Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

«Δεν αλλάζει ο Καλλικράτης – δεν σπάνε οι δήμοι»



Στις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ απέδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης την κυβερνητική απόφαση να μη γίνουν αλλαγές στον Καλλικράτη σε σχέση με τα όρια των δήμων. Σύμφωνα με όσα είπε σε συνέντευξή του στο Star, δεν πρόκειται να «σπάσουν» δήμοι, όχι τουλάχιστον πριν από τις εκλογές του Μαίου. Και αυτό γιατί, όπως εξήγησε, μια τέτοια αλλαγή δεν θα περνούσε από τη Βουλή, λόγω της κατηγορηματικής αντίθεσης του ΠΑΣΟΚ που έχει διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσει μια τέτοια νομοθετική ρύθμιση. Ο κ. Μιχελάκης υπερασπίστηκε πάντως την ανάγκη να γίνουν αλλαγές στονΚαλλικράτη, αναφερόμενος ειδικά στο παράδειγμα της Λέσβου όπου 13 δήμοι έγιναν ένας, το οποίο θεωρεί ως κατεξοχήν περίπτωση ανορθολογισμού.

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΖΟΥΝ


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου egerssi@otenet.gr www.apostoloupanos.gr twitter:@egerssi Συμπληρώθηκαν 18 ολόκληρα χρόνια από την εφιαλτική εκείνη χειμωνιάτικη νύχτα του Ιανουαρίου του 1996, στα Ίμια, που έμελλε να δρομολογήσει πολύ άσχημες εξελίξεις στα Εθνικά μας ζητήματα. Μέχρι τότε θεωρούσαμε αυτονόητη την κυριαρχία μας στο Αιγαίο πέλαγος, παρότι υφίστατο από πλευράς Τουρκίας το casus belli. Όμως, στις 31 Ιανουαρίου 1996, αυτή η υπεροχή μας αμφισβητήθηκε έντονα. Την παγωμένη εκείνη βραδιά, μέσα στο καταχείμωνο, ανετράπησαν βίαια οι ισορροπίες στην περιοχή. Η νεοταξική συνωμοσία τέθηκε σε πλήρη εφαρμογή. Πρωταγωνιστές στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου της κρίσεως, η Τουρκία

Μέ ιδιαίτερη λαμπρότητα θά εορτασθεί και φέτος η Υπαπαντή του Χριστού στίς Λίμνες τήν 1 και 2 Φεβρουαρίου


Αναμένεται φέτος η προσέλευση κόσμου να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο

Ηδη από τόν Σύλλογο Λιμνιατών Κορίνθου, με πρωτοβουλία τού Προέδρου Κων।νου Πίτσιου εχει ναυλωθεί λεωφορείο για την δωρεάν μεταφορά αυτών πού δέν εχουν τήν δυνατότητα να ελθουν με δικά τους μέσα απο Κόρινθο και Αρχαία κόρινθο

Ενόχληση Σαμαρά για τις απουσίες υπουργών από τον Κοινοβουλευτικό έλεγχο









Την οργή του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προκάλεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, το φαινόμενο των άδειων υπουργικών εδράνων το πρωί της Παρασκευής, ημέρα κατά την οποία με βάση τον κανονισμό η κυβέρνηση καλείται να απαντήσει στις επίκαιρες ερωτήσεις και επερωτήσεις των βουλευτών. .

«Πρόκειται για την τελευταία φορά που συμβαίνει, και ξέρουν τι σημαίνει αυτό» δήλωσε σε στενούς του συνεργάτες στο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός.

Ναυπλιακής Επανάσταση με σκοτάδι........ Φυλακή του Κολοκοτρώνη Θα σβήσουμε τα φώτα στο Παλαμήδι σήμερα ....! ??

