαρθρώθηκε σπείρα που πουλούσε προστασία σε καταστήματα



Μετά από αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αθήνα, Πειραιά και Κόρινθο, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, που σύμφωνα με την αστυνομία, ενέχεται σε μεγάλο αριθμό εκβιάσεων σε βάρος καταστηματαρχών με το πρόσχημα της παροχής «προστασίας». Συνελήφθησαν συνολικά 17 άτομα, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται επιπλέον 24 άτομα, τα οποία αναζητούνται. Όπως έγινε γνωστό από τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της αστυνομίας, «η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν σε διάφορες περιοχές της χώρας και κυρίως στην Αττική, την Κορινθία, την Ηλεία και το νησί της Πάτμου. Μέχρι στιγμής, έχουν διαπιστωθεί και διερευνηθεί 22 περιπτώσεις εκβίασης ιδιοκτητών καταστημάτων, από τους οποίους εισέπρατταν μηνιαίως χρηματικά ποσά, που κυμαίνονταν από 200 έως 1.500 ευρώ το κατάστημα».

Τα μέλη της σπείρας συνήθως επέλεγαν καφετέριες, μπαρ και συναφή καταστήματα. Ακολουθούσε επαφή με τους καταστηματάρχες και προειδοποίηση για πληρωμή ή συνέχιση καταβολής χρημάτων. Προκειμένου μάλιστα να «πείσουν» για τις προθέσεις τους, εμφανίζονταν ως ομάδα στον χώρο, ασκούσαν ψυχολογική και σωματική βία, προκαλώντας πολλές φορές επικίνδυνες και σοβαρές σωματικές βλάβες στους ιδιοκτήτες ή φθορές στα καταστήματα, με σκοπό πάντα την εκβιαστική είσπραξη ή αφαίρεση χρημάτων.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η δράση της εγκληματικής οργάνωσης και σε άλλες περιοχές της επικράτειας.

Εκπτώσεις της ΔΕΗ στα βιομηχανικά τιμολόγια και Αντιδράσεις



Την αντίδραση των συνδικαλιστών της ΔΕΗ προκάλεσαν οι αποφάσεις που ελήφθησαν σήμερα από τη γενική συνέλευση των μετόχων της επιχείρησης αναφορικά με την τιμολόγηση των βιομηχανικών καταναλωτών.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ότι ο βασικός μέτοχος, δηλαδή η κυβέρνηση, επέβαλε στη ΔΕΗ να δίνει το ρεύμα στην ελληνική βιομηχανία, όχι απλά επί ζημία, αλλά στην ουσία δωρεάν, πράγμα που θα επιφέρει οικονομική κατάρρευση της ΔΕΗ και επιβάρυνση των καταναλωτών.

«Αν το κράτος θέλει να ενισχύσει και να επιδοτήσει την ελληνική βιομηχανία να το κάνει, αλλά όχι σε βάρος της ΔΕΗ και των καταναλωτών», αναφέρει η ΓΕΝΟΠ.

Το σωματείο «Σπάρτακος», σε επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, κάνει λόγο για ταφόπλακα στη ΔΕΗ, η οποία υποχρεώνεται να λειτουργεί για χρονικό διάστημα δύο ετών επί ζημία, κάτω του κόστους, και επιφυλάσσεται να προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, θεωρώντας ότι η έκπτωση στα τιμολόγια των ενεργοβόρων βιομηχανιών συνιστά άμεση επιδότηση προς αυτές και προς ανταγωνιστές της ΔΕΗ.

Τέλος, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΗ, Ν. Φωτόπουλος και Π. Καραλευθέρης καλούν το υπουργείο Οικονομικών να καλύψει την οικονομική ζημιά που υφίσταται η ΔΕΗ από τα έως τώρα χρέη των εταιρειών για τις οποίες ισχύουν τα νέα τιμολόγια, χρέη που ξεπερνούν τα 280 εκατ. ευρώ, και αναγγέλλουν προσφυγές στη δικαιοσύνη τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στο νοσοκομείο ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο τμήμα ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ










Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός νοσηλεύεται ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμις Μπαλασόπουλος και ένα ακόμα στέλεχος της ομοσπονδίας οι οποίοι τραυματίστηκαν την Παρασκευή (28/02) ενώ διαμαρτύρονταν έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στο αστυνομικό τμήμα Συντάγματος προσήχθη ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γρηγόρης Καλομίρης, και μέχρι αυτή την ώρα παραμένει εκεί.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και το μέλος του Γενικού Συμβουλίου Χρήστος Ευθυμίου, δέχθηκαν χτυπήματα στο στήθος και στο κεφάλι από τα ΜΑΤ όπως δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» συνάδελφός τους.

Νωρίτερα, ελεύθεροι αφέθηκαν οι 17 διαδηλωτές που προσήχθησαν κατά την πρωινή κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου είχαν συγκεντρωθεί καθηγητές, σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες, κατά του νέου κύματος διαθεσιμότητας που ζητά η τρόικα.

Ανάμεσα στους προσαχθέντες, που μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ και αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι, ήταν και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμις Κοτσιφάκης. Σε δηλώσεις του στον «Σκάι», ο κ. Κοτσιφάκης είπε ότι έχουν προσαχθεί 16 εκπαιδευτικοί και μία σχολική φύλακας. «Η Δημοκρατία έχει καταλυθεί. Ούτε στο πεζοδρόμιο δεν μας άφησαν να διαδηλώσουμε. Δεν είχαμε κλείσει τον δρόμο. Ήταν μία ειρηνική διαμαρτυρία».

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΡΙΟΥ

Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014 στην πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Κεφαλαρίου, έγινε η παρουσίαση της Μελέτης «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΠ.ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΕΦΑΛΑΡΙΟΥ», από τον δήμαρχο Άργους Μυκηνών Δ. Καμπόσο, τους δημοτικούς σύμβουλους Παπαιωάννου και Δ. Κρίγγου, τον πρόεδρο Κεφαλαρίου Στάθη Χρυσάφη, τον μελετητή Μ. Νάσαινα Ο δήμαρχος τόνισε την μεγάλη σημασία αυτού του έργου.

ΦΩΤΟ Κ.Ε.ΔΑΜ

Για τα Πανηγύρια ... Εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων οι όροι διεξαγωγής της εμποροπανήγυρης της 25ης Μαρτίου


Η εμποροπανήγυρη της 25ης Μαρτίου που έχει εξελιχθεί σε θεσμό για την ευρύτερη περιοχή εδώ και αρκετά χρόνια, συζητήθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στις 7.00 το βράδυ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της περιφερειακής ενότητας Αργολίδας.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν οι όροι διεξαγωγής της σύμφωνα με την πρόταση της δημοτικής κοινότητας Ναυπλίου καθώς και το αίτημα του σωματείου μικροπωλητών. Όπως τονίστηκε από τη Δημοτική Αρχή, οι μικροπωλητές είχαν ζητήσει μέσω του σωματείου τους να υπάρξει μια μικρή έκπτωση στο μίσθωμα, που καταβάλλουν για τις θέσεις, λόγω της οικονομικής κρίσης και την αύξηση των ημερών διεξαγωγής του πανηγυριού, σε πέντε. Επίσης συζητήθηκε η φύλαξη του πανηγυριού ώστε να αποφύγουμε το παραεμπόριο.

Ο Δήμαρχος, Δημήτρης Κωστούρος, σημείωσε πως « με φάρο την περσινή άριστη διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης υλοποιούμε και τις τελευταίες διαδικασίες πριν την έναρξη της. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό προκειμένου να προλάβουμε φαινόμενα παραβατικότητας».

Με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου η φετινή εμποροπανήγυρη θα ξεκινήσει το απόγευμα της Κυριακής 23 Μαρτίου 2014 και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της 25ηςΜαρτίου.

Διακοπή κυκλοφορίας στην ΕΟ Τρίπολης- Καλαμάτας λόγω καθίζησης

















Η αστυνομία ανακοίνωσε τη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από την χ/θ 52,500 μέχρι και την χ/θ 56,000 της Ε. Ο. Τρίπολης – Καλαμάτας (μετά την Τ. Κ. Δερβενίου μέχρι όρια με το Νομό Μεσσηνίας), με σκοπό την πρόληψη ατυχημάτων, λόγω φθοράς που έχει υποστεί το οδόστρωμα στην χ/θ 54,100 της παραπάνω Ε. Ο. και στο ρεύμα της οδού προς Καλαμάτα (καθίζηση και υποχώρηση ασφαλτοτάπητα σε μήκος 39.5 μέτρων, βάθους 1 μέτρου και πλάτους 4 μέτρων περίπου ).
Η παραπάνω κυκλοφοριακή ρύθμιση θα διαρκέσει, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης του οδοστρώματος.
Η κυκλοφορία των οχημάτων προς Καλαμάτα, θα διεξάγεται μέσω του Αυτοκινητόδρομου: Κόρινθος – Τρίπολης – Καλαμάτας.
Η διακοπή της κυκλοφορίας θα πραγματοποιείται υπό τις κατωτέρω προϋποθέσεις :
- Η Δ-νση Τεχνικών Έργων Π. Ε. Πελοποννήσου και το Α. Τ. Μεγαλόπολης, υποχρεούται καθόλη τη διάρκεια διακοπής της κυκλοφορίας, να τοποθετούν και συντηρούν την κατάλληλη οδική σήμανση, με σκοπό την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων, σύμφωνα με το άρθρο 9 και 10 του Ν.2696/99 (Κ.Ο.Κ.)
- Επίσης να τοποθετηθεί κατάλληλη οδική σήμανση στη διασταύρωση των Παραδεισίων (επί της παραπάνω οδού), έτσι ώστε οι χρησιμοποιούντες την παραπάνω οδό με τελικό προορισμό την Καλαμάτα, να εισέρχονται στον Αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα, καθότι η κυκλοφορία των οχημάτων προς Καλαμάτα, θα διακόπτεται μετά την Τ. Κ. Δερβενίου.

ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ2014. ΞΕΝΟΙΑΣΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

Γιούλα & Γιώργος στη  Πάτρα με την κορούλα τους  να είναι πάντοτε χαρούμενη και ευτυχισμένη !!!  






Άλλαξε ο Μανολιός ... Ψ... και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς ..... Nέος Επιστημονικός Συνεργάτης του Επιμελητηρίου



























Σε μια κατάμεστη αίθουσα παρουσιάστηκε την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, το βασικό πλαίσιο της τουριστικής πρότασης για την Αργολίδα που διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Αργολίδας. Κεντρικός εισηγητής ήταν ο νέος Επιστημονικός Συνεργάτης του Επιμελητηρίου & Υπεύθυνος Υλοποίησης του Έργου κ. Δημοσθένης Μπρούσαλης, Γενικός Διευθυντής της DASC Branding, ο οποίος έκανε αναλυτική παρουσίαση του σχεδίου δράσης της στρατηγικής για το χτίσιμο ενός σύγχρονου τουριστικού branding της περιοχής.


Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των Δημοτικών Αρχών της Αργολίδας, των εμπορικών συλλόγων, των συλλόγων εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος και πλήθος επαγγελματιών του τουριστικού τομέα ενώ απηύθηναν χαιρετισμούς ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτρης Κωστούρος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας κ. Τάσος Λάμπρου και ο Λιμενάρχης Ναυπλίου κ. Σπύρος Μαρίνος. Την συζήτηση συντόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Φώτης Δαμούλος ο οποίος καλωσόρισε τη νέα αυτή δράση και τόνισε ότι η προσπάθεια αυτή της Διοίκησης έχει σκοπό να συνενώσει όλες τις δυνάμεις της περιοχής, ώστε να συνεργαστούν από κοινού με συντονισμένες δράσεις που θα αποφέρουν πολλαπλασιαστικά οφέλη από την ανάπτυξη του τουρισμού στο σύνολο της τοπικής οικονομίας και της κοινωνίας.