Μετά τη δίκη και την καταδίκη του Θ. Κολοκοτρώνη και του Δ. Πλαπούταστο Βουλευτικό για εσχάτη προδοσία στις 26 Μαΐου 1834, από το καθεστώς της Αντιβασιλείας, οι δυο αγωνιστές της ελευθερίας φυλακίστηκαν στοΠαλαμήδι. Το πρόβλημα της φυλακής του αγωνιστή της ελευθερίας Θ. Κολοκοτρώνη στο Παλαμήδι έχει πάρει σήμερα μυθολογικές διαστάσεις. Τα πλήθη των επισκεπτών σύμφωνα με τιςαναρτημένες πινακίδες, επισκέπτονται και βλέπουν ως φυλακή του Κολοκοτρώνη ένα θεοσκότεινο βαθύ μπουντρούμι – αποθήκη χωρίς διαμορφωμένο δάπεδο, όπου διατηρείται ανέπαφος ο επικλινής φυσικός βράχος με μια μικρή πυλίδα διαστ. 1.05 X 0,69 μ. από την οποία μπορεί να εισέλθει κανείς μόνο σκυφτός, στον κεντρικό προμαχώνα του Αγίου Ανδρέα, αμέσως στη νότια πλευρά της ομώνυμης εκκλησίας.

Η καθιερωμένη αυτή άποψη είναι ατεκμηρίωτη, δημιούργημα λαϊκής φαντασίας και άγνοιας κατά την μεταπολεμική περίοδο και προφανώς πρόκειται για χαρακτηριστική ιστορική πλάνη, λαμβάνοντας υπόψη το σκοτεινό και παντελώς ακατάλληλο του χώρου για φυλακή χωρίς κανένα άνοιγμα για στοιχειώδη φωτισμό, απαραίτητο για την επιβίωση ενός ανθρώπου, συγκρίνοντάς τον μάλιστα και με τις σωζόμενες φυλακές καταδίκων βαρυποινιτών στον προμαχώνα του Μιλτιάδη που διαθέτουν κανονικές πόρτες και φεγγίτες. Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Θ. Κολοκοτρώνης στα απομνημονεύματά του αναφέρεται συνοπτικά στη φυλάκισή του στο Παλαμήδι μετά την καταδίκη του χωρίς καμιά περιγραφή της φυλακής.  φώτα .........ααααα     

Διαμαρτυρία αγροτών στα διόδια Νεστάνης Από τη Λακωνία, τη Μεσσηνία και την περιοχή των Δολιανών

Διαμαρτυρία στα διόδια Νεστάνης πραγματοποίησαν από τις 15.00 αγρότες από τη Λακωνία, τη Μεσσηνία και την περιοχή των Δολιανών, καταγγέλλοντας «την εξαθλίωση του μικρομεσαίου αγρότη» λόγω των νέων φορολογικών ρυθμίσεων.

Αποκριάτικος χορός της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου

Σας προσκαλούμε το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014, στις 20:30, στο εστιατόριο "Τα Κιούπια" στα Πυργιώτικα. Ζωντανή μουσική. Τιμη εισητηρίου: 15 € (ενήλικες), 8€ (παιδιά). (απεριόριστο ποτό και φαγητό), πληρ.-κρατήσεις: 2752 0 27474

Εκδήλωση στην Παιδική-Νεανική Βιβλιοθήκη



«Χάρης και Φάρις» της Γιώτας Κ. Αλεξάνδρου.

Ένα μουσικό κουκλο-θεατρικό δρώμενο για τους μικρούς μας φίλους
Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014, 11:00 π.μ.,
Παιδική – Νεανική Βιβλιοθήκη, Πάρκο Μπόνη
Είσοδος Ελεύθερη
Η Παιδική - Νεανική Βιβλιοθήκη, που λειτουργεί στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Άργους Μυκηνών (Κ.Ε.Δ.Α.-Μ), σε συνεργασία με τις εκδόσεις Βιβλιόφωνο καλούν τους μικρούς τους φίλους σε μια διασκεδαστική συνάντηση με την παιδαγωγό-ηθοποιό-συγγραφέα Γιώτα Κ. Αλεξάνδρου. Η συγγραφέας μετά από την επιτυχία που σημείωσε η παρουσίαση του παραμυθιού της «Οι νταήδες του βυθού και ο Ρομπέν των θαλασσών» στην Παιδική-Νεανική Βιβλιοθήκη, στο παρελθόν, μας επισκέπτεται ξανά για να γνωρίσουμε το νέο της βιβλίο «Χάρης και Φάρις». Πρόκειται για μια ιστορία για τη φιλία πέρα από σύνορα και γλωσσικούς περιορισμούς. Μέσα από ένα κουκλοθεατρικό δρώμενο και πολύ παιχνίδι, οι μικροί μας φίλοι θα γνωρίσουν τους δύο ήρωες και θα ανακαλύψουν την αξία της αλληλεγγύης και της φιλίας!