Από τη μεριά του ο νέος σύμβουλος Τουρισμού κ. Δημοσθένης Μπρούσαλης αναφέρθηκε στη σημασία αυτού του τολμηρού εγχειρήματος για τη διαμόρφωση του τουριστικού προϊόντος της Αργολίδας που αποτελεί την πλέον σύγχρονη προσέγγιση του τουριστικού marketing, ενώ αποτελεί σπάνια περίπτωση για τα ελληνικά δεδομένα όπου κυριαρχεί η διάσπαση και ο πολυκερματισμός δράσεων.

Το σύνολο των εκπροσώπων αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ενεργοποίησης συνεργατικών δομών και στη σημασία του τουρισμού για την τοπική οικονομία της Αργολίδας, ενώ δήλωσαν κατ' επανάληψη την ισχυρή βούληση τους να στηρίξουν το έργο και τη λειτουργία του φορέα προκειμένου να αρχίζουν να διαφαίνονται άμεσα τα θετικά αποτελέσματα

Εκδήλωση για τη μεταναστευτική πολιτική οργανώνει το Αντιφασιστικό Μέτωπο Αργολίδας σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ


Ενημερωτική εκδήλωση-συζήτηση οργανώνει το Αντιφασιστικό Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στην Ελλάδα και το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας τις επόμενες ημέρες στο Ναύπλιο. Η ημερομηνία και ο τόπος της εκδήλωσης θα ανακοινωθούν σύντομα.

Στα πλαίσια της ενημέρωσης του κοινού το Αντιφασιστικό Μέτωπο εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναδεικνύει το ζήτημα της μεταναστευτικής πολιτικής, το θέμα της κατάργησης των συνθηκών Σέγκεν και Δουβλίνο 3, και το ζήτημα της επανεξέτασης των νομικών πλαισίων και της διαμόρφωσης νέου πλαισίου μεταναστευτικής πολιτικής«ενάντια στις πολιτικές που χτίζουν τοίχους σε στεριά και θάλασσα και γεννούν Φαρμακονήσια, για την διάλυση της Frontex, για το κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης των μεταναστών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ;

Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα στρατηγικό σημείο, είναι ένα βασικό πέρασμα, η πύλη της ταραγμένης και λεηλατημένης από τους πολέμους Ασίας και Αφρικής. Καθημερινά ολοένα και περισσότερες ανθρώπινες ψυχές περνάν την Μεσόγειο σαν καρυδότσουφλα σε τρικυμία, πέφτοντας θύματα εγχώριων και ξένων εκμεταλλευτών.
Τον προηγούμενο μήνα πνίγηκαν 12 άνθρωποι στο Φαρμακονήσι, στο βόρειο Αιγαίο. Πριν λίγους μήνες στα μέσα Νοεμβρίου, είχαν πνιγεί άλλοι 12 στο Ιόνιο. Λίγο καιρό νωρίτερα άλλοι 15 πάλι στο Αιγαίο. Πέρυσι τα Χριστούγεννα, 18 στη Μυτιλήνη.. Συνολικά 17.500 χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το 1998, επιχειρώντας να μπουν στην Ευρώπη. Καταχωρημένοι μαζικά στη μνήμη χωρίς ονόματα, προσωπικές ιστορίες, ως απόλυτοι αριθμοί μόνο. Το χειρότερο στάδιο της φρίκης είναι να τη συνηθίζεις να μη σε σοκάρει πλέον..

Μεταναστευτική πολιτική; αναχρονιστική, αποτυχημένη, απούσα. Προηγήθηκε η κατάργηση των συνόρων στο εσωτερικό της ΕΕ και η προώθηση της συνεργασίας στα εξωτερικά σύνορα με τη συνθήκη Σέγκεν η οποία ανακίνησε μια εκτεταμένη νομιμοπαραγωγική διαδικασία και κοινοτικές χρηματοδοτήσεις με στόχο την καταπολέμηση της «παράνομης μετανάστευσης».

Αργότερα, το μακρινό 2003 , η Ελλάδα , ως μέλος της ΕΕ, υπέγραψε τον Κανονισμό Δουβλίνο 2 , ο οποίος συνοπτικά λέει ότι κάθε κράτος της Ευρώπης που δέχεται ένα πρόσφυγα είναι υπεύθυνο αυτό και μόνο αυτό για την εξέταση ασύλου του ατόμου το οποίο , εφόσον δεν συντρέχει λόγος χορήγησης ασύλου , παραμένει στην πρώτη χώρα υποδοχής μέχρι την απέλασή του. Το κράτος είναι υπεύθυνο νομικά, οικονομικά και δεν έχει το δικαίωμα να προωθήσει τον πρόσφυγα στη χώρα στην οποία κατευθύνεται.

Μεταναστευτική πολιτική; Απροκάλυπτη τσαλαπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, διεφθαρμένη Frontex, φράχτες χιλιάδων μέτρων, στρατόπεδα συγκέντρωσης . Η συνοπτική περιγραφή του έως τώρα πλαισίου που αναπαράγει την ξενοφοβία και το ρατσισμό και αποτελεί λίπασμα στην ακροδεξιά και στο νέο-ναζισμό .Το κράτος προτιμά να αναθέτει σε μαφίες τη «διαχείριση των μεταναστευτικών ροών» και στους φασίστες την «επίλυση του μεταναστευτικού προβλήματος» και στη συνέχεια να εμφανίζει την κατασταλτική πολιτική ως αναγκαία και επιθυμητή.

Απέναντι σαυτά παλεύουμε για την κεντρική ανάδειξη του ζητήματος των μεταναστών και των προσφύγων με όλες τις πτυχές του, για την κατάργηση των συνθηκών Σέγκεν και Δουβλίνο 3 πλέον, και την επανεξέταση των νομικών πλαισίων , τη διαμόρφωση νέου πλαισίου μεταναστευτικής πολιτικής ενάντια στις πολιτικές που χτίζουν τοίχους σε στεριά και θάλασσα και γεννούν Φαρμακονήσια, για την διάλυση της Frontex, για το κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης των μεταναστών.