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΓΛΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΧΡΗΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟ


Ο καθηγητής φυσικής αγωγής και πρόεδρος του "Αργολικού Γυμναστικού Συλλόγου Ναυπλίου" στις επόμενες δημοτικές εκλογές θα είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Χρήστου Γραμματικόπουλου. Ο Μιχάλης Αντώνογλου διετέλεσε προπονητής της "Αλκυώνας" και του "Αργολικού" σε άντρες και γυναίκες αντίστοιχα επί 25 χρόνια σε εθνικές κατηγορίες. Δίδαξε το άθλημα του χάντμπολ σε πάνω από 5.000 παιδιά και στόχος του πάντα ήταν να φέρνει τα παιδιά στον αθλητισμό. Όραμά του ήταν 

Το ζώο της εβδομάδας: Αλεπού (Vulpes vulpes)




To ζώο αυτό έχει χρησιμοποιηθεί σε παροιμίες, γνωμικά, μύθους, όπου και συνδυάζεται με την εξυπνάδα, την πονηριά, τη στρατηγική. Η εξυπνάδα και η μεγάλη ικανότητα προσαρμογής της, την οδηγούν συχνά κοντά σε ανθρώπινες εγκαταστάσεις και δραστηριότητες όπου και προσπαθεί να επιβιώσει από τα μικρόσωμα οικόσιτα ζώα, σκουπίδια (απορρίμματα), ακόμα και τα τρωκτικά που αυτά προσελκύουν. Έχοντας ακολουθήσει την μοίρα άλλων σαρκοφάγων θηλαστικών στη χώρα μας, η επικήρυξή της από το Υπουργείο Γεωργίας είχε ως αποτέλεσμα τη θανάτωση περίπου 56.000 ατόμων ανά έτος κατά το διάστημα 1975-1984. Ευτυχώς αυτές οι παράλογες και αναίτιες τακτικές έχουν πλέον εκλείψει, όπως και η μακάβρια μόδα της γούνας από αλεπού.

Μια συγκινητική ιστορία αγάπης ανάμεσα σε ένα άρρωστο παιδί και σε έναν σκύλο!!!! Έχει τρελάνει ΟΛΟ το διαδίκτυο!!!











Μια συγκινητική ιστορία αγάπης, τρυφερότητας αλλά και δυνατής φιλίας έρχεται από το μακρινό Τενεσί των ΗΠΑ και αφορά στη σχέση ενός σκύλου, της Juno, και του 6χρονου σήμερα Lucas Hembree, ο οποίος πάσχει από μια σπάνια ασθένεια που επηρεάζει το νευρολογικό σύστημα και οδηγεί σε βέβαιο θάνατο.
Για να δούμε την ιστορία λοιπόν...
Ο Lucas από την ηλικία των 2 ετών διαγνώστηκε με το σύνδρομο Sanfilippo, μια κληρονομική, μεταβολική ασθένεια που προκαλείται από την απουσία ή δυσλειτουργία ενός ενζύμου που απαιτείται για να διασπαστούν τα μόσρια του σακχάρου στον οργανισμό. Καθώς ο καιρός προχωράει τα άτομα χάνουν την ικανότητα να μιλήσουν, να περπατήσουν και να φάνε.


Στημένα γκάλοπ...

Είναι λυπηρό να βλέπεις στημένα γκάλοπ από τις γνωστές εταιρίες δημοσκοπήσεων και να βγάζουν αποτέλεσμα με πρώτο τον Συριζα αλλά ως καταλληλότερο πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά. Μα τόσο ηλίθιους περνούν τους έλληνες και τους βάζουν ερωτήματα παγίδες για να τσοντάρουν και αυτοί (οι εταιρίες )

Ολοένα και περισσότερα γκαλόπ έρχονται στην επιφάνεια σε διάφορα δημοσιογραφικά σάιτ, εφημερίδες, κανάλια κλπ.
Όλα αυτά κατόπιν παραγγελιάς.
Ιδιαίτερα στα σάιτ μεγάλων συμφερόντων και στα ΜΜΕ.
Αυτό σημαίνει ότι το τάδε κανάλι ή εφημερίδα, που διαπλέκεται με συγκεκριμένα οικονομικά- πολιτικά συμφέροντα, πλήρωσε την δείνα εταιρία δημοσκοπήσεων για να τις βγάλει, με "επιστημονικό" τρόπο τα αποτελέσματα όπως τα θέλουν τα συγκεκριμένα μεγάλα συμφέροντα.....

Αν είσαι άρρωστος γιατί βλέπεις τηλεόραση ..? facebook

Dimitris Kostouros

Καλημέρα Παρασκευή και μπροστά μας εορταστικό Σ/Κ. Είμαι πολυ ευτυχισμένος που έφτασα να δω την Παρασκευή. Ξέρετε γιατι; Ήμουνα στο κρεββάτι τρεις ημέρες με ίωςη και έβλεπα τηλεόραση. Με όλα αυτά που άκουγα δεν πίστευα ότι θα φτάσω να δω Παρασκευή. Φοβήθηκα πραγματικά. Το μόνο διασκεδαστικό ήταν κάποιες δηλώσεις ενός τρομαγμένου πανικόβλητου υποψηφίου που έβριζε τους πάντες. Πάλι καλά.





                                                                       ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ 

Γ. Μιχελάκης: «Με τροπολογία θα ρυθμιστεί η ημερομηνία των εκλογών ΟΤΑ»



Αμεσα στη Βουλή θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση (τροπολογία) για να πραγματοποιηθεί ο β γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών μαζί με τις ευρωεκλογές στις 25 Μαίου και όχι α γύρος όπως ζητούν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ,ΔΗΜΑΡ και πολλοί δήμαρχοι. Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης μιλώντας στο Star ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση αλλαγής του κυβερνητικού σχεδιασμού σε σχέση με τις ημερομηνίες και υποστήριξε ότι ο «Καλλικράτης» σε σχέση με τη συγκεκριμένη πρόβλεψη έχει «ασάφειες», ενώ επέμεινε ότι ούτε το οικονομικό κόστος θα είναι μεγαλύτερο.

«Φεύγω, μετα από 18 μήνες Ο Μεγάλος απών ΤΑΤΟΥΛΗΣ



πραγματοποιήθηκε,σήμερα το μεσημέρι, στην κατάμεστη αίθουσα συνεδρίων του πρώην ΕΛΚΕΠΑ, η τελετή παράδοσης-παραλαβής του απερχόμενου Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλη Αγγελάκα στο διάδοχό του Γιώργο Διδασκάλου.


Ο κ. Αγγελάκας, στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του, έκανε ένα σύντομο απολογισμό του έργου που επιτεύχθηκε στο χρονικό διάστημα που υπηρέτησε ως Γενικός Γραμματέας Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου, κυρίως στους τομείς: της μεταστέγασης υπηρεσιών σε δημόσια κτίρια, της λειτουργίας υπηρεσιών μιας στάσης για τους αλλοδαπούς, της λειτουργίας της ομάδας Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, της κατεδάφισης αυθαιρέτων, της καταγραφής των κληροδοτημάτων, της υλοποίησης του ΕΣΠΑ και της προώθησης των σχέσεων της πανεπιστημιακής με την επιχειρηματική κοινότητα, καθώς και με τους πόλους καινοτομίας και έρευνας. Δήλωσε, δε, με έμφαση ότι κατάφερε να επιτύχει πολύ περισσότερα απ’ όσα προσδοκούσε, χάρη στους άριστους και επιστημονικά καταρτισμένους συνεργάτες του και στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αλλά και στην άριστη συνεργασία του με τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες.

Aυξάνεται από σήμερα η τιμή των τσιγάρων















Αύξηση επέρχεται από σήμερα 31 Ιανουαρίου στη σταθμισμένη μέση τιμή λιανικής πώλησης των τσιγάρων.
Σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρη για τον υπολογισμό από 31 Ιανουαρίου 2014 του ειδικού φόρου κατανάλωσης των τσιγάρων ορίσθηκε ως σταθμισμένη μέση τιμή λιανικής πώλησης των τσιγάρων το ποσό των 175,15 ευρώ η φορολογική μονάδα (1 Φ.Μ. = 1.000 τσιγάρα). Η προηγούμενη σταθμισμένη μέση τιμή λιανικής πώλησης των τσιγάρων για τον υπολογισμό του ειδικού φόρου κατανάλωσης ήταν 162,27 ευρώ η φορολογική μονάδα.