Το Αντιφασιστικό Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στην Ελλάδα και το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας οργανώνει εκδήλωση-ενημέρωση-συζήτηση για την μεταναστευτική πολιτική σύντομα στο Ναύπλιο.

Αντιφασιστικό Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας

Σε δημόσια διαβούλευση από την ερχόμενη Τρίτη και για δύο μήνες το Γενικό Πολεοδομικό

Η μελέτη του «Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) Δήμου Ναυπλιέων», θα αναρτηθεί από την ερχόμενη Τρίτη 4/3/2014 στην ιστοσελίδα του Δήμου και θα τεθεί για δύο μήνες σε δημόσια διαβούλευση, όπου θα έχουν τη δυνατότητα οι φορείς και οι πολίτες να καταθέσουν τις απόψεις τους και, δυνητικά, να συνδιαμορφώσουν την τελική πρόταση.

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του τετραήμερου στην Αργολίδα


Συνεχίζονται και ολοκληρώνονται αυτό το τετραήμερο (Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014 - Καθαρή Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014) οι αποκριάτικες εκδηλώσεις σε όλη την Αργολίδα. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΠΥΡΓΙΩΤΙΚΑ - Πλατεία

Ώρα: 19:00

Αποκριάτικο γλέντι με φωτιές, καρνάβαλο και εδέσματα

Οργάνωση: Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Πυργιωτίκων «Αγ.Γεώργιος»

ΜΑΝΕΣΙ - Πλατεία

Ώρα: 19:00

Αποκριάτικο γλέντι με παραδοσιακά δρώμενα και χορούς σε ρυθμούς latin. Στη συνέχεια φωτιές, τσικνίσματα και χορός μέχρι το πρωί.

Οργάνωση: Επιμορφωτικός Σύλλογος Μάνεσι «Γιώργος Καραμάνος»

ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ - Δημοτικό Σχολείο

Ώρα: 19:30

Αποκριάκο γλέντι με φωτιές, πέταγμα αερόστατου και αναβίωση του έθιμου της «Καμήλας»

Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Μοναστηρακίου «Αστερίων»

ΑΡΓΟΣ - Παιδική και Νεανική Βιβλιοθήκη

Ώρα: 20:00

Μασκέ πάρτυ

Οργάνωση: Η ψυχολόγος Ελισάβετ Γεωργίου και η ομάδα «Δράσε Θετικά»

ΚΕΦΑΛΑΡΙ - Κοσμική ταβέρνα «Πανταζής»

Ώρα: 20:30

Αποκριάτικος χορός του Επιμορφωτικού Συλλόγου Αγίας Τριάδας.

ΝΕΑ ΚΙΟΣ - Καφέ-Μπαρ «Άμμος»
Ώρα 21:00

Πάρτυ μασκέ

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΝΑΥΠΛΙΟ - Πλατεία Συντάγματος

Ώρα: 11:00

Το Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού.


ΑΡΓΟΣ - Πλατεία Αγίου Πέτρου

Ώρα: 11:00

Οι μελλοντικοί σεφ-μαθητές της σχολής ΙΕΚ Πελοποννήσου (Τουριστική σχολή) Μαγειρικής τέχνης θα φτιάξουν ένα παστέλι, μήκους 45 μέτρων για ένα «γευστικό ρεκόρ» Γκίνες!

Ώρα 12.00

Μεγάλο παιδικό πάρτυ. Ταχυδακτυλουργικά κόλπα, διαγωνισμοί χορού-τραγουδιού, αστεία τρικ, κλόουν, face painting.


ΑΡΙΑ

Ώρα 15:00

Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού.

Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Άριας «Ο Δυοβουνιώτης»



ΑΣΙΝΗ

Ώρα: 18:00

Kαρναβαλική αποκριάτικη παρέλαση στον κεντρικό δρόμο του χωριού

Ώρα: 19:00
Λαϊκό και δημώδες πρόγραμμα, γλέντι, φωτιά, στην πλατεία του χωριού.

Ώρα: 21:00

Καύση του καρνάβαλου και «απογείωση» των αερόστατων.


ΜΙΔΕΑ - Πλατεία

Ώρα: 18:00

Αποκριάτικα δρώμενα με φωτιές, αναπαράσταση Αρβανίτικου Γάμου και δωρεάν μεζέδες από τα καταστήματα του χωριού.

Οργάνωση: Νέος Εκπολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος μιδέας «Η Αλκμήνη»

ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ


Ώρα: 18:30

Καρναβαλική λαμπαδηδρομία με τύμπανα, τροκάνια και φωτιές, στο λιμάνι (αφετηρία Aks)


ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ - Πλατεία Στράτας

Ώρα: 19:00

Αποκριάτικο γλέντι με κρασί, σουβλάκια, φωτιές και πολύ χορό και μουσική




ΠΛΑΤΑΝΙΤΙ - Πλατεία

Ώρα: 19:00

Παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία του χωριού με φωτιές και μουσική



ΑΡΙΑ - Κεντρική Πλατεία

Ώρα 19:00

Αποκριάτικο γλέντι γύρω από τη φωτιά με άφθονο φαγητό και κρασί.

ΝΑΥΠΛΙΟ - Παλιά Πόλη

Ώρα: 20:30

Βενετσιάνικο Ναύπλιο:
- Χορευτικό δρώμενο στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων (Πλατεία ∆ημαρχείου).

- Παράσταση με στοιχεία “Commedia dell’arte” στην Πλατεία Συντάγματος.

- Χορευτικοί αυτοσχεδιασμοί στην οδό Μπουμπουλίνας.

ΛΥΓΟΥΡΙΟ - Κέντρο «Βάγιας»

Ώρα 21:00

Αποκριάτικος χορός του Προοδευτικού Συλλόγου Λυγουριού «Ο Καββαδίας».