Γίνε Αιμοδότης Δώσε Αίμα



**Δεσμοί Αίματος** Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2014  Κιβερι αργολιδος . (ώρα 17:00 - 20:30).

Γιάννης Μανώλης: ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δύο γάιδαροι μαλώνουνε σε ξένο αχυρώνα – ουαί υμίν υποκριταί


Με αφορμή τις φιλονικίες μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τις επιστρεφόμενες «μίζες» 17.000.000 ευρώ και την επίμαχη αφίσα της ΝΔ, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας ΜΕΡΑς Γιάννης Μανώλης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Δύο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα.
Το ΠΑΣΟΚ της διαφθοράς, της μίζας και της διαπλοκής από τη μία και η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά που μετέτρεψε τη Βουλή σε πλυντήριο σκανδάλων από την άλλη.
Ουαί υμίν υποκριταί Γραμματείς και Φαρισαίοι.
Τα κλεμμένα 17 εκατομμύρια ευρώ είναι μόνο μια σταγόνα στον ωκεανό από όσα έκλεψαν.
Και στον κρατικό κορβανά επιστρέφονται αποκλειστικά με ενέργειες της Δικαιοσύνης από όλους αυτούς τους μιζαδόρους που προσπάθησε να αθωώσει με τις εξεταστικές – παρωδία για τα εξοπλιστικά και τα υποβρύχια το διαπλεκόμενο σύστημα της συγκυβέρνησης».

ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ: Δείτε τα νέα επεισόδια 319 εως 323

ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ

Eπεισόδιο 319 
http://www.datemule.com/videos?v=61d_752c6a9c8d5649
ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 320 
http://www.datemule.com/videos?v=45o_652c6b33f93404

Επεισόδιο 321
http://www.datemule.com/videos?v=63t_352c6cf2ce05a0

Επεισόδιο 322
http://www.datemule.com/videos?v=32n_552c6df7f4bdde

Επεισόδιο 323
http://www.datemule.com/videos?v=25a_452c70e12b17ec

Αστυνομικές ταυτότητες «γιοκ» μέχρι αρχές Μαρτίου!


Τελείωσαν το χαρτί και οι αυτοκόλλητες ταινίες - Μέχρι το υπουργείο να προμηθευτεί νέα παρτίδα θα εκδίδονται δελτία μόνο σε απολύτως αναγκαίες περιπτώσεις
Σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει με την έκδοση των αστυνομικών ταυτοτήτων καθώς έχει τελειώσει το χαρτί και οι αυτοκόλλητες ταινίες και μέχρι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης να προμηθευτεί νέα παρτίδα θα εκδίδονται δελτία μόνο σε απολύτως αναγκαίες περιπτώσεις.

Από τις αρχές της εβδομάδας σε όλα τα τμήματα ασφαλείας της χώρας έφθασε σήμα από το αρχηγείο, που αναφέρει ότι μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου λόγω της έλλειψης χάρτου θα εκδίδονται μόνο τα απαραίτητα δελτία καθώς το πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί άμεσα και χρειάζεται τουλάχιστον ένας μήνας έως ότου παραλειφθούν οι νέες παρτίδες.

Τι δηλώνει ο Ανδρέας Μικρούτσικος στο facebook


Την ώρα που η Δήμητρα Ρουμπέση πλέει σε πελάγη ευτυχίας με τον σύζυγό της και τον μικρό τους γιο, ο Ανδρέας Μικρούτσικος δηλώνει στο facebook άνεργος...

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από το Μελέτησέ το, από το καλοκαίρι, ο παρουσιαστής ασχολείται με την αυτοβιογραφία του, γράφοντας για όσα έζησε εντός και εκτός πλατό. Καταφύγιό του είναι η Μήλος και στο πλευρό του έχει τον γιο του και ελάχιστους καλούς φίλους.

Στην εντατική λόγω γρίπης δύο ασθενείς ανά ημέρα


Αυξάνεται σημαντικά η επίπτωση της γρίπης στον πληθυσμό, με πλέον ευπαθείς ομάδες τους παχύσαρκους. Σημαντική είναι η επίπτωση της εποχικής γρίπης και στις

Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), καθώς τις τελευταίες δέκα ημέρες ασκείται πίεση στο σύστημα με σταθερή ζήτηση για δύο κρεβάτια Εντατικής την ημέρα.

16χρονος πέθανε στον ύπνο του



Στα μαύρα έχει ντυθεί η Αχαΐα μετά τον ξαφνικό θάνατο του 16χρονου Γιώργου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στον ύπνο του στο σπίτι του στην περιοχή Διγελιώτικα.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα τα αίτια του θανάτου του ήταν παθολογικά αλλά τις απαντήσεις θα δώσει η νεκροψία-νεκροτομή. H μητέρα του άτυχου αγοριού είναι συντετριμμένη καθώς εκείνη τον βρήκε νεκρό στο υπνοδωμάτιό του.

Τρίπολη: Αίσιο τέλος με την εξαφάνιση ηλικιωμένης


Στο χωριό Θάνα Αρκαδίας εντοπίστηκε ύστερα από μαρτυρία γυναίκας, που την είχε δει νωρίτερα, η 94χρονη Ελένη Χαμπηλομάτη, η οποία είχε εξαφανιστεί από το σπίτι της στην Τρίπολη
Σύμφωνα με πληροφορίες του kalimera-arkadia.gr, είναι καλά στην υγεία της και μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

Ανοιγόκλεισε τα μάτια του ο Σουμάχερ



Είναι μόνο ένα μικρό βήμα, αλλά ταυτόχρονα και μία πρώτη ελπίδα…
Σύμφωνα με την «L’ Equipe», ο οργανισμός του Μίχαελ Σουμάχερ αντιδρά θετικά στη σταδιακή αφύπνισή του από το τεχνητό κώμα, στο οποίο βρισκόταν από τις 29 Δεκεμβρίου, όταν τραυματίστηκε στο κεφάλι κάνοντας σκι… μέχρι χθες απ’ όταν και οι γιατροί αποφάσισαν να τον “ξυπνήσουν”.

H πίσω όψη της Adriana Lima ανάβει… φωτιές












Μια από τις πιο περιζήτητες καλλονές της Victoria’s Secret είναι η Adriana Lima! Μπορεί να έχει κάνει δύο εγκυμοσύνες, το κορμί της παρ’ όλα αυτά παραμένει το ίδιο αψεγάδιαστο από τότε που έκανε τα πρώτα της βήματα στο χώρο του μόντελινγκ.Ο μελαχρινός άγγελος πόζαρε με εσώρουχα της εταιρείας και κατάφερε για ακόμη μια φορά να τρελάνει τους θαυμαστές της με τις πόζες 





της.Πρόσφατα το γνωστό οικονομικό περιοδικό «Forbes» κατέταξε τη Lima στην 4η θέση με τα πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα, με εισόδημα τη χρονιά που μας πέρασε 4,4 εκατομ. δολάρια.

Φυσιολογικοί οι μετασεισμοί στον Κορινθιακό Κόλπο



«Δεν συνιστούν κάποιο σημαντικό γεγονός οι σεισμικές δονήσεις που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες στον δυτικό Κορινθιακό κόλπο», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σεισμολόγος ερευνητής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Ιωάννης Μπασκούτας.

Μάλιστα τις χαρακτήρισε συνηθισμένες και φυσιολογικές στο πλαίσιο της σεισμικότητας της περιοχής και όπως τόνισε δεν συνδέονται με τους σεισμούς της Κεφαλονιάς.

Διαβάστε στην ΣΗΜΕΡΙΝΗ που κυκλοφορεί…


Διαβάστε στη ΣΗΜΕΡΙΝΗ που κυκλοφορεί την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου σε όλα τα σημεία πώλησης Τύπου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου: 440.000 θέσεις εργασίας. Τρεις πυλώνες κατά της ανεργίας.