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΑΡΑΧΝΑΙΟ

Ώρα: 11:00
Τρελή καρναβαλική παρέλαση

Ώρα: 12:00

Βλάχικος γάμος μετά γλεντιού με ζωντανή μουσική και κλαρίνα

Οργάνωση: Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Το Αραχναίο»



ΝΑΥΠΛΙΟ - Πλατεία Συντάγματος

Ώρα: 12:00
Μουσική από τη Φιλαρμονική του ΔΟΠΠΑΤ, υπό τη διεύθυνση του Θ. Αντωνιάδη.

- Διονυσιακά παιχνίδια και πειράγματα, από το Κέντρο Λογοθεραπείας και ∆ημιουργικής Απασχόλησης «Δημιουργώ».


ΑΡΧΑΙΑ ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ - Λιμάνι
Ώρα 13:00
Παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι, ζωντανή μουσική, άφθονοι μεζέδες και κρασί.

Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαίας Επιδαύρου και Σύλλογος Τουριστικών Επαγγελματιών.

ΑΡΓΟΣ

Ώρα: 16:00

Μεγάλη «Καρναβαλική Παρέλαση» και «Κάψιμο του Καρνάβαλου» στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ

Ώρα: 16:30

Παρέλαση καρναβαλικών ομάδων, χορευτικά δρώμενα και κάψιμο του Καρνάβαλου


TΟΛΟ

Ώρα: 17:30

Παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών. Δρώμενα από τα χορευτικά τμήματα της Φωτεινής Βενετσάνου. Προσκεκλημένος ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Καλλιθέας με τις Ολυμπιονίκες Κλέλια και Άννη Πανταζή και πολλές άλλες εκπλήξεις.



ΝΑΥΠΛΙΟ - Παλιά Πόλη

Ώρα: 18:00

Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση Ναυπλίου. Έναρξη στην οδό Σιδεράς Μεραρχίας και πορεία της παρέλασης στις οδούς Συγγρού, Μπουμπουλίνας και Πλατεία Φιλελλήνων.
Κάψιμο του Καρνάβαλου στην πλατεία Φιλελλήνων.

Ώρα: 19:30

Συναυλία των Onirama



ΛΕΥΚΑΚΙΑ - Πλατεία

Ώρα: 20:30

Πολύχρωμα αερόστατα φεύγουν στον ουρανό, με μουσική, χορό και φωτιές.

ΚΕΦΑΛΑΡΙ - Κέντρο Τσίμπου
Ώρα 20:30

Αποκριάτικος χροός του Συλλόγου Πολιτιστική Αργολική Πρόταση.

ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΜΙΔΕΑ

Ώρα: 10:00

Κούλουμα στον Άη Γιάννη, πέταγμα χαρταετού, λαγάνες φασολάδα και νηστίσιμες λιχουδιές.
Οργάνωση: Νέος Εκπολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Μιδέας «Η Αλκμήνη»

ΝΕΑ ΚΙΟΣ
 - Παιδική χαρά

Ώρα 11:00

Κούλουμα - Παραδοσιακό υπαίθριο γλέντι, ζωντανή μουσική, δωρεάν εδέσματα.

ΝΕΑ ΤΙΡΥΝΘΑ - Γήπεδο 11x11

Ώρα: 11:00

Κούλουμα με κρασί, λαγάνα, νηστίσιμα, μουσική και χορό. Διαγωνισμός πετάγματος χαρταετού

Οργάνωση: Πολιτιστικοί Σύλλογοι Νέας Τίρυνθας, Νέου Ροϊνού και Αγίου Ανδριανού.

ΚΟΙΛΑΔΑ

Ώρα 11:00 - Ιχθυόσκαλα

Πέταγμα χαρταετού

Ώρα 14:30 - Porto Vallata

Ζωντανή μουσική και νησιωτικό-λαϊκό πρόγραμμα με τον Μιχάλη Κονιτόπουλο

ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ

Ώρα: 12:30
Κούλουμα στο λιμάνι με σαρακοστιανά και διαγωνισμός χαρταετού

ΝΑΥΠΛΙΟ - Φουγάρο

Χαρταετοί, παιχνίδια, μουσική και νηστίσιμες συνταγές του σεφ Markus Walser

Αίτημα για βελτιώσεις στο νόμο για τα ηλεκτρονικά βραχιόλια των κρατουμένων



Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα εξέδωσε γνωμοδότηση στην οποία επισημαίνει ότι πρέπει να γίνουν βελτιώσεις και συμπληρώσεις στο νέο νομοθετικό πλαίσιο που αφορά το θεσμό «της ηλεκτρονικής επιτήρησης υποδίκων, καταδίκων και κρατουμένων οι οποίοι βρίσκονται σε άδεια» (ηλεκτρονικά «βραχιόλια»).

Τα ηλεκτρονικά «βραχιόλια», θα τοποθετούνται στο πόδι του κρατούμενου -εκτός αν για λόγους υγείας αυτό δεν είναι εφικτό όποτε θα τοποθετείται στο χέρι- προκειμένου, όταν λαμβάνουν άδεια, να ελέγχεται ανά πάσα στιγμή το πού βρίσκονται.

Το επίμαχο «βραχιόλι» εμπεριέχει μικροτσίπ και ο κρατούμενος φορώντας το είναι συνδεδεμένος σε 24ωρη βάση με ειδική συσκευή του συστήματος «γεω-εντοπισμού» (GPS).

Η δαπάνη για τη αγορά του ηλεκτρονικού βραχιολιού βαρύνει τον κατάδικο ή υπόδικό, εκτός εάν υπάρχει αποδεδειγμένη οικονομική αδυναμία, οπότε στην περίπτωση αυτή το οικονομικό βάρος αναλαμβάνει το ελληνικό Δημόσιο.

Η Αρχή στην υπ' αριθμ. 1/2014 γνωμοδότησή της αναφέρει ότι το νέο νομοθετικό πλαίσιο ουσιαστικά υποκαθιστά την παραμονή του καταδίκου στις φυλακές. Για το λόγο αυτό πρέπει να είναι έντονη η κρατική παρουσία κατά το στάδιο εφαρμογής και λειτουργίας του νέου συστήματος επιτήρησης των κρατουμένων. Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει το κύριος βάρος και την ευθύνη λειτουργίας του νέου νομοθετικού πλαισίου, αναφέρει η Αρχή.

Ακόμη, η γνωμοδότηση ρίχνει το βάρος της στην προστασία των προσωπικών δεδομένων των καταδίκων, ενώ υπογραμμίζει ότι πρέπει να περιληφθεί στον ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, διάταξη που να αναφέρει ότι τα προσωπικά δεδομένα πρέπει να διατηρούνται για πέντε χρόνια από την ημέρα έναρξης της επιτήρησης του καταδίκου.

Επίσης, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση, πρέπει να προβλεφθεί ρητά η διαδικασία καταστροφής των προσωπικών δεδομένων μετά το τέλος των σκοπών επεξεργασίας τους.

Παράλληλα, αναφέρει η Αρχή, το υπουργείο Δικαιοσύνης πρέπει να καταρτίσει κώδικα δεοντολογίας, ο οποίος θα καθορίζει τις βασικές αρχές προστασίας των προσωπικών δεδομένων των καταδίκων.

ΣΕ ΟΡΙΖΟΝΤΑ... 5ΕΤΙΑΣ Ενα τεστ αίματος προβλέπει το... θάνατο!



Δεν είναι σίγουρο ότι όλοι θα ήθελαν να κάνουν αυτό το τεστ αίματος, το οποίο -όπως ισχυρίζονται οι Φινλανδοί και Εσθονοί επιστήμονες που το ανέπτυξαν- μπορεί να προβλέψει πόσες πιθανότητες έχει κάποιος να ζει ή να πεθάνει μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια για λόγους υγείας, ακόμα κι αν τώρα φαίνεται υγιής.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Κρίστα Φίσερ του εσθονικού πανεπιστημίου του Τάρτου και τον Γιοχάνες Κετούνεν του Ινστιτούτου Μοριακής Ιατρικής του Ελσίνκι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "PLoS Medicine", σύμφωνα με τις βρετανικές «Ιντιπέντεντ» και «Τέλεγκραφ», πήραν δείγματα αίματος από 17.345 γενικά υγιείς ανθρώπους. Ανέλυσαν τα δείγματα για πάνω από 100 βιοδείκτες και ταυτόχρονα παρακολουθούσαν την υγεία των συμμετεχόντων επί μια πενταετία, στη διάρκεια της οποίας πέθαναν οι 684 από διάφορες ασθένειες.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όλοι όσοι πέθαναν, είχαν παρόμοια επίπεδα σε τέσσερις συγκεκριμένους βιοδείκτες: την αλβουμίνη, την άλφα-1 όξινη γλυκοπρωτεϊνη, το κιτρικό οξύ και το μέγεθος των σωματιδίων της λιποπρωτεϊνης πολύ χαμηλής πυκνότητας. Αυτή, κατά τους ερευνητές, είναι κατά κάποιον τρόπο η «υπογραφή» του μελλοντικού θανάτου, ο οποίος μπορεί να επέλθει από ποικίλες ασθένειες, όπως καρκίνο ή καρδιοπάθεια.

Μόνο το 20% περίπου όσων είχαν τα υψηλότερα επίπεδα σε αυτούς τους τέσσερις βιοδείκτες, πέθαναν μέσα στον πρώτο χρόνο. Οι εν λόγω βιοδείκτες σχετίζονται κυρίως με τη λειτουργία του ήπατος και των νεφρών, τη χρόνια φλεγμονή και τις λοιμώξεις, τον ενεργειακό μεταβολισμό και την υγεία των αγγείων του αίματος.

Οι ερευνητές προσπαθούν τώρα να μελετήσουν, αν υπάρχει κάποιο «νήμα» που συνδέει αυτούς τους τέσσερις δυσοίωνους βιοδείκτες. «Πιστεύουμε ότι στο μέλλον αυτά τα τεστ θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εντοπίζονται οι άνθρωποι που φαίνονται υγιείς, αλλά στην πραγματικότητα έχουν σοβαρές ασθένειες, που χρειάζονται θεραπεία. Όμως περισσότερες μελέτες χρειάζονται, προτού αυτά τα ευρήματα καταστεί δυνατό να εφαρμοστούν στην κλινική πρακτική» δήλωσε ο Γιοχάνες Κετούνεν.

Οι Εσθονοί επιστήμονες βρήκαν πρώτοι τους «βιοδείκτες του θανάτου» σε δείγμα 9.842 ανθρώπων και, ήθελαν να βεβαιωθούν, ζήτησαν από τους φιλανδούς ερευνητές να επαναλάβουν το πείραμα σε άλλους 7.503 ανθρώπους, όπως και έγινε - με παρόμοια αποτελέσματα.

Ο καθηγητής Μάρκους Πέρολα του Ινστιτούτου Υγείας της Φιλανδίας δήλωσε ότι δεν περίμεναν να καταλήξουν στα ίδια ευρήματα με τους εσθονούς. «Στην αρχή δεν το πιστεύαμε. Ήταν εκπληκτικό ότι αυτοί οι βιοδείκτες φαίνονταν πράγματι να προβλέπουν τον θάνατο άσχετα από ασθένειες», τόνισε. «Όμως υπάρχει ένα ηθικο ερώτημα», πρόσθεσε. «Θα ήθελε κάποιος να ξέρει τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει να πεθάνει, αν δεν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε γι' αυτό;»

πηγή: ethnos.gr

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

FASHION show


Sex Story – Αιχμάλωτη στον σεξουαλικό τρομοκράτη της




Μόνον παράλογη θα ήταν η 32χρονη Μίνα αν δεν ήταν τρισετυχισμένη με το γάμο της εδώ και επτά χρόνια. Όλα τα έχει, και έναν σύζυγο σκέτο διαμάντι. Τίποτα δεν της λείπει. Κι όσοι την γνωρίζουν χρόνια συμφωνούν ότι σήμερα είναι πιο όμορφη, πιο ελκυστική, πιο ορεκτική. Πραγματικά, η ευτυχία της, η πληρότητά της, από τότε που γνώρισε τον Κωνσταντίνο, δεν κρύβεται στο πρόσωπό της, αλλά και στις καμπύλες της.