Κλοπή καλωδίων στο δημοτικό φωτισμό του Αριοχωρίου



Ο κίνδυνος για ατυχήματα είναι προφανής και ο λόγος ανήκει στον Εισαγγελέα και την Αστυνομική Αρχή
Για τέταρτη φορά, σε δύο σημεία της περιοχής του Αριοχωρίου και επί της παλαιάς εθνικής οδού, δε λειτουργεί ο δημοτικός φωτισμός, διότι τα καλώδια εκλάπησαν – από αθιγγάνους μάλλον. Εκείνοι που τα έκλεψαν, έσκαψαν όρυγμα βάθους ενός μέτρου περίπου. Μάλιστα, χρησιμοποιούν για τους σκοπούς τους ειδικά τσεκούρια με ξύλινες λαβές αλλά και άλλα κατάλληλα εργαλεία, ώστε να αυτοπροστατεύονται.
Οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι και ανήσυχοι με όλα αυτά τα γεγονότα.

Η Εφορία στον υπολογιστή σας



Τέλος εποχής για τις ουρές και την ταλαιπωρία στην Εφορία. Τα ταμεία στις ΔΟΥ «κατέβασαν» ρολά και οι συναλλαγές γίνονται πλέον ηλεκτρονικά, ενώ όλοι οι φόροι εξοφλούνται στις τράπεζες ή στα ΕΛΤΑ.

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ 15ΧΡΟΝΗ Εκβίαζαν 55χρονο ότι θα βγάλουν στη φόρα προσωπική ερωτική ταινία του!


Μια περίεργη υπόθεση εκβιασμού κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης όταν 55χρονος συνταξιούχος κατήγγειλε ότι πέντε Βούλγαροι του ζητούσαν χρήματα για να μην «ανεβάσουν» στο διαδίκτυο βιντεοσκοπημένη ερωτική συνεύρεσή του με 24χρονη.

ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ Eurostat: Καλπάζει η ανεργία σε Ελλάδα και Κύπρο


Στο 27,8% διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Οκτώβριο, σημειώνοντας ελαφριά αύξηση σε σχέση με τον Σεπτέμβριο (27,7%), σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Εξάλλου, σταθερή στο 12% παραμένει η ανεργία στην Ευρωζώνη από τον Οκτώβριο ώς το Δεκέμβριο, ενώ στην «ΕΕ των 28» η ανεργία μειώθηκε ελαφρώς από 10,8% το Νοέμβριο σε 10,7% το Δεκέμβριο. Δεν υπάρχουν στοιχεία για την ανεργία στην Ελλάδα το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο.

Ομιλία Μητροπολίτη Νεκτάριου στους εκπαιδευτικούς της Αργολίδας


O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014, ημέρα της μνήμης των προστατών της παιδείας Τριών Ιεραρχών, στο ξενοδοχείο «ΑΜΑΛΙΑ» στο Ναύπλιο παρουσία και του Επισκόπου Επιδαύρου Καλλινίκου, συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης του Νομού Αργολίδος.

Η πόλη του Ναυπλίου τιμά τον πολιούχο της Άγιο Αναστάσιο



Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Ι.Κωστούρος και το Δημοτικό Συμβούλιο σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εορταστικές εκδηλώσεις μνήμης του Αγίου Αναστασίου του Ναυπλιέως, που θα τελεστούν την 31η Ιανουαρίου και την 1η Φεβρουαρίου 2014 στον Ιερό Ναό του Αγίου Αναστασίου και στον Ιερό Ναό της Παναγίας στο Ναύπλιο.
Πρόγραμμα εορτασμού μνήμης του Αγίου Αναστασίου του Ναυπλιέως:
31 Ιανουαρίου, ημέρα Παρασκευή
Ώρα 6.30μ.μ: Μέγας Εσπερινός στην Εκκλησία του Αγίου Αναστασίου χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αργολίδος Κου Νεκταρίου και άλλων Σων Μητροπολιτών.

18 και 25 Μαΐου οι εκλογές


Παρά τις πολλαπλές αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά και επίσημα ότι θα πραγματοποιηθούν 18 και 25 Μαϊου οι εκλογές. Ο Υπουργός τόνισε συγκεκριμένα ότι στις 18 Μαϊου πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ενώ στις 25 Μαϊου οι Ευρωεκλογές.