Να, όμως, που όλα ανατράπηκαν όταν η Μίνα συνάντησε τυχαία εκείνο το πρωινό τον Πέτρο, τον πρώην της. Είχε να τον δει δέκα χρόνια, της ήταν ολότελα ξεχασμένος, δεν υπήρχε γι’ αυτήν από τότε που χωρίσανε.

Ήταν ένας άνδρας, δέκα χρόνια πιο μεγάλος, άσχετο αυτό, όμως τόσο αταίριαστος γι’ αυτήν. Κι ένας άνθρωπος που δεν της είχε φερθεί καλά. Ένα προστυχόμουτρο, τελικά. Άργησε, αλλά το κατάλαβε πως μαζύ της δεν είχε αισθήματα, ούτε σκέψη να προχωρήσουν σε κανονικό δεσμό. Το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν το σεξ. Κι αυτή είχε μετανοιώσει που είχε παραδοθεί στις βρώμικες, στις ακόλαστες επιθυμίες του.

«Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;» από τον Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας (πρεμιέρα

Στην πρεμιέρα της νέας του παράστασης μας προσκαλεί ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας, την Παρασκευή 7/3/2014, ώρα 21:00, στον πολυχώρο ARTίκι, στο Κρανίδι. Πρόκειται για μια παράσταση του κλασικού έργου τουΈντουαρντ Άλμπι «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;», οι παραστάσεις του οποίου θα συνεχιστούν στις 8, 9, 10, 15, 16, 17, 22, 23, 29 και 30 Μαρτίου.

Τιμή εισιτηρίου: 7€
Για κρατήσεις τηλεφωνήστε έγκαιρα στο 698 698 2224

Δυο λόγια για το έργο:
Ο Τζωρτζ είναι ένας καθηγητής ιστορίας και παντρεμένος με την Μάρθα πάνω από είκοσι χρόνια. Η Μάρθα είναι κόρη του Πρύτανη του Πανεπιστημίου, του «Μεγάλου αφεντικού». Ο Νικ νεαρός καθηγητής βιολογίας και η Χάνυ η γυναίκα του.

Το έργο αρχίζει στις 3 το πρωί όταν ο Τζωρτζ και η Μάρθα γυρίζουν σπίτι τους από ένα πάρτυ που έδωσε ο πατέρας της Μάρθας. Σε λίγο φτάνουν καλεσμένοι από την Μάρθα για ένα ποτό το νεαρό ζευγάρι. Η επίσκεψή τους είναι καταλυτική. Θα ξεσπάσει η πιο συγκλονιστική σκηνή που συνέλαβε θεατρικός συγγραφέας : ομολογίες σπαρακτικές και αμετάκλητες, ότι κρυφό τους ένωνε, όποια ψευδαίσθηση τους έτρεφε θα ξεριζωθεί με ανελέητο τρόπο αυτή τη νύχτα. Η αυγή βρίσκει τους ήρωες γυμνούς πληγωμένους αλλά λυτρωμένους.

Πρόκειται για ένα πανούργο, ειρωνικό έργο μιας ανεστραμμένης διαλεκτικής, χτισμένο κυριολεκτικά πάνω στα κενά, στις σιωπές του και σε όσα δεν μας λέει. Το έργο δε μένει στην παραπλανητικά ρεαλιστική όψη, αλλά πηγαίνει πιο πέρα, δείχνοντας καθαρά τι υπάρχει στην πίσω πλευρά του καθρέφτη ενός ολόκληρου πολιτισμού που ράγισε…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία - Προσαρμογή κειμένου: Μόνικα Κολοκοτρώνη
Σκηνικό - κοστούμια: Νατάσσα Παπαστεργίου
Κατασκευή σκηνικού: Γρηγόρης Καμπούρης - Γιώργος Βύνιος - Σωτήρης Νταουλιάρης
Φωτισμοί - Video: Παντελής Κοντάκης
Μακιγιάζ: Μαρίνα Νταουλιάρη

Παίζουν:

Μάρθα: Βίκυ Παπάζογλου
Τζωρτζ: Δημήτρης Σίδερης
Χάνυ: Μαρία Παπαϊωάννου
Νικ: Γιώργος Πέλλας

Απαραίτητη η γονική συναίνεση για την παρακολούθηση του έργου από παιδιά κάτω των 15 ετών.

Προηγείται στις δημοσκοπήσεις ο Σταύρος Θεοδωράκης

















Αναστάτωση στο πολιτικό κατεστημένο της χώρας έχει προκαλέσει σημερινή δημοσκόπηση της GPO για το Mega.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της GPO, προηγείται το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη με 65,5% και ακολουθούν η ΕΡΕ με 15,6% και η Ένωση Κέντρου με 8,3%. Στην τέταρτη θέση είναι η Δούκισσα Νομικού και ακολουθεί η Πάολα.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της GPO, πιο δημοφιλής πολιτικός είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ στην δεύτερη θέση είναι το σακίδιο του Σταύρου Θεοδωράκη, και στην τρίτη η Λάσι.

Στο ερώτημα «ποιος θεωρείτε πως μπορεί να απειλήσει τον Σταύρο Θεοδωράκη στον δρόμο προς την πρωθυπουργία;», η πλειοψηφία απαντά «ο κακός του εαυτός», ενώ δεύτερος κυριότερος αντίπαλος του Σταύρου Θεοδωράκη είναι ο Γιώργος Οικονομέας, ένας ακόμα αδιάφθορος δημοσιογράφος του Mega, που σκέφτεται να κάνει κόμμα, για να κεφαλαιοποιήσει την αγάπη του κόσμου από την άψογη και ακέραιη στάση του απέναντι στον πλουτοκράτη Βίκτωρα Ρέστη.

Χιλιάδες Αθηναίοι έχουν μαζευτεί έξω από το σπίτι του Σταύρου Θεοδωράκη και του φωνάζουν «Σταύρο, είσαι ο πρωθυπουργός», ενώ θέλουν να τον πάρουν στα χέρια και να τον πάνε σηκωτό στο Μέγαρο Μαξίμου.

EΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΤΟΛΟΥ

Εθελοντικός καθαρισμός της εισόδου του Τολού 27/2/2014

https://www.facebook.com/photo.php?

Τίρυνθα – Η Κυκλώπεια πόλη


























Η Τίρυνθα είναι χτισμένη πάνω σε έναν χαμηλό λόφο. Βρίσκεται στο όγδοο χιλιόμετρο του δρόμου Άργους – Ναυπλίου. Υπάρχουν ίχνη κατοίκησης από την νεολιθική εποχή μέχρι την ύστερη αρχαιότητα, αλλά άκμασε ιδιαίτερα την εποχή του χαλκού. Περίπου το 2700 με 2200 π.Χ., υπήρχαν πολλοί κάτοικοι και ένα κυκλικό κτήριο στην κορυφή του λόφου χτισμένο με τον “Κυκλώπειο” τρόπο.Υποτίθεται ότι περίπου το 1600 με 1000 π.Χ. ο λόφος οχυρώθηκε με τακυκλώπεια τείχη από τον μυθικό ιδρυτή του τον Προίτο, ο οποίος λόγω της διαμάχης του με τον αδερφό του Ακράσιο αυτοεξορίστηκε στην Λυκία. Όταν επέστρεψε όμως έφερε μαζί του και τους Κύκλωπες οι οποίοι και έχτισαν τα μυθικά τείχη της πόλης. Με την Τίρυνθα συνδέονται οι μυθικοί ήρωες Βελλερεφόντης, Περσέας και Ηρακλής. Κατά τους ιστορικούς χρόνους η Τίρυνθα μετά από τις συνηθισμένες συγκρούσεις ( που είναι και η αιώνια κατάρα μας) καταστράφηκε από το Άργος στις αρχές του 5ου αιώνα και απο τότε ουσιαστικά δεν ξανακατοικήθηκε.Ο Ερρίκος Σλήμαν κάνει (δυστυχώς ή ευτυχώς) ανασκαφές στα έτη 1884 και 1885. Ευτυχώς γιατί έβγαλε στο φως άλλο ένα κομμάτι λαμπρής ιστορίας, και δυστυχως γιατί ο χώρος έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από τις απρόσεκτες ανασκαφές του με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί για πάντα αξιοπρόσεκτα ευρήματα. Όμως ότι και να κατέστρεψε ο Σλήμαν σίγουρα έχει λιγότερη ευθύνη από το ελληνικό κράτος που με ελαφρά την καρδία αδιαφόρησε (όπως εξάλλου κάνει πάντα) αφήνοντας εκτεθειμένο στο έλεος αρχαιοκάπηλων και καιρικών φαινομένων το μνημείο.

Κανείς δεν ξέρει τι στοιχεία έχουν κλαπεί ή καταστραφεί ή παραποιηθεί μεταφερόμενα σε άλλο σημείο για να ταιριάζουν με την “επικρατούσα θεωρεία” περί των αρχαίων Ελλήνων που διαδίδουν (δυστυχώς ακόμη και δικοί μας) “Εβραιοφοινικόπληκτοι”, ευφάνταστοι, “δήθεν” ειδικοί, περί καταγωγής και ιστορικής απαρχής του ελληνικού πολιτισμού.Έτσι το μυστήριο της Τίρυνθας παραμένει άλυτο. Οι τεράστιες πέτρες, πελεκημένες με περίεργο τρόπο, χρειάζονται πράγματι “Γίγαντες” για να μεταφερθούν και να χτιστούν. Οι “ειδικοί” παρατάσσουν αρκετές δικαιολογίες – θεωρείες για το πως χτίστηκαν τα κυκλώπεια τείχη αλλά καμία αρκετά πειστική που να δικαιολογεί την πραγματικά τεράστια ομοιότητα των τειχών με παρόμοια μεγαλιθικά μνημεία σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ίχνη της δραστηριότητας των “Γιγάντων” συναντάμε (πέρα από τον ελληνικό χώρο) στην Ευρώπη, στο Λίβανο, στην Ασία, στην κεντρική Αμερική με τους άγνωστους πολιτισμούς των Ίνκας, Μάγιας, Ολμέκας, Τολτέκας κλπ. Ακόμη και το απομονωμένο νησί του Πάσχα έχει τέτοια ίχνη με τα κυκλώπεια αγάλματα του. Κάτι όμως που δεν είναι γνωστό στο ευρύ κοινό είναι ότι και η Μάλτα έχει παρόμοιες μεγαλιθικές κατασκευές που χρονολογούνται (από Μαλτέζους αρχαιολόγους) στο 15.000 π.Χ. και μόνο οι Έλληνες αρχαιολόγοι επιμένουν να χρονολογούν τις αντίστοιχες δικές μας το 1000 π.Χ! (Εάν είναι δυνατόν δηλαδή τέτοια μετριοπάθεια!).Όσο λοιπόν η επίσημη αρχαιολογία θα επιμένει να χρονολογεί τα διάφορα μεγαλιθικά μνημεία από το 2000 π.Χ μέχρι το 1000 μ.Χ, παραβλέποντας (εσκεμμένα) ότι δεν ταιριάζει στις χρονολογήσεις αυτές, η πραγματική ιστορία και προέλευση της Τίρυνθας θα παραμένει άγνωστη και μυστήρια.

Ιωάννης Καρυοφυλάκης