Εκσυγχρονίζεται το Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους-Παραχώρηση κτιρίου από το Δήμο Άργους-Μυκηνών για φύλαξη των αρχαιοτήτων


Ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος υποδέχθηκε σήμερα την Αρχαιολόγο & ∆ιευθύντρια της Εφορείας ΠΡΟΪΣΤ. & ΚΛΑΣ. ΑΡΧ/ΤΩΝ κα Άλκηστις Παπαδημητρίου προκειμένου να συνεργαστούν στην υλοποίηση του έργου Εκσυγχρονισμού Αρχαιολογικού Μουσείου Άργους συνολικού προϋπολογισμού 4.050.000€ που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με φορεά υλοποίησης το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 03-02-2014 ΣΤΗ ΔΑΛΑΜΑΝΑΡΑ





ΤΟ Δ.Σ. αποφάσισε την πραγματοποίηση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας στο Δημοτικό Σχολείο Δαλαμανάρας, τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014 στις 6:30 το απόγευμα, ώστε να παρθούν αποφάσεις σχετικά με το θέμα « Δράσεις για την αποτροπή της διαδικασίας της αξιολόγησης-αυτοαξιολόγησης».

Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση θα παραβρεθούν δύο μέλη της Δ.Ο.Ε.

Πιστεύουμε ότι η συμμετοχή όλων των συναδέλφων είναι επιβεβλημένη διότι το θέμα της ΄΄ Αυτοαξιολόγησης-Αξιολόγησης΄΄ βρίσκεται σε κρίσιμη φάση με τις αντιδράσεις των συναδέλφων αλλά και των εκπαιδευτικών φορέων να γενικεύονται.

Θεωρούμε δε την παρουσία των Διευθυντών και Προϊσταμένων των Σχολικών μονάδων απολύτως απαραίτητη.

ΘΕΜΑ 3ο : «Συγκέντρωση υπογραφών για την αξιολόγηση»

Το Δ.Σ. καλεί όλους τους συναδέλφους να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Δ.Ο.Ε. και να συμπληρώσουν την κατάσταση με τις υπογραφές, δηλώνοντας την αντίθεση μας στον προωθούμενο θεσμό της αυτοαξιολόγησης και αξιολόγησης του εκπαιδευτικού

Όσες σχολικές μονάδες δεν έχουν ολοκληρώσει τη συγκέντρωση των υπογραφών να το κάνουν και να παραδώσουν τις καταστάσεις τη Δευτέρα 03-02-2014 στη Γενική Συνέλευση που θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Δαλαμανάρας

.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.                                              
                                                            
                                                                                                      
   Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γ. Γραμματέας
 Ντέμος Αντώνης                                             Καραμάνος Θεοδόσης
                             



Ποιες σχολικές αργίες θα καταργηθούν




Προχωρά ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση αργιών του σχολικού έτους, στο πλαίσιο της επιμήκυνσης του χρόνου εντός σχολείου για τους μαθητές.

Σύμφωνα με πληροφορία, ο υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος δημοσιοποίησε σε συναδέλφους του βουλευτές τις σχολικές αργίες που θα καταργηθούν από την επόμενη χρονιά.

Καταδίωξη με πυροβολισμούς στον Νέο Κόσμο











Καταδίωξη ενός ταξί στην οδό Λαγουμιτζή σημειώθηκε χθες το βράδυ στην περιοχή του Νέου Κόσμου.
Ο οδηγός του ταξί δεν υπάκουσε στο σήμα που του έκαναν οι αστυνομικοί για να σταματήσει και αμέσως ακολούθησε καταδίωξη του οχήματος από δύο ομάδες της ΔΙ.ΑΣ.

«Κούρεμα» στα πρόστιμα ΦΠΑ κατά 50% σχεδιάζει η κυβέρνηση!

Διορθωτικές κινήσεις με περιορισμό του ύψους των προστίμων που προβλέπει η φορολογική νομοθεσία για τη μη υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ και για τη μη έκδοση αποδείξεων επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών.
Στόχος των αλλαγών που μελετώνται είναι τα πρόστιμα να διαμορφωθούν σε επίπεδα που είναι πιο ρεαλιστικά χωρίς παράλληλα να αποδυναμωθεί ο ρόλος τους στη φορολογική συμμόρφωση.